Reklama

Reklama

Neusínej!

  • USA Don't Fall Asleep!
všechny plakáty
Trailer
Krátkometrážní / Horor
Česko, 2006, 20 min

Obsahy(1)

Jedné dívce se zdá sen o zabijákovi se zahradními nůžkami. Jelikož věří tomu, že se snu zbaví tak že ho někomu předá, její přítel se nabídne jako další hostitel. Jenže zranění ze snu se přenesou do reality. (Halloween9)

Videa (1)

Trailer

Recenze (19)

obitus 

všechny recenze uživatele

V ramci ceske amaterske produkce rozhodne to nejlepsi, co je k videni. Konecne horror, ktery se nucenou vtipnosti nesnazi zakryt nedostatky a bere se vazne. Vytky smeruji (krom technickeho provedeni dialogu) k predstaviteli hlavni role. Ten disponuje nejen ostravskym prizvukem, ale i neschopnosti zahrat vyraznejsi emoce. Ostatni slozky musim jen a jen chvalit. Pricemz na cele care to vyhrava vizualni zpracovani: kamera, filtry a strih jsou opravdu na skvele urovni. Detailu neni nikdy dost :). Navic je vse podbarveno misty az Carpenterovskou muzikou (i samostatny OST je slusny). Pro ceske fanousky horroru nutnost. ()

swamp 

všechny recenze uživatele

Tento krátkometrážní debut (pravděpodobně?) Romana Vojkůvky - českého exploitation režiséra - jsem viděl až po jeho prvním celovečerním filmu.. a musím potvrdit, že Někdo tam dole mě má rád bylo opravdu přehnaně dlouhé. Proč? Protože tady to na těch 20 minutách celkem s přehledem fungovalo. Opominu-li technické (především pak zvukové) nedostatky a toporné neherectví, musím uznat, že jsem se celkem slušně bavil - příjemná navíc byla ta atmosféra dýchající z podobně laděných filmů jiných (zahraničních) režisérů a odkazů na ně. Jsem zvědav, co nám režisér ukáže svým Total detoxem.. ()

Reklama

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Krátkometrážní noční můra z elm street po česku. V naší tvorbě naprosto něco nevídaného a i když to má hodně amatérský šmrnc (nejvíce hlavní herec a zvuk), tak i přesto působí snímek docela sugestivně a některé momenty jsou nepříjemné. A o špatné pocity jde u hororu především, takže podle mého úspěch. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V mezích amatérského počinu parádní záležitost, ze které sálá autorská láska ke všemu bad. Filmových a komiksových odkazů jak u Tarantina, závěrečné titulky á la Rodriguez, nejednoznačný konec odkazující na Cronenberga… prostě neskutečné kvantum filmů, které mají autoři nakoukáno, snímku jenom prospívají. Škoda necharismatických hlavních představitelů (jemu jsem nevěřil ani to telefonování a ona mi připomněla neoblíbenou třídní pipku) a blbého zvuku, který zamrzí hlavně v úvodním rozhovoru. Zato moc gut je kamera a střih (pomocí nichž režisér umě buduje funkční napětí) a jako třešnička minimalistická hudba ze synťáku páně Carpentera. Chci regulérní devadesátiminutovku, jejíž kvality prověří velké plátno! ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Přijde mi spíše jako že tady polovina lidí hodnotí protože je to Český. Nicméně tenhle film je neoriginální a celkově dost špatně natočenej. Je sice fajn že se jedná o horor kterých není nikdy dost. Ale je tu neuvěřitelně moc věěcí na vytknutí, třeba herci, ta herečka proboha to byla síla. A ty dialogy těch dvou. Nevím jestli si takhle Vojkůvka myslí že se lidi baví, ale říkám že ne. příběh je vykrádačka různých hororů což mi moc nevadilo. Některý scény byly neuvěřitelně stupidní jako třeba když se chlap jde vyhonit, to bylo fakt úžasný, co to mělo znamenat? Zklamání že mu ženská nechtěla dát? Tahle scéna byla fakt bomba. Hodně záběrů do prázdna mě celkem štvaly. No a pozitiva to je bezesporu odvaha, a pár krvavých scén, ale ta krev vypadala špatně. Na amatérský pokus to ušlo, ale VOjkůvka je špatnej vypravěč, na jedno zkouknutí dobré, ale opravdu se v tom nesmí nic hledat. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama