Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bishop (Tupac Shakur), Q (Omar Epps), Raheem (Khalil Kain) a Steel (Jermaine Hopkins) jsou čtyři přátelé vyrůstající v Harlemu. Žijí hip-hopem, chodí pravidelně za školu a tráví své dny hraním videoher a kradením gramofonových desek. Jsou den co den štváni policií nebo místním gangem, který vede Radames (Vincent Laresca). Jednoho dne si řeknou dost a rozhodnou se, že si ve čtvrti konečně sjednají respekt. Jdou a vyloupí místní obchod, což má být jakýsi test odvahy a sounáležitosti – tam se ale stane něco s čím původně nepočítali. Bishop se snaží věci urovnat a jde dál za vytyčeným cílem, jeho parťáci jsou ale vystrašení a chtějí z toho vycouvat, Bishopovi se to nelíbí a začne jim vyhrožovat. (in4mator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (68)

vander19 

všechny recenze uživatele

Drsný film z getta NY Harlemu, ktorý sa mi ako fanúšikovi hip hopu veľmi páčil. 2Pac zahral bláznivého "kinder" gangstra, ale žial je to súčasná realita dnešného sveta, že to takto chodí. A to nielen vo veľkomestách ako je NY, LA...Omar Epps sa predviedol už v tak mladom veku parádne a chápem narážky Dr. Housa na jeho kriminálnu činnosť. Len som si myslel, že chalani pôjdu spolu proti ostatným a nie proti sebe. Inak smrť Raheema ma veľmi šokovala. Ku tomu super hudba napr. Cypress Hill. Def Jam records, ktorý je napísaný na LPčku pri battly keď Q hrá je aj názov rovnomennej hry na PS2, v ktorej účinkuje aj Omar Epps. 9/10 ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Takový solidní průměr. Můj první film s 2Pacem, určitě ne s Omarem Eppsem. Zahráli to dobře, námět je ale prostinký. Mihnou se legendy jako EPMD, borci ukradnou i nějakou jejich desku v shopu. DJ Battle je nejlepší scénou filmu. Na to, že je to vážně hodně staré, tak mě to docela překvapilo. Pro ty, co nesnáší rap ale zaručeně odpuzující. ()

Reklama

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet 5,000,000-miliónov (predpokladané náklady)║Tržby USA $20,146,880║Tržby Celosvetovo $-║ Prvý film najlepšieho rappera všetkých čias a zároveň jeho najlepší herecký výkon. Tupac dokonale zahral agresívneho Bishopa, ktorý nemá ani najmenšie zábrany. Partia, ktorá sa začne rozpadať ako domček z karát. Omar Epps alias Q má čo robiť, aby zostal živý a v očiach druhých získal "juice" (rešpekt). ()

castor 

všechny recenze uživatele

Vyrůstat v Harlemu není žádný med. Nejisté vyhlídky, rasové napětí, řada vrstevníků jede v drogách, krade nebo rovnou někde leží s kulkou v hrudníku. Tahle parta kamarádů vyrůstá s uši trhajícím řevem sirén snad každých dvacet minut ve dne v noci a řeší, co jim budoucnost nabídne. Nehodlají jen utíkat, ale taky si chtějí vydobýt respekt. Jenže jeden z nich to s jeho sjednáním přežene. Za snímkem stojí dosavadní kameraman Ernest R. Dickerson, šlo o jeho debut, stejně jako o první větší příležitost řady černošských herců. Nechybí rapová ikona Tupac Shakur, potěší autentické prostředí. Víc toho ale není. Příběh je prostý, motivace jednoho z party podivné, postavy hlučné, finále hodně jalové. Dvě až tři hvězdy. ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Sakra to byla slabota! S Eppsem a 2pacem v hlavní roli jsem čekal mnohem větší odvaz! Čekal jsem scénář, prošpikovaný fuckrama, assholama, bitcheskama .-) a vůbec hláškami, ke gangsta negro snímkům patřící!!! Čekal jsem, a to je zásadní, super muziku, která mě bude houpavě konejšit ze strany na stranu! Ošizená akce mě už tak ani nepřekvapila! Lehce nadprůměrných 60 % je tak za zmiňovanou ústřední dvojku, asi dva povedené dialogy a místy zajímavou kameru,včetně "zamraženého" zakončení... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se v New York City (New York, USA). (BMW12)
  • Tupac Shakur roli Bishopa málem nedostal, protože na konkurzu hodil židlí. Přimluvil se za něj Anthony Criss, člen skupiny Radama. (Terva)
  • Ve filmu je možné aktéry několikrát zahlédnout hrát populární hru „Street Fighter“. (Ignus.cz)

Reklama

Reklama