Reklama

Reklama

Obsahy(1)

George C. Scott jako John Russell - hlavní postava filmu, učitel a hudební skladatel ztrácí při autonehodě manželku s dcerkou. Přestěhuje se do obrovského starého domu. Po nastěhování slýchává každé ráno neznámé rány... Míček po zesnulé dcerce si bezstarostně hopsá po schodech z patra přesto, že byl zavřený v sekretáři... A proč jsou dveře do podkroví zamaskovány regálem? Výskyt něčeho děsivého nabývá na intenzitě. John Russel začne pátrat po bývalých obyvatelích tohoto domu... (Kulihrášek)

(více)

Recenze (106)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Už mě ty silně afektované fistule ve skoro všech starších hororech začínají vážně rozčilovat. Jeden nekontrolovatelný ječák zabije strašidelnou atmosféru spolehlivěji než hromada počítačových efektů. Jinak je ale The Changeling celkem fajn, tajemný dům hrůzy působil dost zlověstně na to, abych si občas strnule zaskřípal zuby. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Slušně atmosférická duchařina s detektivní zápletkou. Neklidný duch jednoho nepěkně zemřelého nebožtíka dojde klidu až po posmrtném vyrovnání účtů s jistým nesympatickým dědkem, kterému dobře tak. Já bych ovšem býval uvítal více té duchařiny a méně detektivnosti, i když celkově spokojenost. S moderními duchařskými nerváky se film samozřejmě v působivosti na divákovu nervovou soustavu nemůže měřit, ale u milců retra zase nasbírá body za svou ryzí sedmdesátkovost (i když je už z osmdesátého). A potěší i příjemná klavírní hudba. ()

Reklama

Desperado 

všechny recenze uživatele

Ktovie či by vznikli filmy ako STIR OF ECHOES či WHAT LIES BENEATH bez tohoto nenápadného kanadského hororu, v ktorom výborne funguje atmosféra a celé to pôsobí ako dobre vygradovaný mysteriózny thriller. A George C.Scott je taktiež výborný, celý film prakticky nezlezie z plátna/obrazovky a neúnavne ho ťahá do konečného finále. Na svoju dobu bezchybné a originálne, malý hororový klenot. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Kvalitni, u nas prakticky neznama, ducharina, vyuzivajici skoro vsech klasickych postupu. Male deti, bouchajici dvere, spiritisticke seance, dum s tajemnou minulosti a mnoho dalsiho. To vse postavene na dobrem pribehu a ponorene do huste atmosfery, navic okorenene vybornym vykonem George C. Scotta v roli skladatele, ktery ztratil rodinu a odjizdi do noveho domova zapomenout. Je to hodne podobne prvnimu dilu Amittyville, jen to ma navic lehce detektivni zapletku a poradne finale. Je to proste lepsi. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Pravá ducharina starej školy,žiadne gore ani iné násilnosti a predsa dobrý film.Scéna s invalidným vozíkom,ktorý sa sám od seba pohyboval bola perfektná.Aj skákajúca loptička, ktorá patrila jeho mŕtvej dcére bola dobrá.Film sa vyložene opiera o atmosféru a otvorenú myseľ diváka.Al keď je to horror,zároveň je to aj hrozná rodinná dráma.Čo sa týka strašidelných domov,tak je to určite jeden z najlepších filmov tohto druhu.A kamera bola tiež výborná,niekedy mi pripomínala trochu Kubrickov film The Shinig,ktorý je z toho istého roku.Na záver,je to čertovský dobrý film.No kto má rád len násilie a gore,tak pre toho určte nie. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (4)

  • Film je založen na událostech, ke kterým údajně došlo v domě v Denveru v Coloradu v roce 1960. (Chatterer)

Reklama

Reklama