Reklama

Reklama

Černé moře

  • Velká Británie Black Sea (více)
Trailer

Jednoho dne dostane kapitán Robinson (Jude Law) nečekanou nabídku. Má sehnat ponorku a posádku a plavit se na Černé moře vyzvednout z potopené nacistické ponorky zlaté cihly. Avšak pod hladinou moře ve stísněném prostředí ponorky začíná mezi posádkou obcházet nedůvěra, pochyby a smrt. Dostane se kapitán Robinson k vytouženému pokladu, nebo bude muset obětovat úplně vše? (Bontonfilm)

(více)

Videa (23)

Trailer

Recenze (141)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

aneb za pokladem ponorkou snadno a rychle. Účast Jude Lawa slibovala mnohé, přecejen oproti zbytku hereckého osazenstva ční, jenže ve filmu to není poznat. Taková Ponorka nebo Ponorka U-571, případně K-19 společně s Krvavým přílivem mají jednu obrovskou výhodu oproti Black Sea. Kapitán je neohrožený borec, který si dokáže hlavně v počátečních fázích zjednat v mančaftu pořádek děj se co děj. Nedokáži si moc vysvětlit co mělo znamenat zkratkovité chování jednoho z členů, který se prostě rozhodl že zapíchne kolegu. Příběh mohl být mnohem mnohem záživnější a hlavně dobrodružnější. Takto se divák plaví vlastně od ničeho k ničemu a přemýšlí, proč vlastně tahle zbytečnost vznikala. Závěrečná lekce že zlato umístění v záchraném obleku v pohodě vyplave na hladinu mě bije do očí ještě teďka. 45% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Na Black Sea jsem se těšil. Zápletka pravda není nijak originální, ale říkal jsem si že dnešní možnosti natočit takový snímek vynahradí svými efekty originalitu a navíc - já vraky rád. --- Těsně před napadením SSSR si Hitler půjčil od Stalina do té doby věrného spojence haldu zlata. Cihly byly naloženy na německou ponorku a ta vyplula vstříc Třetí říši. Žel nedoplula... Uteklo pár desítek let a parta čerstvě propuštěných maníků pro nadbytečnost - navíc ze společnosti, která se specializuje na lodní vraky se nechce plahočit po pracácích Anglie. Se svým leaderem ponorkovým kapitánem Robinsonem (Law) se rozhodne tajně tenhle vrak na pomezí Gruzie a Ruska vyzvednout. Tajně proto, že Rusové o ponorce ví a Gruzie si ji také nárokuje. Plán je snadný, půjčit si na Krymu ponorku, doplout k vraku , nalodit se na palubu u-bootu, sesbírat cihly a potajmu tradá domů... SPOILER. Prozradím vám co by jste dělat neměli až si půjdete někdy nakrást zlato do U bootu: 1) Nenajímejte si v Anglii magory do posádky, 2) nenajímejte si magory v Rusku do posádky, 3) nenajímejte si vrak ruské ponorky, 4) pokud neuposlechnete, vemte si i náhradní díly aby jste nemuseli kanibalizovat u-boot... A za 5) Vlastně na to snad ani nekoukejte.... Bylo to blbé, neuvěřitelné, bez napětí. Posádka se chovala opravdu jako parta psychopatů a nejvíce mně dostal vrak U - bootu. Tam už chyběla jen kávička na stolečku a štrůdl se šlehačkou! Trochu zaujala ,,spižírna'' :-) ale jinak to bylo o ničem. Představa tvůrců o tom jak vypadá lidské tělo po 70 letech zapadala ztvárněním spíše do dětských filmů o pirátech než do takovéhoto snímku.. I když co to je takovéhoto... Všechno už tu zkrátka bylo a ani ty efekty se nedostavily... Z U Bootu toho také mnoho neuvidíte a to jsem čekal jako perličku! Velmi slabé! Za mne je to jen za dva záchranné obleky. * * ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Rusko-anglická posádka na cestě za nacistickým zlatem. A že to mezi Rusy a Angličany začne skřípat je jasné ještě před naloděním a je na kapitánovi, aby to ukočíroval, což zrovna moc nezvládá. Když se k národnostním strkanicím přidá ještě chamtivost a odhalený komplot, všechno se začne rozpadat. S příběhem bych neměl problém, byť se nejedná o nic světoborného. Potíž je v tom, že začátek nepokojů víceméně stojí na tom, že jednomu z členů posádky bez většího důvodu hrábne. Tady scénárista moc nepřemýšlel a to se pak odrazilo na celém filmu. Kromě děravého scénáře a ne zrovna promyšleně napsaných postav, je film místy strašně nezáživný. V ponorce se sice pořád něco děje a vypjatá scéna střídá scénu ještě vypjatější, ale to platí bohužel jen pro oko režiséra. Pro mě to byla nuda a nejenže mi bylo šumafuk, jak to s posádkou dopadne, ale občas jsem měl problém porozumět tomu, co se tam vlastně děje. Ani snažící se Jude Law to nemohl zachránit. Zatím nejhorší Macndonaldův film. 35% ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Jakmile jde ve filmu o nějaký nacistický poklad, tak je mě jedno jestli je to ve vzduchu, na zemi nebo hluboko pod vodou. Ale když se sejde nesympatická posádka, kdy jeden vypadá, že bodne toho druhého dřív než vyplujou, tak to začne teprve vypadat zajímavě. Pokud ale nemáte rádi staré sovětské ponorky, které vypadají nebezpečně ještě v přístavu, tak se rozhodně téhle plavby nezúčastňujte! 75% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TY PENÍZE NÁS ROZDĚLÍ.…“ /// Vytáhnout zlato z ponorky ponorkou je kšeft za všechny prachy. Frajerů schopnejch ponořit se s vocelovou rakví, se po souši moc nepoflakuje, takže výběr posádky není zrovna pohárovej. Dovednostma jo, ale ty charaktery - Freud či Adler by zaplesali, ale dělat jim šéfa… Navíc ta ruská půlka moc něgavariť po anglicky, takže atmosféra houstne a houstne… Fajn tempo. Žádný zdržování, za chvíli jsme na moři a soutěž vo největšího magora může začít. To je to, voč tu kráčí! Thrillerový béčko, ve kterým serou charaktery. Ti, co to maj v popisu jsou v pořádku, ale zbytek to přehání. Nečekejte zázraky. Když přivřu všechny víka, jsou 3* zasloužený, páč emoce se tomu tomu upřít nedaj. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V rybníku se prej válí nějaká ponorka. 2.) Zajímám se o ponorky všeho druhu (plovoucí, hořící, depresivní…). 3.) Thx za titule ,,bozacek“ a „jives“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Záchranné obleky se dají použít pouze do hloubky 183 metrů (600 stop), ale ve filmu je použijí ve hloubce kolem 350 metrů (1150 stop). (Maulincio)
  • Světlice, kterou má Robinson (Jude Law), je SPSh (Signalny Pistolet Shpagina). (Maulincio)
  • Na palubě německé ponorky lze zahlédnout pistoli Luger P08. (Maulincio)

Reklama

Reklama