Reklama

Reklama

Vinyan

  • Česko Dobyvatelé barmské džungle (více)
Trailer

Neschopni akceptovat ztrátu svého syna v katastrofickém Tsunami v roce 2005, Jeanne a Paul zůstávají žít v Thajsku. Jeanne, upnutá k faktu, že tělo jejich syna nikdy neobjevili, utvrzuje sama sebe, že jejich syn byl po katastrofě unesen překupníky drog a stále žije. Paul je skeptický, ale nemá sílu sebrat své ženě poslední naději. Oba se vydávají na hrozivou cestu tropickou džunglí ovládnutou piráty - ve své paranoie objevují nadpřirozenou říši, kde mrtví nejsou nikdy skutečně mrtví a kde se noční můry a posedlost protínají s hrůzostrašnou realitou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

heyda 

všechny recenze uživatele

Formou i obsahem hodně zajímavý a originální film. Nejsem si jen jistý, jestli zajímavý v tom dobrém slova smyslu nebo zajímavý spíš ve smyslu divný. Chování postav mi přišlo bohužel totálně mimo. Jediná rozumně napsaná postava je Rufus Sewell, který tam hraje ze všech nejlíp. Líbilo se mi hodně prostředí i že je asi třetina filmu točená v dešti - respekt před celým štábem. Velmi zajímavé jsou i zvuky: o hudbě asi nemůže být řeč, spíš se jedná o nervydrásající skřípot či hukot. Ale jak říkám: šlo z toho vytřískat určitě víc. Celkově to na mě působilo jaksi divně, trochu nepochopově, ale na druhu stranu silně atmosféricky s výborným koncem. Silně pochybuju, že bych viděl někdy něco podobného. Hold hodně ZVLÁŠTNÍ film. 55% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Mohl by mi někdo prosím vysvětlit, co konkrétně v tomto snímku mělo zastávat ten "hororový" prvek? Já si totiž žádného nevšimla. Vinyan má podivný a nezáživný příběh, v němž se po celou dobu neděje téměř nic. Realita se zde prolíná se sny a představami, což má zřejmě v divákovi vzbudit obavy a neklid. Ve mně to vzbudilo pouze narůstající nezájem a nudu. To nejdramatičtější se odehraje hned v úvodu a jedná se o samotné úvodní titulky. Tím je zřejmě ona "hororová" část kompletně vybrána a zbytek, co na Vás bude v Barmské džungli čekat, je jen monotónnost, šeď a nuda. Pokud Vám však k navození strachu a pocitů hrůzy stačí pár psychadelických vizí a skupina pralesních dětí s obličeji nalíčenými na bílo, Vinyan se Vám jistě postará o napjaté chvilky. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Hodnotit tento film je docela obtížné, protože pokud se na něj budu dívat z pohledu fanouška hororového žánru, tak jsem moc spokojený nebyl. Až na pár výjimek to byla docela bída, která si nezaslouží ani průměrné hodnocení. Když se však na film podívám jako celek, tak si myslím, že jde o docela solidní drama, které v sobě skrývá nevyužitý potenciál jenž ho mohl katapultovat mezi nadprůměr. Co se však musí tvůrcům nechat je fakt, že dle mého názoru si zde velice obratně poradili se speciálními efekty. V určitých pasážích to bylo sice slabší, ale jinak to zvládli celkem s přehledem. Asi nejpěknější bylo proplouvání lodí hustým mlžným oparem a potom ty děcka v džungli. Jak už jsem však podotkl výše – těchto světlých chvilek, které alespoň okrajově připomínali hororový žánr (atmosféru) bylo velice málo. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už po úvodnej nervovo zvukovej vsuvke je jasné, že tento film bude depka. R. Sewell zapadol do príbehu výborne. Psychicky zrútená manželka je presvedčená, že niekto uniesol ich dieťa do Barmy. Nájsť ho ich stojí veľa námahy, všetky úspory a navyše na konci sveta ich sprevádza banda kriminálnikov, ktorí vycítili, že sú v koncoch a vedia, že si s nimi v tomto prostredí môžu robiť čo chcú. Exteriréry sú nádherné, túlanie sa po lesoch, blate či plavba po rieke, to všetko je zručne natočené. Ale má to jeden problém. Film obsahuje minimum dialógov, hlavne medzi manželmi a navyše miestami znie dosť psychohudba, ktorá má navodiť bezvýchodiskovú situáciu, ale u mňa to malo slabší účinok. Určite by som privítal viac dialógov, hlavne od R. Sewella k zrútenej manželke, ktorá ich zavedie tam odkiaľ už niet návratu. Veľmi málo chýbalo, aby z tohto filmu vznikol nezabudnuteľný kult, pretože niektoré scény, ale hlavne príbeh sú výborné. A samotný záver je naozaj silný. Trošičku iný prístup režiséra a film by určite bodoval viac. Čo ma rozčúlilo najviac, bola francúzska zvuková stopa, ktorá ma zaskočila, zvlášť ako som videl trailer v angličtine. Český dabing filmu tiež nepomohol a distribútor, ktorý na dvd obale píše - " v štýle Dobyvatelia stratenej archy " asi blúzni, pretože tieto dva filmy nemajú takmer nič spoločné. 60%. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Horror Vinyan mě poměrně rozpoltil. Na jedné straně jsem zíval nudou při prvních dvou třetinách, kdy jsem sledoval nepříliš zajímavý dobrodružný příběh rodičů pátrajících po zmizelém synkovi. Na straně druhé jsem byl uchvácen zakončením, jeho atmosférou a pojetím. Z těch podivných dětiček opravdu mrazilo a pro kýbl krve se taky nešlo daleko. V zásadě ale Vinyan chápu jako promarněnou šanci o opravdu atmosférický horror. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (2)

  • Scéna v go-go baru byla natočena hned první den. (Cheeker)
  • Emmanuelle Béart měla během natáčení dvakrát zánět v uchu. (Cheeker)

Reklama

Reklama