Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (336)

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější jsou závěrečné titulky - když člověk vidí jaká spousta lidí spolupracovala na tak bídném, mizerném a low-budget pořadu. Otázky jsou náhodné, od triviálních po nepochopitelně těžké. Člověk vždy něco neví, takže se může zesměšnit a ještě si ho možná bude dobírat moderátor, který / která je očividná mentální mrtvola, co dělá od roku 1997 pořád jednu a tutéž práci = předčítá otázky. Výhra záleží dost na štěstí a odměna je jen symbolická / k smíchu. Nechápu moc dobře, proč tam vůbec lidi chodí. Celý tenhle pořad je snad už jen meme-generátor. Šivánanda Sarasvatí řekl: "Do not store in your brain useless information. Learn to unmind the mind. Unlearn whatever is of no use to you. Then only can you fill your mind with divine thoughts." ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Tradiční pořad na ČT co si drží pořád svůj směr již mnoho let.. Jeho problémem je neustálá velká výhoda pro 1.hráče, který s i může skrz svoji pozici dovolit klidně i 1 chybu a stejně vyhraje... 3z5 Tom Riddle: Proč nestopují bankomat na bonusu? Oni vidí všechny políčka stejně ne jak mi v TV to již v pořadu několikrát ukazovali a vysvětlovali.. Kdybych viděl vždy bonus tak proč bych ,,střílel,, jinam? :) ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem na tom visel dennodenně, dneska je to příjemné zpestření. Tak jako tak se ale jedná o bezvadnou vědomostní soutěž, kde se člověk ledacos dozví. Bylo super sledovat s postupujícími lety vzestup vlastních mentálních schopností, kdy jsem kolem tak sedmnáctého roku začal teoreticky vyhrávat. V reálu bych ale asi stejně dostal na prdel. 80% ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Občas to máme puštěný, jako kulisu v práci, když na konci pracovní doby vyplňujeme papíry. No a protože jsou chlapi ješitní od přírody tak se překřičujem jakáže je ta správná odpověď. A se správnou odpovědí lítaj i nekompromisní přívlastky ke kolegům. Jen velmi zřídka je ticho. Zajímalo by mě, jak to ta moderátorka dělá, už to běží pomalu 20x let a ona je pořád kočka. My ostatní jsme mezitím ztloustli a zplešatěli a fůbec zfotrovatěli.... ()

PB2 

všechny recenze uživatele

Jediná ze soutěží, která se udržela. Riskuj, milionář a podobné jsou pryč, ale AZ kvíz běží každý den. Je to taky jediná z těch soutěží, která není jen o znalostech, ale i o strategii (aspoň trochu). Taková klasika, na kterou se rád podívám, když přijdu z práce. Pokud jste ještě neviděli, doporučuji zhlédnout na youtube video "AZ Kvíz - I takhle se dá(dalo) vyhrát". Komentáře tady na ČSFD bohužel vystihují ubohost uživatelů, kteří nepřekousnou, že někdo ví víc než oni a ke štěstí jim stačí, že někdo pracuje jako "pěstební dělnice". A poznámka pro zabedněnější komentující: bankomat je tak pěkně obarvený jen pro diváky, soutěžící vidí všechny políčka stejnou barvou. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Soutěžící, který postoupí do 5 dílů po sobě, získává prémii v podobě trička s logem pořadu. (SONY_)
  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)
  • Moderátoři vidí otázky až při vysílání. (M.B)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama