Reklama

Reklama

Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, legendárního mstitele Gotham City.  Americko-japonský animovaný akční film divákům v šesti jednotlivých kapitolách odhalí začátek proměny Bruce Waynea v Batmana, a důvody, které vedly k tomu, že se stal mstitelem Gotham City. Postaví se v boji proti hrůzu nahánějícímu Strašákovi a dvěma zlosynům, s nimiž se doposud nesetkal. Animovaná podoba nesmrtelného komiksového hrdiny je výsledkem spolupráce předních japonských animátorů, k nimž patří Shojiro Nishimi, Yasuhiro Aoki, Futoshi Higashide, Toshiyuki Kubooka a Hiroshi Morioka. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (164)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Šest animovaných příběhů, ve kterých se tu více a tu méně vyskytuje Temný rytíř. Have I Got a Story For You - 2/5: Nápad není vůbec zlý, ale dějové rozpracování značně pokulhává. Navíc mi nesedla ani animace postav a vůbec to celkově mezi ty ostatní příspěvky ničím nezapadá. Je to takové moc rozjuchané. Crossfire - 4/5: Skvostně temná atmosféra, která spolu s vynikající animací naprosto přebíjí poněkud ohraný příběh. Tohle je Temný rytíř ve své nejryzejší podobě. Field Test - 3/5: Dobré, ale škoda té dětské vizáže Bruce Wayna. To si fakticky nezasloužil. In Darkness Dwells - 4/5: Nejnabitější povídka. Vzhledem ke krátkému rozsahu možná až příliš. Takhle je tu všechno děsně hrr. Working Through Pain - 4/5: Divil bych se kdyby se aspoň jedna z povídek nevrátila do dob Bruceova dobrovolného vyhnanství. A hle, tady jedna je. Škoda, že jich není více. Tahle je totiž jediná, která něčím obohacuje i Nolanovu vizi. A závěr nemá chybu. Deadshot - 4/5: Nejstylovější, i když ne nejlepší, epizoda. Zatímco její úvod je famózní, tak postupně jí dochází dech. Vidět z celého kompletu jen jednu, tak přesto doporučím tuhle. Je taková pro všechny. *** Vzhledem k tomu, že je to vlastně svého druhu celé pouze taková reklama na Temného rytíře, tak se musí nechat, že reklamy tohoto druhu si nechám líbit klidně častěji. A má to ještě jednu výhodu. Ty jednotlivé segmenty jsou totiž natolik odlišné, že si tu snad každý tu svou pasáž najde. ()

Liznic 

všechny recenze uživatele

Tohle bývá složité, několik autorů, různé přístupy a osobytá provedení. V případě Gotham Knight jsou však všechny příběhy, až na Field test, velmi nadprůměrné a některé přímo vynikající! Otvírá se tu několik témat ohledně Temného rytíře, jako: smrt rodičů, odpor ke zbraním, neustále přítomná bolest, jeho jediné pravidlo "nikoho nezabít" a další. Pro všechny fanoušky Batmana je tohle jednoznačně povinností! ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

No Batman po japonsku je tedy slušná jízda a psychárna :) Ale odsejpá to slušně. Animace je alfou a omegou Gothamského rytíře a nutno podotknout, že tady soudruzi z Honšů, Hokkaidó ad. chybu rozhodně neudělali. Samozřejmě se nabízí srovnání s typově podobným Animatrixem a tady dává Neo Bruceovi slušně do těla. Ale pokud asijskému Netopejrovi přijdete na chuť, mohlo by vás to zaujmout, tak jako mě, především poslední povídka Headshot, kde Bruce Wayne konečně vypadal jako dospělý Amík a ne jako adolescentní manga Japonec :) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Ve stylu Animatrixu, neboli v několika krátkých animovaných filmech, se rozhodli v DC Comics prozkoumat rozličné stránky Batmanovy narušené osobnosti a natočili epizodický film přetékající akcí, superzáporáky, akcí, technickými udělátky, akcí, netopýry, a.... ne zas až tak moc akční to není. Na kvalitu většiny dílů Animatrixu animovaný Batman ani v těch nejlepších částech zdaleka nemá, ani animační techniky na tom nejsou tak dobře (a hlavně je animace ve všech částek víceméně tradiční, žádné experimentování se nekoná), ale jinak se jedná o velmi jednoduchou a příjemnou oddechovku, která zažrané fanoušky nadchne a zbytek neurazí. 7/10 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (3)

  • Děj filmu se odehrává mezi filmy Batman začíná (2005) a Temný rytíř (2008). (TwoFace)
  • Jedná se o první snímek o Batmanovi, na kterém se podílelo Japonsko. (Claude Speed)

Reklama

Reklama