Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Píše se rok 1949 a milovnice jídla Julia Childová se stěhuje se svým manželem do Paříže. Být ženou v domácnosti ji však nebaví, a tak se začne věnovat své zálibě, vaření. Anglicky psané kuchařky v Paříži nenajde, a tak se pouští do studia starých francouzských kuchařských knih. O více jak deset let později vychází její kuchařka a Julia Childová se stává celebritou v kulinárním světě. New York 2002. Třicetiletá začínající spisovatelka Julie Powellová, která zrovna pracuje na městském úřadě a pomáhá rodinám postiženým newyorskou tragédií, se jednoho dne rozhodne, že během roku uvaří všech 524 receptů z klasické kuchařky paní Childové. A o svém projektu se rozhodne psát blog. Ten je po těžkých začátcích úspěšnější a úspěšnější. Chodit do práce a k tomu vařit tolik jídel je však obtížné. Julie je svým projektem čím dál více posedlá, nemluví a nepřemýšlí o ničem jiném, ve volném čase jen vaří. Přestává si rozumět s manželem a ten ji nakonec opouští. Je jen na Julii, aby urovnala jejich vztah a dotáhla svůj blog do úspěšného konce. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (387)

lena60 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct! Do kina jsem šla s tím, že se odreaguju a aspoň trochu pobavím u nenáročného filmu. Nu a výsledek? Během první hodiny jsem se párkrát uchechtla neohrabané kuchařce Julii Child (Meryl Streep - jako vždy výborná), s nástupen poloviny druhé však přišel nečekaný zlom, objevily se u mě pocity znuděnosti a otrávenosti na konci proměněné v nasr...st nejvyššího stupně. Jelikož hlavním tématem filmu bylo jídlo a vaření, dovolím si menší přirovnání. Instantní nudle jsou tím pokrmem, jenž nejlépe charakterizuje kvalitu a úroveň filmu Julie a Julia. Gurmánům a milovníkům dobrého jídla rozhodně doporučit nemůžu. Pozn.: Je pravděpodobné, že až mě přejde prvotní vztek, přihodím jednu hvězdu (druhou) navíc. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vo filme zaznie veta: "Je to len dlhý, nudný zoznam receptov." Plne súhlasím. Spočiatku aj nejaké recepty zaujali. Ale od momentu, keď tam Amy hodila umelých homárov do vriacej vody a jeden z nich akože vyskočil, sa mi to znechutilo. A Meryl za toto nominácia na Oscara? To už môžu potom dať nomináciu aj Pepovi Vojtkovi za imitáciu Bon Joviho. ()

Reklama

mysiak 

všechny recenze uživatele

Príjemne naladená komédia, ktorá sa čiastočne odohráva v dvoch obdobiach..Meryl Streep má divný prízvuk, ale stále je vynikajúcou herečkou...prekvapením je pre mňa Amy Adams...ktorá sa mi v poslednej dobe začína páčiť čím ďalej viacej...z tejto chuťovo originálnej komédie, cítiť prirozdzené nadšenie...čo je fajn, ako aj celý film ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

..len ďalšia kulinárska story s happy endom, ktorá nemá žiaden výrazný presah, ale na ktorú sa, ak nečakáte nič intelektuálne povznášajúce, dobre pozerá. A to mi v nedeľu popoludní úplne stačilo..Post Scriptum k Meryl: ako jej veľký fanda som celý film vyhodnocoval, či ma tá zvláštna (a cielená) preexponovanosť rušila alebo nie. Na rozdiel od DOUBT som ju 100% prijal a i tým si film užil. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychovka. Meryl Streep jako obvykle vynikající. Filmu však škodí přehnaná stopáž. Určitě by mu prospělo zkrácení minimálně o 30 minut. Pak by se ona pohodová atmosféra tolik nerozmělnila a chvílemi nebezpečně nebalancovala na hranici utahanosti. Mimochodem, ze všech věcí, které Julie v průběhu filmu vařila, jsem měl chuť pouze na onen čokoládový dort a topinky, které se objevily hned na začáku... Francouzská kuchyně zřejmě není úplně pro každého. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (22)

  • Aby se Meryl Streep naučile reprodukovat typický hlas Julie Child, sledovala v rámci přípravy na roli její záznamy. (jezurka42)
  • Ve scéně, kde filmová Julia Child naseká celou hromadu cibule, se natáčelo s opravdovou cibulí. (Ernia)
  • V týdnu, kdy měl film premiéru v USA, se ve státech prodalo 22,000 výtisků kuchařky “Mastering the Art of French Cooking”, což je víc než se prodalo za celou dobu prodeje knihy. (Ernia)

Reklama

Reklama