Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will (Ben Foster) už má len tri mesiace vojenskej služby. Tie však strávi vo vojenskej nemocnici, kde si bude liečiť zranenia z Iraku, kde slúžil. Cíti sa osamotený, pretože ženu, ktorú miloval, nechal a tá teraz začala žiť nový život. Will sa dostáva do novej roboty, kde stretáva nového spolupracovníka Tonyho (Woody Harrelson). Ten mu pomáha dostať sa do normálneho života. Will má najmä problémy vysporiadať sa s faktom, že nie všetci sa z Iraku vrátili. (Skleni)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Tak toto bolo fakt prekvapenie. Woody Harrelson si u mňa v roku 2oo9 fakt „šplhnul“. Najprv ako macher v Zombieland, a teraz bezútešný vojak. Ono samotná zápletka bola zaujímavá a inovatívna, ale niečo tam veľmi chýbalo. 2 vojaci, ktorí mali za úlohu odovzdávať správu o smrti vojaka jeho priamym pozostalým. Dramatické situácie, s ktorými sa stretávajú pri vykonávaní tejto nevďačnej práce sa človeka dotknú, resp. mňa sa dotkli. Vojaci pritom trpia značnou asocialitou, nevedia sa zaradiť do spoločnosti. Dôvody tejto asociality sú však (aspoň pre mňa) neznáme. Trápi ich vojna ? Trápi ich práca ? Či oboje ?____Film sa pustil smerom, ktorý si ma nezískal. Zapliesť doň lásku nebolo práve najšťastnejšie rozhodnutie. Film ma preto sklamal, ale herci boli skvelí. A Woody si zaslúži svoju nomináciu na zlatý glóbus! ()

Hyb_rid 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že to byl film téměř o ničem a nebyla by to ani urážka, protože film z hlavy hodně rychle zmizí a nevzpomenete si na žádný výraznější moment. A ačkoli mne dojemné scény nechávaly chladným, tak musím uznat, že Foster a Harrelson to zahráli bravurně a jedná se zase jednou konečně o neokoukané téma. Sice bych si to podruhé už nejspíš nepustil, ale bezprostřední pocit po shlédnutí byl víc než dobrý. 70% ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

The Messenger je působivějším, hlubším, intimnějším a celkově lépe napsaným žánrovým „kolegou“ filmu Smrt čeká všude. Ačkoliv prostřednictvím tohoto filmu sledujeme odvrácenou stranu války a na samotné bojiště se vůbec nepodíváme, tak i příběh dvou „poslíčků špatných zpráv“, kteří informují o úmrtích v boji, toho hodně vypovídá o válce samotné a troufl bych si říct, že je vzhledem k tématu emocionálně více strhující. Z hlediska scénáře je oproti zmíněnému filmu Smrt čeká všude The Messenger soustředěnějším dílem, které má určené jasné cíle a krouží výhradně kolem ústřední postavy, potažmo jejího kolegy. Woody Harrelson a Ben Foster jsou ve svých rolích perfektní a v menší roli zazáří i Steve Buscemi. Jediné, co bych filmu vytkl, je postupné směřování ke sterilní romanci, která zkušenějšího diváka už nemůže nijak překvapit a mne osobně spíše unavovala…naštěstí jí není věnováno moc prostoru a o to více se film zaměřuje na vztah obou kolegů a jejich válečných traumat a v tomto ohledu The Messenger přímo exceluje. Ještě musím pochválit intimně pojatou kameru, která se neustále lepí na hrdiny a při absenci statických záběrů celá podívaná působí syrovějším dojmem. 85% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Máme špatné zprávy paní …. . Armádní tajemník mě požádal o vyjádření nejhlubšího smutku ohledně Vašeho syna, svobodníka..... . Je mi to nesmírně líto. Zemřel včera při…. Posvátná úloha informování příbuzných obětí je práce o charakteru. Jednotka ,,ANDĚLŮ SMRTI“ nemívá spokojené zákazníky. Další skvělá role pro W.Harrelsona ve snímku, od kterého jsem očekával návaznost na ,,Poslední cestu“. Zazní tu mnoho pravdivých mouder, vidíme šest ukázkových návštěv plných emocí. Bohužel, když se příběh věnuje osobním životům, tolik mě to nebere. Já chtěl víc z ANDĚLŮ SMRTI. (Naštěstí se to dá vydržet.) Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Rád sleduji zármutek cizích lidí. 2.) Chystám se umřít v US Army. 3.) Miluju zvuk pageru. 4.) Chci vědět, jaká jsou pravidla pro informování příbuzných obětí. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Ben Foster dokazuje, že není jen blonďatý andílek z X-Menů, ale že doopravdy umí hrát. Po boku Woodyho Harrelsona chodí do domovů lidí, aby jim s lítostí sdělil, že jejich syn/dcera/manžel/manželka zemřeli ve válce. Podmanivý film, který ke konci trochu ztrácí tempo a zajímavost, ale rozhodně stojí za to. Škoda, že se film vyhnul českým kinům a není díky tomu všeobecně známý. U některých kousků je to opravdu škoda a distributor často šlápne vedle. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Dominic West měl hrát postavu kapitána Tony Stona. (ČSFD)
  • Natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte New Jersey. (MikaelSVK)

Související novinky

Oscarová kriminálka na obzoru

Oscarová kriminálka na obzoru

16.09.2010

...aneb „L. A – Pořád přísně tajné“. Scénárista a režisér Oren Moverman (foto) debutoval loni nenápadným, ale spoustou cen a nominací ověnčeným dramatem The Messenger. Vítězný tým se nemění, a tak… (více)

Reklama

Reklama