Reklama

Reklama

VOD (1)

Během řádění hurikánu Katrina zachrání neworleanský policista Terence McDonagh (Nicolas Cage) trestance ze zatopeného vězení, ale sám si poraní záda a vytvoří si závislost na utišujících lécích. V průběhu následujících šesti měsíců si však vypěstuje i závislost na drogách, hlavně kokainu, který získává z policejního depozitu. Také mu k němu dopomáhá prostitutka Frankie (Eva Mendesová) se kterou udržuje partnerský vztah. I přes tuto stinnou stránku své osobnosti je Terence jedním z nejlepších místních vyšetřovatelů a je povolán objasnit pětinásobnou vraždu senegalské rodiny. Stopa vede k vůdci drogového gangu s přezdívkou „Velký Fate“ (Xzibit). (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (526)

Radko 

všechny recenze uživatele

Halucinácie boli fajné, ale opajcnuté zo Strach a hnus v Las Vegas. Cageovo prehrávanie v úlohe večne sfetovaného policajta úžasné, no prehrávanie celého hereckého ansámblu i za triezva vo filmoch Johna Watersa chutí viac, pretože je omnoho viac šľahnuté a vymykajúce sa z bežného rámca, práve tým, že nenormálne (v zmysle malomestskej normality) sa chovajú temer všetci a bez barličky drôg. Humor v štýle: rob čokoľvek, keď na to máš gule ma neoslovil, nakoľko len reflektuje implantované vzory správania sa z lesklých stránok magazínov o životnom štýle či príručiek pre vysoko ctižiadostivých. No a nakoniec - obraz šialeného prefetovanca vo filme Abela Ferraru zachytil policajta svojej doby - neschopnú, hazardérsku a exhibujúcu trosku. Činila pokus o pokánie za to aká je, za to čo spôsobila. Herzog to posunul: policajt dneška neľutuje žiadne svoje svinstvo, všetko je ok! Hrdo a sebavedome spolupracuje s mafiou. Selektívne a náhodne napokon zatkne tých, ktorých dolapenie intuitívne vedie ku kariérnemu vzostupu. Povolené je všetko. Vnútorné pochybnosti sú odstrihnuté vírom zábavy. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Bad Lieutenant z roku 1992 měl v podstatě "jen" dokonalého Harveyho Keitela. Tato verze má perfektního Nicolase Cage a k tomu i nějaký ten děj. Nenudil jsem se ani chviličku a jen jsem vychutnával pravou oldschool jízdu. Cage je tu shrbenej má divnej hlas a fetuje o stošest. Přece jenom, ale aspoň vyšetřuje případ a navštěvuje otce (i když tam zas míří obří koltovkou na dvě stařenky a jedný vezme kyslíkovej přístroj). Je zajímavé jak se téhle látky vždy chytnou osobití režiséři. Brutální znásilňování jeptišek nečekejte. Herzog radši haluzní zabírání leguánů a mega WTF breakdancový "tanec duše." Co se týče zbytku osazenstva, tak Eva Mendez je příjemně civilní a dokonce tam hraje i Stiflerova máma. ()

Reklama

nunka 

všechny recenze uživatele

Špatnej polda nie je ničím výnimočne strhujúcim. Je to poriadne oldschool krimi, tváriace sa vážne s ponurou temnou atmosférou, v popredí s výdatne fuckujúcim Nicolasom Cageom, pohybujúcim sa na hrane zákona. Po stránke formálnej tomu chýba kompaktnosť a keby hlavným hrdinom nebol Cage, snímok by zostal fádny a prázdny. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem už mnoho policejních filmů a tenhle bude patřit někam na spod žebříčku. Nepřišel s ničím novým a oproti ostatním filmům byl tento hodně pomalý. Vždycky jsem měl zážitky z policejních honiček, vloupaček, vydírání a stříleček. Neříkám, že tady v tom nic z toho nebylo. Bylo všechno, ale tak nějak... obyčejný. A pro mě tedy průměrný. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Bad Lieutenant je ukázkovou demostrací nejšpinavějších rysů lidské osobnosti. Cageův hrdina je sice (hluboko) ve svém nitru dobrák, jenže k čemu to je lidem v jeho okolí, když myslí jen na sebe? Efektivnost některých scén je tak dechberoucí, že i když jsem neviděl originál, připadá mi tento remake jako téměř geniální dílo. Nick ještě nepatří do starého železa, naopak je to on, kdo ze snímku dělá to, čím je, a čím na diváka v konečném důsledku film zapůsobí. Tenhle policejní poručík se s ničím nemazlí, má mrazivý smysl pro odplatu a rozhodně s ním není radno vydrbávat. Dále se mi líbila hudba podobná té z Running Scared, válející Xzibit, nebo Eva Mendes, která se mi konečně začla zamlouvat. A Brad Dourif: díky za každou jeho roličku... Těsné hodnocení uteklo o fous - asi za to můžou ti leguáni. Jsou všude, damned! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (15)

  • Podľa Wernera Herzoga muselo byť použitých 2 400 plechoviek bezkofeínovej kávy, aby voda vyzerala vo väzenskej scéne ako riečna. Najprv sa pokúsili použiť farbu, ale tá sa ukázala ako toxická, potom produkčný tím použil bežnú kávu, ale herec ju absorboval kožou. (Arsenal83)
  • Kokain, který Terence McDonagh (Nicolas Cage) "šňupal", byl ve skutečnosti dětský pudr. (znamka22)

Související novinky

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

Z filmu Bad Lieutenant vznikne franšíza

13.07.2021

Kdysi dávno existovaly plány učinit z drsné krimi Bad Lieutenant/Poručík s Harvey Keitelem v hl. roli filmovou sérii. Snímek z roku 1992 měl sice přísný mládeži nepřístupný rating, diváky si však… (více)

Nicolas Cage přichází o zrak

Nicolas Cage přichází o zrak

26.01.2014

Těžko říci, jestli má Nicolas Cage špatného agenta, nebo už o něj přední hollywoodští filmaři nemají takový zájem, pravdou ale je, že v poslední době jde oscarový herec z jednoho průměrného žánrového… (více)

Reklama

Reklama