Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Marigold 

všechny recenze uživatele

První polovina snímku zábavně nadsazená a velice dobře sehraná, druhá pak sebežroutská, klišovitá a tak trochu scénáristicky upatlaná. Výsledkem je nesourodý film, který sice nedráždí, bohužel navzdory nadějnému rozjezdu nenabídne ani žádnou zvlášť vzrušující dobrodružnou náplň. Prostě akce pro seniory. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Dle mého názoru ještě o stupeň lepší než "Apollo 13". Eastwood jako režisér skutečně umí a dokazuje to parádní černo-humornou sondou do životů čtyř odepsaných kosmonautů. K udělení plného počtu hvězd scházelo opravdu málo (setkání s ruským "satelitem" je doslova famózní), ale poslední scéna se mi ani trochu nelíbila. No, ostatně jako celý ten úžasný nápad s odsunem raket k Měsíci... ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Týmto filmom je jednoznačne dokázané, že na záchranu Zeme netreba len mladých - mladších ( ale vzdelaných ) svalnáčov, ale to svoje spravia aj skúsený starí - starší ( ale vzdelaní ) svalnáči. Skvelá oddychovka, kde fandíte osadenstvu a ich odhodlaniu ešte raz ( a zrejme naposledy ) dokázať svoj talent. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Mám Clinta rád. Ačkoliv jsou jeho filmy v jádru na jedno brdo a obvykle přímočaře upalují za jasně načrtnutým poselstvím, mají v sobě kouzlo, slovo a chlapskou tvář svého tvůrce. Buď je rádi máte, nebo na ně z vysoka kálíte. Divák je ale potvora nevděčná a zatímco třeba Gran Torino sklízí megaúspěchy, po dědcích ve skafandrech neštěkne ani pes. Je to trochu paradox - oba filmy jsou stejně tvrdohlavě přímé, oba mají jasně rozdané role a oba používají docela laciné berličky (SPOILER - smrt hlavních postav je v obou filmech "ulehčena" vědomím, že jsou smrtelně nemocné). V mnoha ohledech si mohou podat ruce. Vesmírní kovbojové jsou Armageddon s geronty místo Bruce Willise, přesto však obsahují klukovské nadšení a nadhled (závěrečná scéna je vskutku hřejivou perličkou), což jim dodává šmrnc. Vedle toho jsou opravdu skvěle zrežírovaní, Clint Eastwood mazácky ustál i trikové sekvence a můžu s čistým svědomím říct, že jsem se ani minutu nenudil. Nechci znevažovat názory druhých, ale pokrytectví nefandím a ať počítám jak chci, Vesmírní kovbojové nijak zvlášť nezaostávají za jinými filmy Clinta Eastwooda. SPOILER: Možná i proto, že jsou v něm místo otravných knězů dědkové, co létají na atomových bombách na Měsíc. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Byla radost sledovat, jak si ústřední čtyřka herecky užívá, ale z účasti starých chlapů na obtížném kosmonautickém výcviku šlo vymáčknout mnohem víc humorných situací, ve vážně míněné druhé půli už na ně nezbylo místo. Poslední třetina se sice tváří jako drama o přežití, ale závěrečný záběr na povrch měsíce dokazuje, že to Eastwood zas tak vážně nebral. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Zmiňovaný Bell X-2 byl americký experimentální letoun, který jako první překonal rychlost mach 3 a výšku 100 000 stop (30,5km). (Chevees)
  • Aby se Eastwoodovi co nejvěrněji podařilo zachytit vše, co se týká pohybu ve vesmíru, navázal spolupráci s NASA. Celá řada scén, ve kterých probíhá „výcvik kosmonautů“, tak mohla být natočena s pomocí autentického vybavení, které se používá při výcviku skutečných astronautů. (ClintEastwood)
  • Novinový titulok "Prezretá posádka" (angl. The Ripe Stuff) je odkazom na ikonický film The Right Stuff (1983). (DJW)

Reklama

Reklama