Reklama

Reklama

Monstra oceánů 3D - Pravěké dobrodružství

  • Česko Mořští netvoři (více)
Trailer

Obsahy(1)

Film Monstra oceánů 3D: Pravěké dobrodružství je propojením velkolepé vizuálně realistické animace a skutečných nálezů a vykopávek z paleontologických sbírek z celého světa. Film sleduje rodinu Dolichorhynchopsů familiárně nazývaných Dolíci při jejich putování starodávnou vodní říší šavlozubých ryb, pravěkých žraloků a gigantických chobotnic. Na své pouti se Dolíci setkávají s dalšími jedinečnými mořskými tvory: ještěrovitým plazem Platecarpem, který, tak jako hadi, polykal svoji kořist vcelku, Styxosaurem s krkem dlouhým bezmála 6 metrů a veslovitými ploutvemi o velikosti dospělého člověka či s obrovitým predátorem bez nepřátel stojícím na samém vrcholku potravního řetězce Tylosaurem. Divák se díky filmu ocitá v málo probádaném prostředí, ať už sleduje vykopávky zkamenělin či repliky monstrózních predátorů lovících v mělkých mořích. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (20)

djbarrel 

všechny recenze uživatele

Bohužel docela zklamání, čekal jsem solidní dokument a místo toho se mi dostal jen příběh rodinky Dolichorhynchopsů. Ano samozřejmně, že jistou dokumentární hodnotu to mělo, ale jen okrajovou, protože jsem se ani nedozvěděl moc o tom jak Dolichorhynchopsové žili a o okolním světě jsem se dozvěděl, že tam byli další tři čtyři predátoři, nějací žraloci a to je asi tak všechno. Ale je fakt, že do 40 minutové stopáže se toho moc nevejde. Jinak vizuální zpracování je OK, ale radši bych si odpustil 3D, kdyby byl dokument delší a byl prostě víc dokumentárnější. 45 % ()

dmk 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný dokument, který však v ničem nevyniká nad ostatními(snad v tom, že současní paleontologové v tomto dokumentu připomínají najaté herce víc než je obvykle). Klasicky použili vyprávění příběhu jedné z fosilií(jako v baladě o Alosaurovi), akorát s tím rozdílem, že tu vařili z vody (zapojili tam jiná zvířata, které se téměř stoprocentně s "Dolly" nikdy nesetkala), ale co je to přece o vodních živočiších. ()

Reklama

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si na ten zážitek z IMAXU. 3D tehdy nebyla tak okoukaná věcička. Kina IMAX lákali lidi reklamami, kde se diváci lekají. A já měl vážně pocit, že proti mě něco plave. Ne jako teď, kdy se 3D používá výhradně pro peníze. Pro mě to byl velký zážitek. V téhle době by Monstra oceánů neměla šanci. V ohledu dokumentu je to jen tuctovka. Viděno v kině. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Celkem primitivní dokument, u nějž pochybuju, že si z něj nějaký divák může odnést zajímavé informace, které obohatí. Účel těchto filmů, ač se nazývají dokumenty, však stejně většinou nespočívá v informativnosti, jako spíš ve 3D **** rozměru, kdy se divák stejně kochá a tak tomu řečenému nevěnuje zas tak velkou pozornost. 3Dčko perfektní, jak už je u Imax dokumentů zvykem, obývák se vám většinu stopáže doslova zaplní rybama, kolikrát k vám nějaká ošklivá i připluje tak blízko, že jste skoro nervózní, aby se o vás neotřela (já se párkrát teda štítila :D), hvězdu dolů tentokrát 3Dčku ubírám jen proto, že mi spousta záběrů, ač působily pekelně dobře, připadala po dvaceti minutách nápadně opakovaná a na jedno brdo. ()

packa 

všechny recenze uživatele

Upřímně, žádný zázrak. Nebýt "atraktivního" 3déčka, klidně bych hvězdičku ubral. Stopáž je naštěstí rozumně krátká, takže té třičtvrtěhodiny člověk ani nelituje. Pravda, v práci film pouštím každou chvíli, ale to jen kvůli tomu wow efektu, kdy běžní znojmáci, nedotčení IMAXem, hledí na anaglyfické brýle jako na zázrak techniky. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (1)

  • Monstra oceánů v 3D vyšlo jak na Blu-ray tak na DVD. Součástí balení jsou i 4 kusy speciálních brýlí pro sledování 3D programů. Brýle lze využít například i ke sledování 3D klipů, které jsou volně a legálně k prohlížení na internetu. (POMO)

Reklama

Reklama