Reklama

Reklama

Jedná se o českou verzi britské televizní pěvecké soutěže Pop Idol. Z neznámých amatérských zpěváků se díky televizi stávaly známé tváře, které lidi prosili o podpisy. První řada v roce 2004 u nás byla oblíbená. Diváci posílali hlasy pomocí SMS a telefonátů a dva s největším počtem hlasů postoupili do finálových kol. V první řadě postoupilo do finálových kol 10 účastníků, ve druhé 12 a ve třetí, která byla vysílaná v roce 2006 10 účinkujících. V každém finálovém kole opět hlasovali diváci a účastník s nejmenším počtem hlasů byl vyřazen. Vítězem se stal ten, který zůstal jako poslední nevyřazen; od producentů, kteří jsou partnery soutěže, dostane smlouvu na vydání alba. (duklak2)

(více)

Recenze (219)

H34D 

všechny recenze uživatele

Nechutně obrovská komercializace a svou vtíravostí zprotivený fenomén, ale jako nápad to nebylo vůbec špatné, právě naopak v počátcích byl Česko hledá SuperStar vcelku zajímavý projekt, byť bylo odpočátku jasné, že jde jen o show pro diváky, než o profesionální výběr zpěváků (a pokud se běhěm soutěže nějaký talent skutečně našel, pak je to jen vedlejší, bonusový produkt). Bohužel s dalšími sériemi a příchodem reality show začalo člověku to neustálé servírování obyčejných lidí z ulice, jako je ta naše (myšleno s nadsázkou v masivních uvozovkách) lézt pěkně na nervy. Takové věci se rychle okoukají, rychle zprotiví a co čert nechtěl, nejsou ani nikdy včas ukončeny, ovšem stále si stojím za tím, že první série byla akceptovatelným zpestřením na televizních obrazovkách. 4/10 ()

liquido26

všechny recenze uživatele

Chávlyhodný nápad dodat nové tváře do zahnívajících vod české pop music kráčel bohužel ruku v ruce s honbou za penězi a zfanatizovaní teenageři bez vkusu posílali za peníze svých rodičů hlasy jiným teenagerům, ze kterých se přes noc staly "hvězdy", z nichž devadesát pět procent do měsíce opět vyhaslo a zapadlo. Určitě touto soutěží prošlo plno nadaných a talentovaných zpěváků, ale bohužel forma soutěže, dělající modly a idoly z lidí, kteří si to nezaslouží, a to mediální šílenství okolo nemohou pořadu Česko hledá Superstar vynést nic jiného než ODPAD. ()

Reklama

HennessyVSOP 

všechny recenze uživatele

Tuhle zhovadilost sem ani neviděl, ale slyšel z obýváku do pokoje a to nedobrovolně. Nechápu jak někoho může bavit koukat na amatéry jak zpívají cizí písničky, proč si ti lidi raději nepustí na přehrávači originální album se svoji oblíbenou hudbou? Kvalita bude pochopitelně mnohem vyšší, bez reklam a prudérní poroty. Jedna hvězda je za ten výjezd exotiky s IQ a hlasivkami paviána, který mne, jakožto škodolibou osobu, pobavil. 15% ()

Endyis odpad!

všechny recenze uživatele

Proč to tu vůbec je... ale když už: Stupidní závava, jejíž diváci se dělí do těchto: kategorií: teležrouti (televizní konzumenti, kteří sosají každou blbost, co jím bedínka naservíruje), lidé s absencí kulturního dění (berou to vážně a myslí se, že ze soutěžících budou opravdové hvězdy, nikoliv komerční prefabrikáty), zvědavci (vědí, že to je pitomost a koukají na to), kritici (sledují to, aby to měli co kritizovat), relaxační diváci (vědí, že to je hrozná hovadina, ale koukají na to, buď jentak z relaxu a nebo prostě z rajcu)... Závěreně: Nesmyslná debilita jako všechny reality show, nechápu, že se tomu projpujčí lidé jako je: Ondřej Hejma, Michal Horáček (Soukup už se zaprodal dávno)... ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

První řadu jsem sledoval, druhou méně, třetí prakticky vůbec. Z téhle soutěže vzešla spousta hvězd a hvězdiček, o kterých (jak tady zmiňuje Fingon) za pár měsíců už nikdo nevěděl. Kdo si vzpomene na Míšu Noskovou, Standu Dolínka, Veroniku Zaňkovou, Martina Ševčíka? Trochu je mi líto poroty, před kterou ostatní poroty z předkol (o kterých mnoho diváků vůbec nemá tušení) posílaly to nejlepší, ale zároveň je nutily sledovat a hrát divadlo v podobě sběře, ze které vzešla Hvězdná pěchota, aby se televizní diváci pobavili. Průměrní zpěváci se pak před porotu prakticky nedostali, protože nikoho nezajímají. Navíc někteří ze zmíněné Hvězdné pěchoty působí dojmem, že ze sebe přišli úmyslně dělat blbečky. Finálové večery se pak nesly v duchu řevu a hvízdání obecenstva, neustálého přerušování výroků poroty, někdy až komicky působící soudržnosti soutěžících a škodolibé radosti diváků z vypadávání soupeřů. I tak mě ale tohle všechno neodradilo od toho, abych tu a tam poslal hlas některé ze sympatických zpěvaček. (405.) ()

Galerie (2)

Zajímavosti (20)

  • V roce 2004, kdy se pořad vysílal, se na každý díl dívalo více než 2 900 000 diváků u televizorů. (TheSlezy)

Reklama

Reklama