Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street

  • USA A Nightmare on Elm Street (více)
Trailer 2

Pětice dospívajících přátel, která žije ve stejné ulici, má sny o hrozivém muži se znetvořenou tváří, strašidelným hlasem a zahradnickou rukavicí s noži místo prstů. Jednoho po druhém terorizuje ve snech – kde platí jeho pravidla a jedinou cestou, jak před ním uniknout, je probuzení. Když ale jeden z nich zemře, ostatní pochopí, že se jejich sny staly skutečností a jediný způsob, jak přežít, je zůstat vzhůru. Kdesi v jejich minulosti se skrývá dluh, jehož splatnost právě vypršela. Aby se zachránili, musejí se ponořit do mysli nejzvrácenější ze všech nočních můr: Freddyho Kruegera. Legendárního zloducha hraje v současné verzi klasického hororu Jackie Earle Haley. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (621)

Botič 

všechny recenze uživatele

Jedna dvě Bayer jde si pro tebe. Série hororů pod producentskou taktovkou Michaela Baye točené přes kopírák dokonce i s totožnými konci. Náhoda? V hororovém vesmíru náhody neexistují. Double-feature Pátek třináctého a A Nightmare on Elm Street ( oproti nimž je Dům voskových figurín nedoceněný hororový skvost ) coby ukázkový příklad toho, že lidé jako Marcus Nispel nebo Samuel Bayer by vážně neměli točit resuscitace zavedených hororových klasik. Fuj ale!!! PS: Scéná ve školních lavicích je jednou z nejvtipnějších filmových momentů letošního roku - jen patří spíš do jiného druhu filmů. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně... Skoro. Až na sympatickou Rooney Maru. Z angažování Jackieho Earla Haleyho do role Freddyho Kruegera jsem měl původně radost, a to velkou, ovšem to jsem netušil, že kotelníka v pruhovaném svetru mohl hrát zcela kdokoliv (snad kromě Jiřího Krytináře), neboť vypadá jako Imhotep křížený s Voldemortem, tedy jako maska, pod níž se ztrácí úplně vše. Spolu s tím se ale v Noční můře někam ztratil černý humor, děsivá atmosféra a strach o kohokoliv či z čehokoliv. Abych nelhal, vlastně mě docela zaujala Jablonského hudba, kterou si zřejmě poslechnu samotnou, ale to je asi tak vše, k čemu mě film přiměl. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $63,075,011Tržby Celosvetovo $117,729,621Tržby za predaj DVD v USA $11,988,911 //počet predaných kusov 744,199║ Technicky vzato slušná práca, vizuál a triky fajn, slušné lakačky, napätie, príbeh dokonca neotravoval a vôbec nenudil, v celku spokojnosť na to že som nič od toho nečakal, len dúfam že pokračovanie nebude to by to zbytočne pokazilo. /55%/ ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Herci jsou unylí, atmosféra nijaká, lekačky jsou lekačkami pouze díky zvukovým efektům a kvanta nelogičností ničí zbytek. Neříkám, že některé scény nejsou dobré (Freddyho upálení, Nancy v dětských šatičkách, finální fight apod.) + vizuálně je nová "Noční můra v Elm Street" nadprůměrná, ale pořád je to naprosto zbytečný remake. Nový "Pátek 13." byl nicméně ještě o něco horší... ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně. Nejnovější remake z producentské stáje Michaela Baye má blízko k filmovému odpadu. Postavy do jedné nesympatické, každý se tu chová jako debil (nezvykle vedou rodiče), filmařsky to o strachu neslyšelo a kdysi velký Freddy je upozaděná figurka s pár hláškami a naprosto mrtvolnou (a směšnou) novou ohořelou maskou. Žádná mimika, žádný styl - šeptající béčkový psychopat, který svému předchůdci nesahá ani po kotníky. Věřil jsem, že když naběhne onen známý hudební motiv a Freddyho drápy začnou úřadovat, vezmu to na milost. Jenže atmosféra se z tohohle remaku vypařila. Osobně doufám, že má Bay za tuhle ubohost pořádné noční můry. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (26)

  • Film byl oceněn prestižní cenou People's Choice Awards v kategorii nejlepší horor roku 2011. (freddy_k)
  • Freddy Krueger je role, kterou v předchozích dílech ztvárnil herec Robert Englund. Ale v tomto filmu hraje Freddyho poprvé jiný herec a to Jackie Earle Haley. (LEGACY)
  • Jedná sa o ďalší remake amerického hororu firmy Platinum Dunes, ktorú vlastní Michael Bay a ktorá v predchádzajúcich rokoch produkovala úspešné krváky Texaský masaker motorovou pílou (2003), 3:15 zomrieš! (2005), Texaský masaker motorovou pílou: Počiatok (2006), Stopár (2007), Jazdci Apokalypsy (2009), Nenarodení (2009) a Piatok trinásteho (2009). (tron)

Související novinky

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

Remake Noční můry v Elm Street na cestě

26.12.2018

Noční můra v Elm Street už se jednoho remaku dočkala. Snímek z roku 2010 byl ale těžký propadák, a to jak po stránce finanční, tak i mezi diváky a kritiky. Studio New Line Cinema ale o pět let… (více)

Hororoví bubáci ve 3D

Hororoví bubáci ve 3D

30.04.2010

Saw VII, Nezvratný osud 5 a Kruh 3. Všechno ve 3D. Tím bychom to mohli uzavřít – řekněte, kdo potřebuje podrobnější informace? Nebylo by ale fér nařknout horory z poplatnosti trendům. Pokud nějaký… (více)

Vřískot pěkně postaru

Vřískot pěkně postaru

26.11.2009

To znamená se všemi, kteří přežili původní trilogii. Včetně Wese Cravena. Žerty stranou, v srpnu mu bylo rovných sedmdesát a pokud se naplní „hrozby“ scénáristy Kevina Williamsona, že Scream 4 bude… (více)

Rorschach z Elm Street

Rorschach z Elm Street

06.04.2009

Přes 100 miliónů dolarů na celosvětových tržbách, to je víkendové skóre Rychlých a zběsilých. Znamená to snad, že duben se pozvolna stává součástí letní blockbusterové sezóny? Možná. Zhruba za rok,… (více)

Reklama

Reklama