Reklama

Reklama

Cesta draka

  • Česko Drak přichází (více)
Trailer

Obsahy(1)

Tang Lung (Bruce Lee) přijíždí do Říma, aby pomohl příbuzným s péčí o rodinnou restauraci. Péct pizzu a vařit špagety ale rozhodně nebude. O podnik totiž projevil zájem mocný mafiánský syndikát, který se nezastaví před ničím. Schopnost Tanga Lunga vládnout bojovými uměními se ale záhy ukáže být mocnější než zbraně a vliv špagetožroutů. Mafiánští bossové proto najmou ty nejlepší světové bojovníky, aby Tanga srazili na kolena. Bruce Lee ve své nejlepší roli. Chuck Norris ve své nejlepší záporné roli. Jeden z nejlepších filmových soubojů všech dob ve stínu římského Kolosea. Povinnost pro milovníky filmových umění. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (267)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Tento film na Brucove pomery obsahuje netypicky veľkú porciu humoru. Bruce sa snaží gúľať očami a strúhať rôzne grimasy. Skoro som mal pocit, že sledujem nejakú Jackie Chanovku do ktorej niekto omylom obsadil Bruca. Bruce to okrem bitiek ani nepredvádza svoje klasické gestá a pôsobí skôr ako ňouma namiesto nejakého váženého majstra. Bohužiaľ Bruce príliš vtipný komik nebol, takže prvá tretina filmu, ktorá sa venuje hlavne humoru pozostávajúca často z doslova záchodových vtipov, mi pripadala strašne nudná. Následne sa konečne rozpútajú bitky, ale polovica z nich mi už pripadala za zenitom. Choreografia je jednoduchá a ku kontaktom často nedochádza. Súboj s legendárnymi nunčakmi ma nebavil vôbec. Príliš som neveril, že Bruce protivníkov aspoň raz fakt trafil. Našťastie v poslednej tretine sa úroveň bitiek radikálne zlepšila. Záporáci Robert Wall a Ing-Sik Whang predvedú stále parádne kúsky. No ale to nás ešte čaká finále s legendárnym Chuckom. Síce nahladko oholeným, ale na hrudi s hustým trávnikom, ktorý mu poriadne prehrabne aj Bruce. Chuck už v tej dobe nemal evidentne problém si zo seba robiť srandu. Ich bitka je doslova súboj titánov a je škoda, že Chuck už nič tak dobré v ďalších filmoch nepredviedol. Hlavne vďaka bitkám z poslednej tretiny dávam aj štvrtú hviezdičku, lebo keď sa vo filme nikto nemláti, tak je to už dosť veľká nuda. 7/10. ()

Seabeast 

všechny recenze uživatele

Snímek s nějdražší akční scénou v historii kinematografie! Nevěříte?!? Tak si jen představte jakou astronomickou částku museli vyplatit Chucku Norrisovi za jeho "první" (první?) totální porážku! Chudák Chuck Norris, musel po uvedení filmu velmi trpět... A jeho chlupy na hrudi taktéž! :( Ale teď už vážně. Vlastně moment, to ani nejde! :-D Cesta draka je totiž samo o sobě velmi vtipné akční béčko u kterého zamáčknete nostalgickou slzu nad fenomenálností Bruce Leeho a nejenom to! Až spatříte ty čínské gangstery v teplákách, ve kterých asi v té době neměli gule doprava, tak půjdete do kolen. A nesmím zapomenout také na scény při nichž si v mysli jenom řeknete: "WTF?!". Koneckonců, jedná se o kultovní záležitost, která milovníky akčních braků s fantastickým Brucem Leem s jistotou zahřeje na srdéčku! ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Kung-fu legenda? Bruce Lee určitě ano, ovšem tento film nikoliv. Velice špatný scénář, amatérská režie a místy to dokonce i kameraman, s prominutím, posral. Některé momenty jsou až komické, což sice není úplně na škodu, ale je smutné, když si uvědomíme, že to tak autoři (resp. Bruce Lee) pravděpodobně nechtěli. Bruce Lee je úžasný bojovník, neuvěřitelně rychlý, obratný i silný a k natočení všech jeho soubojů nepotřeboval zádné speciální triky, bohužel k zabavení diváka po dobu celovečerního filmu to vůbec nestačí... Paradoxně nejlegendárnějším aspektem filmu se tak stane monstrózně chlupatá hruď Chucka Norrise, díky které s přihmouřenýma očima ty 3 hvězdičky nakonec dám. PS: Všiměte si, že ten klučina má chlupatá i záda :) 5/10 ()

zputnik 

všechny recenze uživatele

Jako malý chlapec bych po takovém filmu nebyl 14 dní k zastavení. Ze dvou topůrek bych si nadělal nunčáky; z kusu plechu nastříhal hvězdice a na každého bych házel svojsky vyzývavý pohled... a dnes? Dnes bohužel sedím u compu a píši tento nemile nemilý komentář. Uznávám, že to Bruce Lee s kung-fu uměl; že byl a dodnes je Legendou, Pojmem. Ale jeho fušování do režisérského řemesla mi připadá imho tristní; přinejmenším v tomto filmu. Opomenu duchaprostou zápletku - divák to v tomto žánru vcelku snadno odpustí. Nenapadá mně však nic, co by bylo na tomto filmu filmařsky v pohodě. Předně: šíleně mně znervózňovala především kamera. Tak takhle jsem kameru ještě "ujíždět" neviděl. Chvílemi jsem přemýšlel, jestli při natáčení za tou kamerou vůbec někdo stojí. A pokud ano, jestli kameraman netrpí nějakou specifickou chorobou ztráty perpektivy, zacíleni nebo tak podobně. Pokud bylo nezabírání nebo jen okrajové zabírání "hlavního bodu děje" záměrem nebo pokusem o novou filmařskou techniku, tak s odstupem více než čtvrt století můžeme směle říct, že se tato technika neosvědčila. ;o) Herecké výkony? Jsem vcelku zvyklý na onu jakousi východoasijskou "teatrálnost" ve filmech... toto však bylo i na mně příliš velké sousto. Teatrálnost se mi vytratila a zbylo čiropouhé přehrávání. Shrnuto a podtrženo: S odstupem let jsem si myslel, že si u tohoto filmy nostalgicky zavzpomínám na mé dětské opojení z kung-fu filmů... dostavilo se bohužel jen zklamání a rozčarování. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tento film má jasný a jediný ťahák a tým je súboj Bruce Lee vs Chuck Norris. Ani jeden nevedel hrať, čo platí stále najmä u Chucka, pretože Bruce neskôr vychytal dramatickú pózu. Celý film je v podstate len prešľapovanie na mieste striedané s drobným posúvaním sa smerom dopredu. Tak vyzerala vtedajšia producentská stratégia. Diváka nechať pekne čakať a čakať, a na záver ho ohromiť niečím sehr cool. Norris vtedy ešte hladko oholený, ale odhaľujúci medvediu hruď a Bruce Lee predvádzajúci zvuky celého dažďového pralesa. Pre moje detstvo nevyhnutná filmová skúsenosť. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (35)

  • Cesta draka byl první hongkongský film točený v Itálii. (Caelos)
  • Bob Wall je v titulcích uveden jako Fred, ale ve filmu jej oslovují Bobe. (Caelos)

Související novinky

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

Večer ostrých filmů Chucka Norrise!

07.12.2010

Kino Světozor obsadí dne 8. prosince od 19:00 Chuck Norris se svým akčním uměním. A že bude co obdivovat. Každého diváka jistě nakopne třeba Cesta draka, ve které se Chuck postavil i samotnému Bruce… (více)

Reklama

Reklama