Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý chlapec Kotaro je pronásledován císařskými vojáky ze své rodné Číny až do Japonska. Zde se setkává s tajemným bezejmeným samurajem bez pána, kterého si najme na svou ochranu. Císařem vyslaní vojáci jsou ovšem dokonale vycvičení zabijáci, kteří díky drogám necítí bolest. Navíc jejich vůdce Rarou, obávaný bojovník z dalekého západu s blond vlasy a modrýma očima, je známý pro svojí brutalitu a dychtivost bojovat s co možná nejsilnějším protivníkem, které podřizuje všechno ostatní. Jako by to bylo málo, po zjištění důvodu Kotarova pronásledování se do všeho také zapojí místní feudální pán a jeho generál, který chce situace využít ve svůj prospěch. (Genryuusai)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (70)

ravalah 

všechny recenze uživatele

Nevim, jestli jsem se dival na stejne anime jako ostatni. Seky v soubojich prilis rychle, takze si neuzijete styl. Pribeh je divne rozlozeny a ani v podstate moc negraduje. Spis naopak...v polovine filmu je velmi nudny. Hudba je naprosto otresna a pro anime nevhodna zalezitost. Byla zde snad americka produkce? Film jsem doslova pretrpel do konce. Mel sve svetle chvilky, nicmene ve vysledku nic moc. Asi jsem prilis rozmlsan Samurai champloo, Ninja scroll a podobnymi dily. 4/10 ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Moc pěkné. Příběh se mi líbil a nepřipadá mi, že by nějak zvlášť jednoduchý nebo těžký. Výtvárná stránka výborná. Obzvláště se mi líbily momenty, kdy mohl každý divák vidět to zubaté ostří meče potom co se někdo brání čepel na čepel. Většina samurajských filmů to nebere na zřetel. A ty číňani, nejvíce mě naštvalo, když zabili toho mladého lukostřelce, alespoň že před smrtí zabil tu čínskou *****. Nemuselo se tam tak rychle umírat, ale co bitva je bitva. Celkově moc pěkné a ten pejsek, supr. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Za hlavní tahák Strangera bych označil výborné souboje. Mají zběsilé tempo, dobré nápady a jsou poměrně naturalistické. Skutečnost, že nejsou moc realistické, nás nemusí příliš zajímat. Poněkud slabší je banální zápletka a dopředu čitelný děj. V pasážích, které se věnují vývoji přátelství chlapce a samuraje, se jedná téměř o rodinný film. Prosté ***. ()

danielosbourne 

všechny recenze uživatele

Tak zvláštní samurajské anime jsem ještě neviděl. V příběhu je cosi krásného a já nevím jestli je to skvělou animací, která navozuje ty správné pocity, nebo vztahem Kotaru a samuraje, který se vyvíjí každou minutou. Celému filmu dodává krásnou atmosféru soundtrack, který podtrhuje skvělé samurajské souboje. Obzvláště pak ten závěrečný. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pro všechny anime japonské filmy / seriály je děsná škoda, setká-li se s nimi divák v jiné kvalitě, než v té nejvyšší možné - tj. na BluRay. Teprve pak totiž vynikne neskutečně barvitý vizuál, do nějž asijští mágové pokaždé obtisknou velkou část ze své historie a kouzel, která lze najít pouze v dalekých východních zemích. A to se to ani nemusí hemžit rozkvetlými lučinami, špičatými střechami nebo barevnými draky: stačí jeden malý drzý chlapec, jeho věrný roztomilý psík a neohrožený, tajemný cizinec, který se rozhodne sympatickou dvojku ochraňovat. Na strhující dobrodružnou story je rázem naděláno. Ve Sword of the Stranger se nejvíce líbil právě asi ten pes :-). Nejvíce mne ale na konci překvapilo, jak to celé hezky drželo pohromadě. Prostě takový zábavný akčnější dobrodružný snímek, který bych se nebál pustit celé rodině pro seznámení s kulturou (další alternativa je Princezna Mononoke). Já si celou půldruhou hodinu velmi pěkně užil, stylizace mi permanentně vyrážela dech, a téměř epický konec s dvaceti minutami akce mi skoro uvařil krev v žilách. Lze bez problému směle doporučit všem, kteří by se rádi seznámili s žánrem. Tohle je pecka. ()

Galerie (67)

Reklama

Reklama