Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá rodina s dvěma dětmi obývá miniaturní jednopokojový byt na sídlišti, bez naděje na cokoliv lepšího. Do velkého vedlejšího bytu se přistěhuje nový nájemník, který vypadá velmi distingovaně, tajemně a intelektuálsky (Milan Lasica). Po večerech navíc velmi volnomyšlenkářsky. Nešťastní Syslovi, kteří nemohou najít ani chvíli, ani prostor pro své soukromí, jen bezmocně naslouchají zvukům odvedle. Jednoho dne však otec (Marián Zednikovič) nešťastnou náhodou udělá do zdi díru, díky níž může procházet do sousedova bytu. On a postupně i celá rodina začnou objevovat nový svět – zdánlivě svět všeho, na co se Syslovi neodvážili pomyslet ani v nejsmělejších snech. Z prolínání obou prostorů i napětí z odhalení, mizení lidí v jednopokojovém bytě atd. vznikají komické situace vycházející z postřehů z nejvšednějšího rodinného života. Pod kůži se však zadírá i úvaha o lidské svobodě a prostých lidských touhách. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

sator 

všechny recenze uživatele

Čas od času si pouštím, jeden z nej 80 let...Film není jen komedie je tam hodně melancholických tonů... ta scéna ve výtahu ze Šimonem vauuuu... Stejnojmenná kniha "Utekajme, už ide! " která diváka vybízí ke koupi na základě zhlédnutí filmu nemá s filmem nic společného, jedná se o antologii scifi povídek z roku 2011,kdy ta úvodní s názvem "Utekajme už ide" je  zombie-horor odehrávající se v ulicích Bratislavy a v útrobách hokejového stadiónu během MS v hokeji. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Elegantně skrytá poetika! Decentně podaný příběh, při němž se bude vrtět každý, kdo nemá rád porušování pravidel (sousedovi se do ledničky opravdu neleze!). Bydžovská milá, Hryc zábavný, Zednikovič postupně propadající šarmu žen. Menzel, Satinský, erotika. Paneláky a cikánský způsob, jak bydlet na sídlišti. ()

Reklama

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Toho času Dušana Rapoša osvietilo a podaril sa mu jeden z významných filmov slovenskej kinematografie. Tragikomický príbeh štvorčlennej rodinky, tlačiacej sa v jednoizbáku a jedno náhodné prekopnutie steny rovno susedovi, občasne bývajúcom osamote v trojizbáku. Po tomto momente sa spustí lavína humorných situácii. Je to dokonca jeden z mála pre mňa znesiteľných filmov, ktoré majú smutné morálne ponaučenie. Nie je to síce dokonalá špička, ale zábery rozvíjajúcej panelovej Petržalky patria medzi najobľúbenejšie. ()

Něrpa 

všechny recenze uživatele

No to byla ale bžunda. Jako námět na bakalářskou povídku, která má tak 15 minut by to ušlo. Ale vyblít celý film? Když si tak zapátrám v hlavě, tak asi neznám dobrou slovenskou komedii. Líbila se mi jedna s Lasicou a Satinským, která byla ale dětská. No, ještě mi zbývá vyzkoušet Raz, dva, tri a jestli ani to nepomůže, tak to vyzkouším sledovat po flašce borovičky. ()

Ixbalanke 

všechny recenze uživatele

Komedie založená na výborném ironickém humoru a skvělou panelákovou atmosférou:) Herecké obsazení nemá chybu. Je tu spousta vtipných nápadů, které z filmu tvoří velmi zábavný počin, na který se ráda podívám znovu. A co mám nejraději, film působí velmi lidsky a reálně. Žádné zbytečné emocionální či jiné výlevy... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Film zastupoval československú kinematografiu na 32. ročníku Londýnskeho filmového festivalu. (Raccoon.city)
  • Režisér sa po rokoch k filmu vyjadril: „To, že sa nám podarilo dostať pána Lasicu (doktor Mahm) na plátno, ešte spolu so Satinským (detektív), bolo veľkým víťazstvom. Spolu s pánom Menzlom (v úlohe zverolekára) dali komédii ten správny intelektuálny nadhľad a akúsi príjemnú eleganciu." (Raccoon.city)

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Semináru slovenského filmu, Nitra

Semináru slovenského filmu, Nitra

24.10.2009

5. - 8. 11. 2009 sa v Nitre (Aula UKF v Nitre) uskutoční II. ročník Semináru slovenského filmu. Seminár slovenského filmu bude tento rok pri príležitosti dvadsiateho výročia novembrovej revolúcie… (více)

Reklama

Reklama