Reklama

Reklama

Epizody(13)

Mladý Ládík Smolík je sice malý génius, ale ve škole je poněkud líný. Takže i když zrovna začínají prázdniny, kvůli špatným známkám dostane domácí vězení! Jenže nebyl by to geniální Ládínek, aby si nedokázal poradit. Z harampádí, které má po ruce, sestrojí nafukovací vesmírnou loď, pojmenuje ji Gulliver 5 a tajně vyráží za dobrodružstvím. Na cestách ho provází pes Zorro, kterého Ládínek pro jistotu naučil mluvit. Společně objevují podivuhodné planety, kde roboti zotročili lidstvo, nad vším vládne hudba, všechno se odehrává jako v detektivce nebo kde je všechno pod vodou… Zatímco si někde lítá, Smolíkovi si říkají, co tam to ten Ládík zase vyvádí, a vždycky je napadne to samé: co by? Vždyť má domácí vězení a je zavřený u sebe v pokoji. (TV Prima)

(více)

Recenze (160)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Netradiční animovaný seriál od našich uherských sousedů, který běžel v telce během dětství mých rodičů se konečně loni dostal zpátky na obrazovky a já měl možnost údajný kult vyzkoušet. A musím uznat, že jsem se nestíhal divit, jak vynalézaví dokázali maďarští animátoři být už před těmi téměř padesáti lety. Epizody jako Pohádková, Zrychlená nebo Bláznivá planeta naprosto miluju! ()

Fixa 

všechny recenze uživatele

Nejlepší seriál pro děti, co jsem v době dítěte viděl ! Nemohl jsem se dočkat, až Ládínek nafoukne tu svojí raketu a poputuje někam do neznámých končin, které svojí podivuhodností předčili vše, co jsem v té době viděl. Ta raketa mi utkvěla v hlavě, ale nejvíc. I když to byla totální blbost, furt jsem v tom hledal nějakou logiku :-) - tak např. nafouktete raketu a otevřete dveře - dyť se vyfoukne! A kde se vzala palubní deska? A proč je všechno najednou z pevného materiálu? Nojo, byl jsem dítě a bral jsem to vážně (co se techniky týče - u ostatního jsem se řezal smíchy) :-) ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

nostalgické 5* Tento seriál patří neodmyslitelně k mému dětství a tak je vysoká známka pochopitelná. Bylo to citelné zpestření mezi tou šedí, která se tehdy pouštěla v televizi. Ty fantastické příběhy a humor mi byli hodně blízké. Nejvíc mě bavila druhá série, kterou si i nejvíc pamatuju ... Ládínek a jeho Guliver 5 . Stejně tak i třetí, kdy cestuje celá rodinka po světě, což tehdy bylo nepředstavitelné. První sérii, jsem snad viděl až jako poslední. Dabing byl taky slušný, tak co si víc přát. Nevím jak tento seriál osloví dnešní mladou rozmlsanou generaci, ale to je mi vlastně jedno.... za sebe prostě nostalgické TOPka. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 3 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 3 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 3 (3*MAX) ] ()

Nonna 

všechny recenze uživatele

Sledovala jsem kdysi já, dnes sledují moje děti a tuším, že i pro vnoučata to jednou bude nestárnoucí filmový kousek. Ládínek ve Vesmíru je prostě nadčasový do té doby, než se nějaká ta obydlená planeta z Vesmíru skutečně vyloupne. Se Zorrem tvoří opravdu výtečnou dvojici objevitelů a jejich asertivní chování a suchý humor je k sežrání. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

"KRÁSNÝ ZÁŽITEK, OBRAZ I ZVUK, VÁM PŘEJEM, ZVLÁŠTĚ LÁDÍNEK, ŠIKOVNÝ KLUK....."___ Vzpomínáte na vynalézavého kluka Ládinka, který se svojí nafukovací raketou, schovanou v pouzdře od houslí, cestuje po vesmíru a navštěvuje všelijaké planety? Zpětně se odvažuju říct, že co do (dů)vtipnosti, nápaditosti a trefnosti nemají Ládínkovy vesmírné eskapády konkurenci v celé říši animovaných seriálů. Někdy i žasnu, co za hlášky a narážky v tehdejší době dokázali maďarští tvůrci do seriálu protlačit (viz. třeba ´Placatá planeta´- "...Tvůj syn je velice bystrý. Probíral se mnou druhý pád, včera časování. Čeká ho skvělá budoucnost." - "To zakázáno!! Jak Velký Placák nařídit, skloňování a časování pracující člověk nepoužívat!! Ty na to doplatit, ty podvracet stát!!") a nutno říct, že tahle série s vesmírným putováním nezestárla ani po 30.letech. Moje nejoblíběnější díly - Planeta zločinu, Zpívající planeta, Placatá planeta a....tak bych mohl vlastně pokračovat vyjmenováním všech :o) Bombaaaa !!! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (16)

  • Cenzor epizodu nepovolil, takže ji diváci mohli vidět až po roce 1989. (sator)
  • Tato epizoda je hodně dynamická, je tu hodně honiček, a aby animátoři ušetřili čas a práci, pozadí nalepili na válec, který se otáčí stále dokola. Takže je vidět stále stejná krajina, která má navíc zřejmý půlkulatý vzhled. (sator)
  • Ládínkova raketa létá rychlostí měřenou v Aladárech za hodinu. Ládínek si tedy vynalezl vlastní jednotky vzdálenosti pro cestování warpem, Aladár je totiž jeho maďarské (originální) jméno. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama