Reklama

Reklama

Sim Salabim

  • USA Presto
Krátkometrážní / Animovaný / Komedie / Fantasy
USA, 2008, 5 min

Důstojnost. Vyrovnanost. Záhadnost. Nic jiného ani od skvělého jevištního kouzelníka Presta žijícího na přelomu století neočekáváme. Když ale Presto už poněkolikáté zapomene nakrmit svého králíčka z klobouku, začnou se dít vskutku velmi zábavné, záludné, ale i nebezpečné věci, které by nikdo nečekal! Sledujte čím dál vyhrocenější rošťárny úžasného Presta, jeho králíka Aleca, a staňte se svědky toho, co se stane na jevišti, když ego kouzelnické hvězdy vyprovokuje jeho zanedbávaného parťáka k důmyslné pomstě. (HBO Europe)

(více)

Recenze (254)

Káronoš 

všechny recenze uživatele

„V jednoduchosti je krása". Jednohubka pixaru před "velkou bouří" (WALL-E), která svojí úlohu plní naprosto famózně a maximálně naladí a zpříjěmní nástup masterpeace celovečeráku, následujícího bezprodleně po skončení. Směs originálních a vkusných fórků, zabalených do příjemného "obalu" s (tradiční) pixarovou animací bez drobné chybičky. Každičkou sekundu jsem se bavil a kraťas mě doslova očaroval. 10/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jakože animované filmy moc nemusím, tak tento nový počin Pixaru se mi líbil velice. Však aby ne, ten roztomilý králiček musí chytit za srdce snad každého, jen škoda, že jak se později ukáže, dovede být zároveň i pěkná svině :) Styl animace je použit z Ratatouille a i když to zní celkem odvážně - námět je pravděpodobně inspirovaný počítačovou hrou Portal. Pixaři dokázali jednoduchý trik s "portálem" v klobouku vypointovat téměř do maxima a tím doslova sklidit potlesk všech přítomných v obecenstvu. 9/10 ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

No nevím, není to samozřejmě špatné (který pixarácký předfilm byl?), ale že bych se u téhle znouzectnosti vzniklé díky tomu, že se animátorský tým při vymýšlení něčeho kloudného opozdil s plněním úkolu dodat hotový kraťas kvůli pařbě silně návykového Portalu (chápu vás, chlapci a děvčata... Smrt GLADOS! Smrt GLADOS!), nějak zvlášť bavil, to se říct nedá. Prsty v pastičce na myši, no, tak to je humor, který jsme neviděli už hodně dlouho, přece jen se objevuje jenom v každé druhé kreslené grotesce od dob prvních dílů Looney Tunes nebo Toma A Jerryho.... 70% za poctivou řemeslnou produkci, a to jsem ještě mírný. Vožtomivošt bílého kválíčka mě opravdu nezviklá. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Nebylo to špatné, docela jsem se bavil...takový trochu Tom a Jerry nebo Zajíc a Vlk posunutý někam jinam, do jiného prostředí :)) Předešlé srovnání je skutečně z mojí strany nadsazené, ovšem v mnohém mi to připomnělo "pošťuchování" našich dětských hrdinů :) Rozdíl je v tom, že Presto je zajícův páníček ;) ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Veľmi zábavný kraťas v štýle grotesky Toma a Jerryho. Je tu veľa úžasných nápadov, vtipných scén a skvelých postáv. Tie sú to ozaj vtipné a každá má svoj charakter. Zajac Alec je hladný a kúzelník Presto túži po uznaní. Čo sa týka výtvarného spracovania, animácia je vždy výborná a hudba tu ladí perfektne. Asi najlepšia scéna bola s bluegrassovými hudobníkmi. To nemalo chybu. Okrem toho, zajac Alec sa veľmi podobá Snowballovi z Tajného života maznáčikov. Pozrel som si aj druhú verziu filmu s komentárom režiséra Douga Sweetlanda, kde rozpráva o výrobe a vzniku filmu. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (5)

  • Postavičky Statler a Waldorf z filmu The Muppets (2011) sa objavia na jednom z balkónov. Rovnako si je možné všimnúť jedného z čašníkov z filmu Ratatouille (2007). Je členom kapely aká začne hrať, po tom čo Presto dostane elektrický šok. (LuiCJ)
  • Celé jméno kouzelníka - Presto DiGiotagione - je narážka na slovo "eskamotér," což znamená také kejklíř (kouzelník). Jméno králíka - Alec Azam - je narážkou na magické slovo "alakazam." (HellFire)

Reklama

Reklama