Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před dvaceti lety malý George jako jediný přežil havárii letadla, které se zřítilo uprostřed africké džungle a při níž zahynuli i jeho rodiče. Dítě vychoval moudrý mluvící gorilí samec Op. George v džungli získal i další přátele - tukana Tookieho a slona Shepa. Dvacet let poklidného života minulo a nastává doba změn. Na jeho území se objevila půvabná cestovatelka Uršula Stanhopeová. Ta z touhy po dobrodružství opustila San Francisco a vydala se i s malou výpravou do afrického pralesa. Do stejných míst shodou okolností zamířil i její snoubenec, nesnesitelný Lyle Van de Groot, se dvěma dobrodruhy. Cíl jejich cesty je ale jiný, chtějí ulovit pověstnou bílou opici. George se do Uršuly, kterou zachrání před útokem lva, když její snoubenec zbaběle omdlí, okamžitě zamiluje. Uršula si po návratu domů postupně uvědomuje, že Lyla nemiluje, objektem jejích tužeb je George. Ten se vrací do Afriky, aby zachránil Opa, kterého unesli Lylovi kumpáni. Netrvá to však dlouho a objeví se tam nejen Uršula, která mezitím pochopila, že George opravdu miluje, ale také Lyle, s nímž bude muset George svést rozhodující bitvu. (TV Nova)

(více)

Recenze (236)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Po wrestlingu se lvem, liáně připevněné zřejmě na vrtulníku a opici s gumovými přísavkami namísto bradavek mi došlo, že bude zle. Nechápu, proč během natáčení nedošlo na place k razii agentů DEA.. Co se týká avantgardních zpracování Burroughsovy předlohy, nachází lehce erotický „Tarzan, opičí muž“ v téhle nebetyčné hovadině opravdu velmi zdatnou konkurenci.. ()

lakikaki 

všechny recenze uživatele

George, kráľ džungle je podľa iných slabou komédiou pre deti, ale aj napriek tomu som ho videl asi 5x a ešte nikdy som to neoľutoval. Áno, je tu zopár dosť trápnych momentov, príbeh je o ničom, bla, bla, bla... Ale na tomto filme sa vždy dobre pobavím. Brendan Fraser je v úlohe Georga vtipne šarmantný (scéna pri koňoch je toho dôkazom), Thomas Haden Church hrá zlého trkvasa dokonale a navyše poteší "interaktívny" a vtipný rozprávač. Tie 4 hviezdičky sú dosť subjektívne, ale čert to ber! ()

Reklama

Estrellita 

všechny recenze uživatele

"George, George, George from the jungle!" Zabijte mě, ale nemůžu jinak než 5*. Vždycky když se kouknu na Krále džungle, zas a opět se královsky bavím! Znám tenhle film už hodně dlouhou dobu, ale při každém dalším shlédnutí si člověk všimne nové hlášky nebo dalšího skrytého významu a smích se dostavuje znova a znova... Výborný Brendan Fraser, příjemná Leslie Mann, dále sečtělá mluvící opice, slon, který aportuje, kleptomanský tukan, sympatičtí zloduchové a jejich hádky s vypravěčem příběhu... ("Ty ses hádal s vypravěčem?" - "On si začal!" ) Film toho může nabídnout opravdu hodně, ovšem pokud ho neberete vážně. Prostě kravinka, která neurazí, naopak skvěle pobaví! :) ---> ("ÁááÁÁáááÁÁááá!!!" ) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

U spousty komentářů vyzívám potenciální diváky k tolerantnosti a jisté schovívavosti, ale u tohoto zvratku právě tolerantnost a schovívavost já sám splachuji nekompromisně do hajzlu a jen si říkám, kam lze s tvůrčí nesoudností až zajít, neboť právě zde byli ony mé pomyslné hranice trapnosti a nesoudnosti zas posunuty o pěkný krůček dál. A je mi naprosto jedno, že jde prakticky o film určený pro dětské publikum, neboť je sice možná pravda, že zhruba děcka okolo desátého roku života by se u toho mohla bavit, ale proč z nich dělat už v tak útlém věku debílky. Jinými slovy, snad až na dva průměrné fórky je zbytek gagů, rádobyvtipných scén a dialogů tak trapných, infantilních a několikrát až urážejících, že nelze nic jiného, než po celou dobu obracet oči v sloup. Ta samá reakce platí ale i pro zápletku (jestli tomu tak v tomto případě lze ale tak vůbec říkat), pro herecké výkony (včetně jinak jindy vtipného a sympatického Frasera), i neskutečně laciné trikové zpracování, prostě je to jedna velká hrůza. Já k tomuto filmu zkrátka odmítám mít jakékoliv odpustky, po mě to byla naprosto šílená magořina, a to v tom nejhorším možném slova smyslu. ()

Sekero 

všechny recenze uživatele

George George George of the jungle Strong as he can be Ah watch out for that tree George George George of the jungle Lives a life that's free Ah watch out for that tree When he gets in scrapes When he makes his escapes With the help of his friend An ape named Ape Then away he'll schlep On his elephant Shep While Fella and Ursula Stay in step with George George George of the jungle Friend to you and me Ah watch out for that tree Watch out for that tree George George George of the Jungle Friend to you and me ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Osobní trenér Brendana Frasera (George) pro tento film žaloval Frasera za to, že se o něm nezmínil v titulcích. Trenér případ nevyhrál. (veronikajel)
  • Opičku Crystal (malpa kapucínska) si jej tréner adoptoval, keď mala len 2,5 roka. V tom čase vraj bola veľmi agresívna, no jemu sa ju podarilo skrotiť. Meno dostala po speváčke Crystal Gale. Obaja spolupracovali dlhých osem rokov v jednej šou, kým sa opičke nepodaril prelom a dostala rolu vo filme George, kráľ džungle. Odvtedy jej hviezda len stúpala. Je držiteľkou zvieracieho Oscara. Videli sme ju už v 25 filmoch, vrátane Vo štvorici po opici (2009), Vo štvorici po opici 2 (2011) či Noc v múzeu (2006) a jej tréner Tom Gunderson hovorí, že je to Angelina Jolie medzi opicami. (krasomama)
  • Lev, slon, ptáci i opice byli ve filmu ztvárněni většinou živými zvířaty. Gorily z Georgova (Brendan Fraser) okolí pak byli herci v kostýmech. Několik scén bylo digitálně upraveno. (Terva)

Reklama

Reklama