Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Oblohu rozčísne šestinásobnou rychlostí zvuku, je nezachytitelný radary a rozsévá smrt. Rakety navádí a odpaluje prostřednictvím impulsů pilota. To je MIG-31, nejničivější válečný stroj, jaký byl kdy postaven, s kódovým označením Ohnivá liška. Patří ale Rusům. K udržení rovnováhy světové moci se ji Západ musí zmocnit. Clint Eastwood režíruje a zároveň hraje v hlavní roli amerického pilota Mitchella Ganta, muže vhodného pro tuto misi. Ohnivá liška nabízí akci a napětí včetně speciálních efektů, které vás odzbrojí. John Dykstra, tvůrce vizuálních efektů a držitel Oscara za Star Wars připravil tento špionážní spektákl ve své naprosto nejlepší formě. Zasedněte s Eastwoodem do kokpitu a vzhůru do oblak! (Magic Box)

(více)

Recenze (74)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prijemnej spionazni thriller mixnutej s leteckym filmem. Vzdalene to pripomina bondovku, rek bych, ze je tohle trochu realistictejsi. Film se da celkem dobre rozdelit na dve casti, v ty prvni pronika Clint do Ruska, setkava se se svejma kontaktama, maskuje se, meni identity. A tentokrat to neni ten velkej drsnak Clint, jasne, nevypada jako zadna mekota, na druhou stranu je i vystrasenej a dela chyby. Druha cast filmu je pak ciste letecka, kdy si to Clint s ukradenou stihackou miri do Ameriky. Tady jde uz ciste o letecky souboje a i kdyz trikove slabsi, i tohle je fajn. Takze jako celek to funguje docela slusne a ty dve hodiny pohodove utecou. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Na poli spionaznych filmov je tento film zatial najdementnejsi, najslabsi a najnudnejsi /a ze mam uz zo spionaznych filmov nieco napozerane...../. Plus je to aj najslabsi film o Studenej Vojne, ktory som doposial videl. Hlavna dejova linka je len slabeho a mdleho ducha, zaciatok sa prilis inspiruje bondovkami, a priserne nudi. Reziser Clint Eastwood sa zasekol, a po slusnych filmoch v 70. rokoch prakticky v 80.-kach nemal co ponuknut. Dementne scenare a la Firefox nepocitam. Kopa hlucheho miesta, prazdnych a nezmyselnych rozhovorov a slabucke herecke vykony. Pre tieto atributy tento film nemam rad a v Eastwoodovej kariere ho povazujem za najslabsi clanok jeho filmografie. Firefox je krasny dokaz toho, ako reziser a herec Eastwood nemal v 80. rokoch co ponuknut divakovi a ako na plnej ciare vyhasol. 5 % za akcne sceny na konci. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Vcelku naivní a už bohužel i zastaralý příspěvek do životopisu a filmografie velkého C. E. Jako kluk jsem Ohnivou lišku měl děsně rád, dnes jsem si ji připomněl a zjistil jsem, že stojí za vidění vlastně jen díky spolehlivému Clintu Eastwoodovi (celá ta část v moskevském metru je výborná) a díky stále skvělým trikům z dílny ILM, které přijdou ke slovu v závěrečné půlhodině. Nemůžu říct, že bych se nebavil, ale nijak výjimečná zábava to prostě nebyla. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Atmosféra studené války je na tomto filmu vystihnuta naprosto dokonale. Clint Eastwood tu nevytváří vyloženě hrdinské činy, ani vlastenecké ofenzivy. Nepřehání tu ani s akčními scénami, kdy by měl být typický Američan nepřemožitelný. Příběh se nese v obyčejném osudu člověka, který prostě plní zadaný úkol a musí se vypotácet z nástrah a nebezpečných situací. Netlačí v ničem na pilu. Vše má volný, plynule se nesoucí průběh, což značně následně vynikne a vytváří tak úžasnou atmosféru, že ta studená válka je z filmu doslova cítit. Nedělá ze sovětů blbce, jak bývá v jiných snímcích zvykem. I oni mají své úkoly, za které jsou zodpovědní a tak podle toho konají. Tento Eastwoodův film se rozhodně řadí mezi špičku v oblasti špionážních filmů. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Eastwood povedal by som v jednej s najnepresvedčivejších rolí. Aj keď nevadil, určite by som si vedel predstaviť na jeho mieste niekoho iného. Filmu nechýba atmosféra, teda aspoň v prvej polke, v ktorej sa vyskytuje aj dostatok trilerových prvkov. Druhá polka upadá, je zameraná skôr na hi-tech hračičky a efekty a aj keď záver je v znamení dlho očakávaného 'stíhacieho' súboja, nemá to tie správne grády. Celkovo však snímok určite nenudí, čo je aj jeho plusom. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (12)

  • Do té doby to byl nejdražší film, který Eastwood režíroval. (ClintEastwood)
  • Pro natáčení bylo použito celkem 9 modelů letounu Firefox. Šest z nich byly miniatury, dva byly skutečně létající modely na dálkové ovládání a jedna maketa, která byla v měřítku 1:1. (Foxhound#1)

Reklama

Reklama