Reklama

Reklama

Když masový vrah Otis (Bostin Christopher) unese Riley Lawsonovou (Ashley Johnsonová), případu se ujme FBI. Dívce se však podaří utéct a její rodina vezme spravedlnost do vlastních rukou. V americké hororové komedii režiséra Tonyho Krantze dále hrají Daniel Stern, Illeana Douglasová ad.  Titulní postava americké hororové komedie Otis Broth (Bostin Christopher) potřebuje získat dívku na školní ples a Riley Lawsonová (Ashley Johnsonová) je přesně ta, koho hledá. Avšak naneštěstí pro ni, Otis má dost neblahé metody, jak udělat dojem na opačné pohlaví. Je totiž psychopat a masový vrah. Rodiče unesené dívky se obrátí na FBI, která se případu ujme, ale Riley se podaří utéct a kontaktovat svou rodinu. A ta, znechucena neschopností federálních agentů, se rozhodne, že vezme spravedlnost do vlastních rukou a únosci se pomstí. Pak se však nečekaně objeví Otisův bratr Elmo… Dále hrají Daniel Stern, Illeana Douglasová, Kevin Pollack a Jere Burns. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (60)

Fallen_One 

všechny recenze uživatele

Tak horor to není ani omylem, thriller už vůbec ne...spíš taková lehká, ale opravdu lehká(!) komedie silně řízlá dramatem když už. Těžko definovat. Samotný nápad je dobrý, mixující Captivity, Saw a jiné filmy s tématikou únosů apod., ale vývoj děje není nejideálnější. Zhruba ve 2/3 filmu se to zvrtne špatným směrem a film pro mě ztratil na atraktivitě. Z lítosti tři hvězdy, po polovině filmu jsem chtěl dát víc... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Něco takového jsem opravdu ještě neviděl,a to si myslím, že jsem viděl filmů docela dost. Tato hororová komedie se ale vymiká všem zvyklostem a přináší originální a hodně zajímavý příběh, který z mého pohledu je velice atraktivní a nepředvídatelný až do konce. Hlavní postavou je zde čtyřicetiletý psychicky narušený roznašeč pizzy Otis, který už unesl a různými způsoby zabil pět atraktivních mladých dívek a nyní unesl již šestou dívku a nutí ji k různým velice zvláštním a zvrhlým věcem. První polovina filmu je o Otisovi a jeho vztahu k unesené dívce, ve druhé polovině pak rodina této dívky bere spravedlnost do vlastních rukou, ale jako všichni správní amatérští zabijáci se nevyvarují chyb. První polovina byla suverénně za pět hvězd, film mě dokázal zaujmout od samého začátku a já si ho maximálně užíval. K druhé polovině mám určité výhrady, tam mi přišlo, že už je to děláno tak trochu na efekt, aby se diváci konečně dočkali i nějaké krve a brutality, a navíc jsem měl s vývojem děje i dá se říci etický problém, kdy jsem prostě nesouhlasil s tím, jak se to celé vyvinulo, což se mi u filmu stává málokdy. Prostě jsem s vývojem děje nesouhlasil, i když mstící se rodina byla vtipná, ale jinak mě dá se říci vývoj, kterým se film ubral, docela zklamal. Škoda, mohlo to být lepší hodnocení, takhle tedy hodnotím druhou polovinu filmu třemi hvězdami a když zprůměruji první a druhou polovinu, tak mi vychází hodně solidní a nadprůměrné čtyři hvězdy, které si film za originalitu a atraktivnost zcela jistě zasloužil. ()

Reklama

LordSnape 

všechny recenze uživatele

Nehorázná blbost! Obtloustlý asociál si chce vynahradit se čtyřicítkou na krku své adolescentní roky a tak unáší holky, spoutá je řetězem a dělá, že je balí ve svých připravených kulisách. Měla to být komedie, ale jediné, co je zde vtipné je přiblblý agent FBI, zbytek je jen trapný a nudný škvár pohybující se někde na pomezí satiry, thrilleru a totální nepovedené parodie... ()

Smoulin 

všechny recenze uživatele

A pak že do jedné řeky dvakrát nevstoupíš! Věčný smolař Márv znovu exceluje ve filmu, jehož závěrečná půlhodina je naprosto nevídanou záležitostí. Vše sledujete s nevěřícným výrazem, povislou čelistí a lehce pokřiveným úsměvem. Film samotný je bez debat na 5 hvězd, ty by si zasloužil už jen Otisův oblek na ples. Soundtrack překonává vše, poprvé jsem slyšel ve filmu hrát Gut feeling od Devo déle než úvodní pasáž. Jak říkají pardálové z Dostihové horečky - "sázka na vítěze"! ()

Scenixia 

všechny recenze uživatele

Jde o černou komedii a to hlavně v posledních 30 ti minutách. Hlavním problémem tohoto filmu je sám Otis o kterém film je. Bylo pro mne naprosto šokující, jak výborný je tento film v částech, kdy tam není hlavní únosce. Zasmála jsem se především u hlášek rodičů a výborného vyšetřovatele. Škoda tak nechutného a nudného Otise, který mi celý ten film kazí. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama