Reklama

Reklama

Danny a Wheeler se živí reklamou na energetický nápoj Minotaur. Wheeler je velký sukničkář a nechce se vázat, Danny je znechucený životem. Myslí si, že když požádá svoji přítelkyni Beth o ruku, jeho život nabere jiný směr. Ona ho ale odmítne. Danny pak schválně nabourá služebním vozem do sochy před školou. Za to mají jít oba na 30 dní do vězení. Mají na výběr, buď nastoupí do vězení, nebo odpracují 150 hodin prospěšných prací jako dobrovolníci, kteří se věnují dětem s problémy. Wheeler dostává na starost desetiletého Ronnieho, který používá nejostřejší vulgární výrazy a miluje ženské poprsí. Danny bude mít na starost Augieho, který je posedlý středověkem. Zprvu se zdá, že to bude peklo pro všechny... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (327)

Joe321 

všechny recenze uživatele

-"I'm sort of engaged." -"I sort of have a boner." Nasmál jsem se hodně teda. Takhle zábavné jsem to nečekal. Neni tu ani moc trapností. Je tu ale hodně výborných hlášek, u kterých jsem se řezal fest. Překvapivě Scott nebyl odpornej a Rudd klasicky dobrej. Určitě pohodvá komedie na večer s kamarádama a pivem. Gag s párkem v rohlíku nebo narážky na různé filmy jsou na jedničku. -"Pick us up in two hours." -"Fuck you, Miss Daisy." ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem měl celý film tak trochu zkažený tím, že hlavní představitel dětské role mi děsně připomínal jednoho mého (dospělého, ha ha) kamaráda, který též má takový smysl pro fantasy a jezdí na cony apod. Během filmu jsem na to pořád musel myslet a tak jsem si tuhle komedii s poučením nějak zvlášť nevychutnal. No, znovu to nedám, abych zjistil, jak moc se dá u toho nasmát. Snad jedině po kamarádově smrti. Každopádně lze objektivně tento film zařadit mezi ty lepší, ne tak ztřeštěné. ()

Reklama

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Je vám 35 a právě zjistíte, že už deset let děláte práci, která vás vlastně vůbec nebaví a neuspokojuje. K tomu vám dá kopačky vaše milá a kolotoč událostí, které změní váš život může začít. Tak takhle to vesměs v životě chodí a takhle také začíná příběh komedie "Velcí bratři". Chytrý scénář, jak je ve výsledku znát jeho dva z hereckých autorů Paul Rudd a Ken Marino na place ještě náležitě vypilovali. Vydatně jim pomáhá v hlavní roli Seann William Scott, který si postavu věčně nadrženého Wheelera, který kromě zasunutí zbožňuje kapelu Kiss a umí už jenom pracovat v kostýmu minotaura a podporovat tak prodeje jistého energetického nápoje. Wheeler, který si život užívá je přesným opakem nespokojeného Dannyho (Paul Rudd). Co však mají společného, je průser ve firmě, kdy nabourají minotauří dodávku plnou energetických nápojů a řeší, zda jít 30 dní bručet za katr anebo přijmout roli "Velkého bratra" a odpracovat 15 hodin v sociálním programu pomáhajícím problémovým dětem. Wheeler vyfasuje drzého Ronnieho (Bobb'e J. Thompson) s kterým poslední poradce vydržel jeden den a Danny se má starat o Augieho (skvělý Christopher Mintz-Plasse alias McLovin ze "Superbad"), který v kostýmu bojovníka ze Středozemě a plastového meče nedá ani ránu. Je známo, že protiklady se přitahují a naši dva týpci udělají všecko proto, aby jako "Velcí bratři" uspěli. Fakt je, že v konečném výsledku to místy skřípe, ale i tak se povedla jedna z těch "nepřístupných" komedií, která pro mladší publikum je bez koz, vagín a fukování. U nás je na DVD uvedená "unrated" verze. Jo a kdybyste to náhodou nevěděli, tak "šeptající oko" je vagína! 3 a 1/2 * ()

Dubro 

všechny recenze uživatele

Tak do TV to môžu naskrutkovať bez nejakých výčitiek svedomia, pretože na kino film obsahuje pomerne málo muziky. Plusom tejto komédie, ktorá sa až na záver vlečie skoro na neutrál, sú obe detské postavy - Christopher Mintz-Plasse a Bobb'e J. Thompson, pričom Thompson, keby chcel, by mohol niečomu priučiť aj dorastenecké „herecké eso“ Willa Smitha. To sú moje dve hviezdy a tretiu tvorí samozrejme KISS. Koniec koncov prežiť sa to dá, čo je isto veľká poklona pri tých dosť často dementných komédiách spoza veľkej vody. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Dosti průměrná a lehce předvídatelná komedie ve stylu "Looseři provedou špatnost - za trest dostanou úkol/děti - na konci jsou největší machři a ůkol/děti je napravený". Možná pár hlášek je supr, ale tupý Stifler (bráno postavou), životní looser Mike z přátel,Frodo Mclovin a jeden malý černoušek, který svojí protivností porazil i malého Smithe z Den kdy se Země zastavila opravdu nesedí (na mě teda ne). Výsledkem je pak kostrbatá a dosti "cedící mezi zuby" looserbuddy komedie. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (15)

  • Když Danny (Paul Rudd) a Wheeler (Seann William Scott) na začátku filmu vykonávají potřebu, tak Danny prohlásí, že to je jako když čůrá Shrek, což je odkaz na stejnojmennou filmovou sérii. (Zix.)
  • Paul Rudd prezradil, že natáčanie filmu malo prestávku, pretože sa prerábal scenár, do ktorého sa zapojil on. (Arsenal83)
  • Když Wheeler (S. W. Scott) říká, že členové hard rockové kapely KISS jsou Židé, nemá tak docela pravdu. Paul Stanley, Gene Simmons a Ace Frehley židovského původu jsou, ale Peter Criss (jehož občanské jméno je George Peter John Criscuola) je Italo-Američan. (FilmFan24)

Reklama

Reklama