Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh čtyř lidí, kteří se souhrou náhod poznají a začnou mít rádi. Camille, která v noci uklízí kanceláře, ve volném čase maluje krásné obrazy. Plachý, citlivý a samotářský Philibert je mladý aristokrat zblázněný do historie. Mužný a něžný Franck, který se živí jako kuchař, má hluboce rád svou křehkou a okouzlující babičku Paulette. Ti čtyři se společně naučí mírnit své pochybnosti a trápení, ale také dívat se dopředu a plnit si své sny. Objeví jeden druhého a pochopí, že nejsilnější jsou "prostě spolu". (gardenlady)

(více)

Recenze (70)

JimJam 

všechny recenze uživatele

Pozitivní jednoduchý film - Berri natočil něco jiného, než na co jsem byl od něj zvyklý, ale vyšlo mu to. Výborné jsou herecké výkony, kromě Tatouové a Caneta doplňují ústřední čtveřici zde neuvedení - zkušená herečka Francoise Bertinová a mladý Laurent Stocker, který za film získal hereckého Césara. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Naše životní zkušenost je něco, co nemůžeme popřít. Člověk dokáže filozofii života použít v různých situacích a to tak, aby se cítil dobře, provinile anebo lhostejně. Co je lepší? Prožít bolest nebo být osamělý? V tomto příběhu různé postavy proplouvají svým osudem a prožívají své strasti i radosti života. Osudem stejně tak nudným jako zábavným. Stejně jako plného úsměvů a zklamání. Každá postava čelí nějaké výzvě. Každý má svůj sen, snaží se ho naplnit a zároveň v tom pomoci i ostatním a to prostřednictvím povzbuzení a podpory. Snímek je pro určitý okruh diváků, neboť ostatní, kteří na takovéto věci nejsou, se u sledování budou až neskutečně nudit. Ti zasvěcení naopak dostanou osvěžující příběh, který zapůsobí jako vánek v myšlenkách. Takových filmů vskutku moc není. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, ľudská, zručne natočená a pôsobivo zahraná dráma o témach, ktoré však neprinášajú nič nové. Plynie systematicky, pokojne, zanechá po sebe len nepatrné stopy. Silných, zapamätateľných momentov je tu ako šafranu, no herci si svoje charaktery naozaj vychutnali. Škoda, že len oni. Navyše najnormálnejší záver, aký mohol byť, som naozaj nečakal. 65%. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Snímek, který má sice téměř nulovou zápletku, přesto působí pohodově. Zcela všední téma o třech obyčejných lidech, jejichž životy dostanou aspoň trochu spád kvůli sdílení jedné domácnosti. Ačkoli mají představitelé něco do sebe, nezábránilo to určitému úpadku. A. Tautou je sympatická, ale rozhodně měla výraznější role. Naopak G. Canet se blýskl a jeho hrdina je charismatický a rozhodně nejvíce zapamatovatelný ze všech účinkujících. Scéna při pohřbu, kdy vyhrává ta road-tripová písnička ("ráno jsme sedli na kola.. zažívali jsme vzlet.. Paulette..), ač smutné téma, já se musela usmívat. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

nic ale vůbec nic co by zaujalo chlapy - proto to tady taky ztrhali. Příběh z ulice přeslazený jako limča.Ale proč se nenechat vtáhnout do příběhu a zapomenout na vlastní starosti? Francouzi si na takové filmy zkrátka potrpí tak si je taky natáčejí!.Film vás nezklame když vyhledáváte romantiku.U mě dobrý. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Film je adaptací úspěšného stejnojmenného románu Anny Gavaldy. (gardenlady)
  • V knihe sa Camille (Audrey Tautou) narodila v roku 1977, vo filme v roku 1980. (Fanita)

Reklama

Reklama