Reklama

Reklama

Videostop

(pořad)

Obsahy(1)

Populární filmová soutěž, ve které tři soutěžící a tři hosté z řad herců, režisérů a známých osobností soutěžili nad ukázkami a tématy z československé kinematografie. Pilotní neveřejný díl moderoval Josef Dvořák, ale když se dozvěděl o pravidelném vysílání, z projektu odstoupil. Nahradil ho Zdeněk Tulis a s ním byl také odvysílán první díl. Brzy ho ale vystřídal Jan Rosák a s jeho osobou a Karlem Čáslavským v roli spolumoderátora-porotce má většina diváků soutěž spojenou. Pořad se vysílal až do roku 2000 a režírovali ho Pavel Vantuch, Petr Soukup a Ivo Paukert. O rok později se soutěž v pozměněné podobě na obrazovky vrátila jako Nový Videostop, nabídka filmů se rozšířila o zahraniční tituly a přibyla postavička animovaného Vlasty Buriana jako glosátora. Pro malý divácký ohlas byla však záhy z vysílání stažena. (berg.12)

(více)

Recenze (88)

duklak2 

všechny recenze uživatele

Soutěž všech soutěží, dříve mnou tak milovaná. Prožil jsem s ní mé dětství. Díky tomuto pořadu jsem si oblíbil Jana Rosáka. Nádherná a velmi zapamatovatelná znělka, kterou si někdy připomenu díky svému mobilu. Byla velmi chytlavá a dokonce si ji dokážu představit i na nějaké diskotéce:-). Zdá se to neuvěřitelné, ale Videostop nás bavil 14 let. Přesně si pamatuji celý princip soutěže. Běžela ukázka filmu a pak v určitém okamžiku zaznělo: STOP! Hádání herců a různých situací z filmových a televizních ukázek mě nesmírně bavilo. Líbilo se mi, jak soutěžícím radili čeští herci, kteří ale většinou tak trochu blafovali. Před pár lety se ČT pokusila soutěž oživit a vznikl Nový Videostop. Ten mě ale totálně zklamal. Postrádal atmosféru původní soutěže. Bylo to velmi nudné a nepomohla tomu ani animovaná postavička Vlasty Buriana, která se míhala na trapném televizoru, který vypadal, jako kdyby byl z dob naších babiček:-). Je to hrozně škoda, že na Videostop už dávno usedl prach. Myslím si, že by si zasloužil vzkříšení. Hodnotím ho pěknými 4 hvězdičkami. ()

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Pro každého fanouška filmů zejména těch českých vymysleli v 80.letech soutěžní pořad o hodnotné ceny ve kterých se zpočátku střídali soutěžící, kteří se většinou znali, jelikož byli ze stejného podniku a měli jako spojence, kteří jim měli radit ,řadu známých osobností. Nejpve pořad uváděl Josef Dvořák, později ho nahradil Jan Rosák, který psal společně s Karlem Čáslavským i scénáře. Karel Čáslavský rozhodoval o správném přidělování bodů a občas k tomu přidal i nějakou tu zajímavost pokud si dobře pamatuji. Dodneška si vzpomínám,j ak se losovaly ceny elektronickou kostkou a jak jsme vždycky držely palce. Po komančích vim, že se v obrazových ukázkách objevovaly i zahraniční filmy a byla z toho cítit už komerce. Už to nebylo takový rodinný jako v těch osmdesátkách. Hlavně za ty osmdesátky dávám 100% ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Další z řady oblíbených pořadů mého dětství i celé naší rodiny. Dodneška rád vzpomínám na Honzu Rosáka a především pana Čáslavského. Díky ukázkám z filmů jsem si k řadě z nich našel „cestu“ právě díky Videostopu. Kdyby existoval dodnes, tak se na něj už asi nedívám, protože na většinu novodobých českých filmů a rádoby romantických komedií z vysoka kašlu a nestojí mi za ztrátu času… ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Vzhľadom k tomu, že som tento program žral už ako desaťročný, tak sa môžem považovať za pravého milovníka filmov:). Výborný nápad na zábavnú reláciu v skostnatelej štátnej televízii, kde sa dalo horko ťažko zabaviť pri reláciách typu Kdy přijde i kouzelník a jej podobných. Rosák s Čáslavským bola skvelá dvojica. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Vždycky mi bylo líto, že ten pořad neběží i dneska, kdy znám krapet více filmů, než když mi bylo deset. Překvapuje mě, že to kdysi moderoval i Zdeněk Tulis, asi jsem hlava děravá, protože mi to muselo být někdy rodiči řečeno, což mi připomíná, že jsem ho už dlouho neviděl...Jan Rusák je dnes taky mrtvá veličina a dělá šaška na TV Paprika. Přestože už tu ta neúspěšná snaha byla (kterou jsem téměř úplně vypustil z hlavy), uvítal bych prostě nějaký pokus o obnovu tohohle pořadu, hození do nového hávu (neomezování se na československou tvorbu) a moderovat by to mohl místo Rusáka třeba Zbyněk Meruňka, jak jinak než úplně nahý...a klidně pod jiným názvem i s krapet jiným systémem, aby to lidi zbytečně neodrazovalo. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (14)

  • Pilotní díl Videostopu moderoval Josef Dvořák, když se ale dozvěděl, že by pořad moderoval každý měsíc a ještě k tomu živě, od projektu nakonec odstoupil. (Stocki)
  • S nápadem natočit zábavný pořad přišel dlouholetý televizní pracovník, tehdy technik, Vladimír Bezděk. Dík patří i režiséru Josefu Vondráčkovi. Právě on nápad ocenil a přiměl pana Bezděka napsat scénář. Před kamery ho o pár let později vytáhla ze šuplíku Oldřiška Cebrovská-Podhorcová. (Stocki)
  • Na Videostopu se vystřídali tři režiséři. Dohromady 140 dílů z celkových 186 režíroval Ivo Paukert. (Stocki)

Reklama

Reklama