Reklama

Reklama

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách

  • Německo Warum Männer nicht zuhören und Frauen schlecht einparken (více)
Trailer

Romantická komédia o mužoch a ženách a vžitých stereotypoch správania sa. Úspešný právnik a nenapraviteľný sukničkár Jan Rietmüller jedného večera pozerá z okna svojho nákladne zariadeného bytu a zbadá, ako mu niekto poškodí jeho drahocenný červený kabriolet. Ako zistí, páchateľom je vlastne páchateľka, rovnako úspešná redaktorka nakladateľstva Katrin Geißlerová. Napriek počiatočným vzájomným obvineniam sa z nich čoskoro stane takmer dokonalý pár. Na ich príklade, rovnako ako na páre Janovho brata Rüdigera a jeho priateľky Melanie spoznávame rôzne klišé a stereotypy o správaní mužov a žien, ktoré sa takmer nemení napriek evolúcii a civilizačnému pokroku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

ivishka 

všechny recenze uživatele

Podivné a teatrální cosi tvářící se jako dokumentární film, ale ve skutečnosti obsahující hlubokou a neprůstřelnou science fiction vyvrcholenou tak "netrpělivě" očekávaným happy endem. Teatrálnost skutečností jaksi bije do očí, přesto je tu spousta momentů, která mě celkem pobavila...mezi nimi i tento citát: "...květinou lásky je růže, ale po třech dnech ztratí své okvětní lístky a vše co zůstane je ohavně trnité koště...". ()

malyLibor 

všechny recenze uživatele

Ano, muži a ženy jsou rozdílní, a to tak, že velmi, což někdy skutečně brání jejich vzájemné komunikaci. Docela zdařile to vystihuje kniha Allana a Barbary Peasových. Méně zdařile to vystihuje tato německá komedie. Nicméně přesto, že není tak poučná jako stejnojmenná kniha, je alespoň docela zábavná a místy mne opravdu hodně rozesmála, za což si určitě zaslouží 3 hvězdičky. Vzhledem k celkem přitažlivému obsazení ženských rolí bych dal možná hvězdičky 4, ale opravdu nesympatičtí zástupci mužů v tomto filmu mi to skutečně nedovolují. Málokdy se vidí v jednom filmu najednou tolik nesympatických chlápků jako tady... Přesto za zábavnost 50% a ***. ()

Reklama

dakarin 

všechny recenze uživatele

Tvrzení, že Němci jednoduše neumí točit nemusí být ani zcela objektivní, ani "spravedlivé" - nicméně, napadlo mě vcelku brzy již v úvodu filmu ;-) Vždycky si říkám, třeba se jim to tak líbí, snad je to jejich styl... Oblíbené nekorektní téma podepřené všemi základními spolehlivými vtipy a pohledy z dané oblasti ... ke škodě pořádně přidušeno způsobem zpracování. Tady je to pro mě i trochu rébus - co konkrétně nesedí - herci slušný, scénář slušný, kamera slušná, výsledek více než matný :-( ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tady se srovnání se Sexulní praktiky pozemšťanů přímo nabízí na stříbrným podnose, je to v podstatě založený na dost podobným principu, akorát, že tady se neprobíraj sexuální praktiky, ale spíš rozdíly mezi mužem a ženou při vztahu a je to tu rozhodně podařeně odvyprávěný a co víc, i zábavně a mnohdy hodně srandovně. A ani mi nevadí, že němci trošku kradli ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

OBČAS vtipné , ale celkově slabší . Čekal jsem od toho více . Mohlo tam být více třeba z toho pravěku a bohatější na gegy . Pokud se vycházelo z knihy tak asi nemohlo . Muži prý myslí jinou částí těla a ženy myslí úplně jinak . Opravdu zvláštní . Nějak tomu nerozumím . Asi nebudu sám . ()

Galerie (35)

Zajímavosti (2)

  • Motorkáře ve filmu hraje známý německý zpěvák Sasha (Sasha Schmitz). (Oter)
  • Předlohou filmu se stalo stejnojmenné dílo od Allana a Barbary Peasových z roku 2000. (LucMosss)

Reklama

Reklama