Reklama

Reklama

VOD (1)

Mladý pár (Patrick Wilson a Kerry Washington) se právě nastěhoval do svého kalifornského domu snů. Záhy se však stává terčem souseda, který těžko snáší, že má každý z manželů jinou barvu pleti. Přísný osamělý otec (Samuel L. Jackson) pracuje jako losangeleský policista a zároveň si umínil, že se stane samozvaným strážcem pořádku v okolí. Jeho noční kontrolní procházky a až příliš zvědavé oči někomu přinášejí pocit bezpečí, ale mladé novomanžele stále více obtěžují. Proti trvalému narušování soukromí se dvojice nakonec začne bránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (255)

TomPrusik1 

všechny recenze uživatele

Nebýt tak jednoduchého příběhu, nebo někdy tak hloupých dialogů, uvažoval bych o 4 hvězdičkách. Ale právě tyto věci film zazdí, že s toho vznikne průměrný americký thriller. Film má spád, to jo. Ani Samuel L. Jackson nehraje vůbec špatně. Své role černého, agresivního a rasistického policisty se chopil skvěle. I mu ta postava sedí dobře. I když někdy se díky scénáři najdou scénky, nad kterýma jen kroutím hlavou, jak jsou tak stupidní a nedomyšlené (hlavně ke konci). Závěr filmu je opravdu zoufalý a doráží celý film. A přitom na začátku mě film docela i bavil a chtěl jsem tomu dát vážně čtyři hvězdičky. Ale konci se všechno úplně zkazí dementní scénář a konečné vyvrcholení filmu. 50% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Slušný thriller o tom, že ak nesadnete susedovi, hoci je policajt a nič mu vlastne nerobíte, môžete mať veľké starosti. Klasický thriler s opäť výborným Samuelom L. Jacksonom, ktorý nijako nevybočuje z priemerných amerických trilerov súčastnosti. Filmu chýba niečo naviac, šťava ktorá by okorenila trošku nudný a nezaujímavý dej. Film postupne buduje napätie, koniec málinko prehnaný, ale za to uvidíme skvelé herecké výkony. Samuel L..Jackson to zahral výborne a Kerry Washington bola pekelne sexy. ()

Reklama

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Schválně si zkuste někomu postěžovat, že máte za souseda vztahovačného, zlomyslného a všehoschopného rasistu. Jedním dechem ale nezapomeňte dodat, že zároveň jde o uznávaného policistu, vdovce, afroameričana a vzorného otce v jedné osobě. Opravdu nezáviděníhodná mezilidská „prekérka“… Škoda, že ve druhé půlce už je celá ta komorní sousedská show docela předvídatelná a v závěru skoro až hollywoodsky standardní. Jakoby LaBute trošku zbaběle sázel na jistotu, což zamrzí dvojnásob hlavně kvůli hercům – tradičně perfektní Samuel L. Jackson a především pak příjemě nenucený a v dobrém slova smyslu lidsky obyčejný Patrick Wilson. P.S.: Vítej zpátky Neile, obávám se však, že ten remake Wicker Mana už Ti stejně nikdo neodpáře. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Lakeview Terrace az moc casto preslapuje na miste, spoustu potencionalne zajimave latky jen nastini a pak od ni opet utece do nezajimavych poloh. Presto je zde nekolik zajimavych a k zamysleni podnetnych scen (setkani v baru a Abelovo narikani, ze bili si muzou vzit vse co chteji v kontrastu s konstatovanim Lisina otce, ze u soudu by ve prospech Abela hrala barva pleti) a hlavne pak vykon Samuela. Kvuli temto dvema aspektum stoji za to tento film videt. 3,5* ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Keď si človek takýto film pozrie o rokoch, uvedomí si dve zásadné veci. Okrem toho, že dostane kvalitnú kriminálku nech už je akokoľvek neoriginálna či v istých prípadoch prehnaná a bez prekvapenia, dostane sa mu potvrdenia, že proste Samuel L. Jackson nedokáže svoje roly zahrať zle, a to sme ho videli od komédii pomaly po horory. Druhým zásadným momentom v roku 2021 je fakt, že film poukazuje (aj) na černošský rasizmus a to úplne otvorene, bez škrupúľ. Kto vie, či by sa dnes tí istí tvorcovia odvážili ísť s rovnakým scenárom do boja. V dnešnom liberálnom ponímaní totiž existuje len jeden jediný možný rasizmus a pred černochmi sa musí kľačať. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Dej filmu je voľne inšpirovaný skutočným prípadom afroamerického policajta menom Irsie Henry z kalifornskej Altadeny, ktorý bol suspendovaný kvôli rasovo motivovaným činom voči svojim susedom. (bergCA)
  • Tetování KPW na levém rameni Patricka Wilsona (Chris) znamená Kalin Patrick Wilson, jméno jeho prvorozeného syna. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama