Reklama

Reklama

Buffalo Soldiers: Odvaha a přátelství

  • Česko Zázrak ve Svaté Anně (více)
Trailer 3
USA / Itálie, 2008, 160 min

Režie:

Spike Lee

Předloha:

James McBride (kniha)

Hrají:

Derek Luke, Michael Ealy, Laz Alonso, Omar Benson Miller, Pierfrancesco Favino, Valentina Cervi, Matteo Sciabordi, D.B. Sweeney, John Turturro (více)
(další profese)

VOD (1)

Režisér Spike Lee (nar. 1957) patří k nejvýznamnějším současným černošským tvůrcům a v roce 2008 adaptoval pro film válečný román Jamese McBridea Zázrak v Santa Anně (2002), v němž autor líčí osudy několika příslušníků 92. pěší divize, složené z barevných vojáků (historicky přezdívaných Buffalo Soldiers), při kampani v italském Toskánsku. Čtyři z nich, seržanti Stamps (Derek Luke) a Cummings (Michael Ealy), desátník Negron (Laz Alonso) a prostoduchý vojín Train (Omar Benson Miller), uvíznou v malé vesničce za nepřátelskými liniemi. Tady se dostávají do místních partyzánských sporů, snaží se odrazit útočící Němce a vrátit se zpátky ke svým. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (109)

tom88 

všechny recenze uživatele

Pekný príbeh odohrávajúci sa za 2. svetovej vojny. Dobre zahraný aj dobre zrežírovaný. Na druhej strane zbytočne zdĺhavý aj ukecaný. Miestami realistický a surový, miestami moc odľahčený až rodinný. Potešili hlavne akčné vojnové pasáže, ktoré boli na veľmi dobrej úrovni a rozhodne treba vychváliť. Herci ako Levitt, Torturro a Leguizamo neboli vôbec využití a objavili sa iba na pár minút. Trocha mi vo filme chýbala nejaká známejšia černošská tvár Hollywoodu. Vcelku som spokojný, ale určite sa dalo pritvrdiť oveľa viac a vytrepať z námetu ešte niečo naviac. Takto sú to iba silné tri hviezdy a film sa tak ľahko vytratí z povedomia. 70% ()

vadic 

všechny recenze uživatele

Bylo jich poskrovnu, ale o to více mě bitevní scény nadchly. A závěrečná přestřelka v úzkých ulicích horského městečka je prostě parádní. Zároveň musím zmínit to, že oproti jiným filmům podobně ukrutné stopáže mi St.Anna přišla časově poloviční a celkově hutnější. K tomu přidat silné mysteriozní téma a je vyhráno. Vůči tomu ale kontrastuje prohra amerických diváků, kteří se obrovským obloukem vyhli kinům. A když už došli, tak to taky nebylo nic slavného. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Dialog mezi detektivem Riccim a novinářem Timem Boylem není nějak moc zajímavý nebo zvláštní, je spíše obyčejný, ale to co při rozhovoru dělá kamera je perfektní. Úplně se mi zatočila hlava. Psychologie jako druh války dokáže velké divy z naším myšlením a kdo odolá teplému lidskému slovu je ztracen. Zvlášť když mluví nepřítel, který ví jak jste na tom špatně. A tak Buffalo Soldiers rota Fox a rota Georgia pomalu odolávájí stresu, únavě i hladu. Nejdřív mi ve filmu vadila hudba, ale postupem času jsem si uvědomil jak krutě vybarvuje obsah filmu. Je to krutý a smutný snímek o rotě černochů, kteří v Itálii bojují proti Německému vojsku. Škoda, že byl do češtiny přeložen jen Anglický jazyk ostatní rozhovory jako italština nebo Němčina jsou pouze s titulky. Proč není přeloženo všechno ? ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

nejsem rasista to ne ale když černošský režisér natočí film o černošské jednotce a ze všech bílej udělá potencionální svině tak mě to trochu štve jinak černochy mám rádé to é nže ne jako malý jsem chtěl být černoch protože jim všechno sluší... no ale zpět k filmu filmařina odvedena dobře ale na můj vkus poněkud dlouhe a člověk si musí po konci přetočit na začátek aby mu vlastně došlo koho to v první minutě zastřelil... jo a je to spoiler tak to nečtěte:) ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Hej nuda jak pruda. Nechápu to vysokohodnocení. Předně mě tam sralo to okecávání boha a kraviny kolem. V těch černoších jsem měl první polovinu filmu zmatek, že jsem nevěděl, kterej je kterej (kromě čoko obra, kterej ale zase byl krajně nesympatickej a pěkně blbej). A už jenom to, že to nebylo podle skutečné události, se na mým hodnocení podepsalo tučným odpočtem. A co měl být vlastně ten zázrak? ()

Galerie (42)

Zajímavosti (7)

  • Při masakru ve Sv. Anne v provincii Lucca bylo zabito 560 lidí. (tomas.sulc.7)
  • Natáčelo se v italském Toskánsku a také v Římě. Dále se natáčelo v americkém New Yorku. (Terva)

Související novinky

Spike Lee chce pracovat s kladivem

Spike Lee chce pracovat s kladivem

08.07.2011

Remake korejského kultu Oldboy patří v žebříčku nejzbytečnějších hollywoodských projektů na medailové pozice. Bylo tomu tak už v době, kdy měl hlavní roli v režii Justina Lina hrát Nicolas Cage.… (více)

Spike Lee si nedá říct

Spike Lee si nedá říct

05.02.2009

...a navzdory velmi vlažným reakcím diváků i kritiků na svůj epos Miracle at St. Anna plánuje další film z období 2. světové války. Předlohou pro něj bude faktografická knížka dopisovatele New York… (více)

Netradiční cestování v čase

Netradiční cestování v čase

21.06.2008

Sci-fi jsme tento týden rozhodně neopomíjeli, ale když padnou jména James Mangold a Spike Lee, je jasné, že dnes se na žánr podíváme trochu jinak. Mangold byl naposled spojován s adaptací… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno