Reklama

Reklama

Last Night

  • Česko Včera v noci (více)
Trailer

Joanna, spisovatelka na volné noze, a Michael spolu žijí nehledě na občasné hádky ve šťastném manželství až do večírku pořádaném Michaelovým šéfem Stuartem, kde si Joanna všimne, že manžel věnuje většinu času své kolegyni, designérce Lauře. Od Michaelova spolupracovníka Andyho se dozvídá, že Laura už s nimi pracuje několik měsíců a byla i na poslední služební cestě v L.A. Doma se pak manželé pohádají, Michael tvrdí, že s Laurou nic nemá, Joanna se zlobí, že jí o ní ani neřekl. Nakonec se usmíří. Druhý den ráno odjíždí Michael s Andym, kterému Joanna slíbí pohlídat a vyvenčit psa, a Laurou na služební cestu do Philadelphie. Joanna mu vsune do košile v kufru lísteček, kde mu vyznává lásku … Zatímco trojice se ubytovává v hotelu ve Philadelphii, Joanna si jde do baru koupit kávu a před ním potkává svou dávnou lásku Alexe, s nímž se seznámila před čtyřmi lety v Paříži, kde psala povídku a kde Alex žije. Oba jsou ze setkání nadšení a je jasné, že mezi nimi ještě stále přetrvává silné pouto. Domluví si schůzku v baru … Tam si dlouze povídají o minulosti, o Alexově knize a o tom, že se naposledy viděli před 2 lety. Nakonec Alex pozve Joannu na večeři s přáteli. Truman se Sandrou je už očekávají a všichni se dobře baví. Truman pak, když Alex a Sandra odejdou kouřit, poví Joanně o Alexově pařížské přítelkyni Helen. Michael se několikrát pokouší Joanně dovolat, ale ona to nebere, teprve při posledním pokusu odpoví. Vše je údajně v pořádku. Michael měl služební večeři s klienty a nakonec se s Laurou dohodne, že si ještě sami dva dojdou na drink … Joanna s Alexem dlouze hovoří o tom, proč jejich vztah nevyšel, přestože jim spolu bylo dobře. Joanna se příteli svěřuje, že na něj často myslí a manželovi o něm nikdy neřekla. Napětí mezi oběma pomalu roste, minulost se připomíná s nečekanou silou … Laura mezitím okatě svádí Michaela a nakonec ho pozve k hotelovému bazénu, kde teď v noci nikdo není. Michael jen nerad svolí k tomu, aby se svlékl a vykoupal se s ní. Ve výtahu, který je veze zpět do pokojů, ji začne vášnivě líbat a nakonec se s ní vyspí … (TV Prima)

(více)

Videa (10)

Trailer

Recenze (373)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z najlepších vzťahových drám resp. konverzačiek vôbec, ktorá nastoľuje otázku nevery. A čo je vlastne už nevera a čo ešte nie? V jednom prípade prešlo až k penetrácii, v druhom len k muchlovaniu, no myšlienkami je aj počestná žena naďalej viac s potenciálnym milencom než s manželom. Nie je to, čo je v hlave, viac než len fyzický pud? Najmä u žien? Film tak považujem aj za silne filozofický, naozaj na zamyslenie a výkony všetkých hercov sú excelentné. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dvě podoby nevěry v prvotřídní ukázce „K čemu?“ filmu. Obehraný námět, nevýrazné herectví, šedivá filmařina. Rychlejší pasáže řešené paralelním střihem jsou bez zjevného režisérského záměru prokládány delšími scénami, v nichž se dlouze konverzuje zásadně o vztazích. Copak ve filmech o nevěře platí zákaz jiných diskusních témat? Hezké interiéry, hezcí herci a vše-obklopující citová nenaplněnost. Antonioni revival (ale je fakt, že jeho filmy byly i hezky natočené). 55% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Zajímavá, ale nedotažená konverzačka o noci, která prověří pevnost jednoho vztahu. Řemeslně si není na co stěžovat, dialogy jsou výborně napsané a celé to pěkně odsejpá. Ve scénáři by se ovšem nějaké chyby najít daly, jelikož linie mezi Worthingtonem a Mendesovou moc nefunguje. Za to může hlavně ale prkenné herectví Sama Worthingtona, který se sem vůbec nehodí a hlavně ke konci to vůbec neuhrál. To linie mezi Keirou a Canetem je jiný kafe a právě ona zvedá celý film z průměru. Oba předvádí vynikající výkony a chemie mezi nimi by se dala krájet a ta osudovost a nenaplněná láska je tam opravdu cítit.70% ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Jako milovník skvělých filmů jsem se rozhodla udělat takový menší experiment, jestli se mi to dříve jen zdálo a nebo je pravda, že Keira Knightley neumí hrát. Pardon, ale ta slečna opravdu hrát neumí - desetivteřinové zírací pauzy než si vzpomene na text, všudypřítomná nepříjemnost z jejího dětského hlasu a ve spojení s Evou Mendes se mi zdálo, že se z toho filmu asi brzo pozvracím - radila bych slečně Mendes, aby ubrala trochu botoxu, protože to jde poznat. Co se týče příběhu - blá blá blá ; to znamená konverzační romantický drama s neustálou nostalgií, která přerostla jistým způsobem v oboustrannou nevěru mezi jedním manželským párem. Jednu hvězdu dostal pouze Guillaume Canet za jeho herecký výkon a sladký úsměv. ()

Sofia 

všechny recenze uživatele

Je horší krátká fyzická nevěra nebo tajná láska, která je nám zadřená hluboce pod kůží a ke které se v myšlenkách neustále vracíme, zvláště v dobách partnerské nepohody a smutku? To je základní otázka snímku Last night, kterému vévodí hlavně výkon Keiry Knightley (ostatní opravdu nestojí za velkou zmínku - ze Sama Worthingtona nejde žádnou emoci snad ani vykřesat a Eva Mendes je sice krásná, ale její repliky působily hodně naučeně a neopravdově) a nádherný melancholický soundtrack. Není to rozhodně film pro každého - osloví jen ty, kdo už mají nějakou tu partnerskou krizi a nevěru za sebou, romantické duše a puberťáci ať se tomu radši zdaleka vyhnou. Na konci jsme necháni prakticky zase na začátku a to, jak to mezi Joannou a Michaelem dopadne, si můžeme jen domýšlet. Celkově to hodnotím jako zajímavý konverzační výlet nočním New Yorkem (a bary Philadelphie), ale přece jenom si neodpustím jednu mírně cynickou poznámku - láska je kurva, každýho sundá... ()

Galerie (96)

Zajímavosti (2)

  • Snímka Last Night otvárala Medzinárodný filmový festival v Ríme (2010). (MikaelSVK)
  • Jessica Biel sa uchádzala o hlavnú postavu (Joanna Reed), ktorú napokon získala Keira Knightley. (U_S_O)

Související novinky

Muž s obrovskou budoucností...

Muž s obrovskou budoucností...

18.11.2008

...pronásleduje muže s temnou minulostí. Ale pěkně po pořádku. Dvě slova: Sam Worthington. Ještě před několika měsíci to jméno nikdo neznal. Dnes jde o zřejmě nejžádanějšího herce v Hollywoodu. Pokud… (více)

Reklama

Reklama