Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V San Quentinu má být o půlnoci popraven vězeň z cely smrti, černoch Frank Louis Beachum, odsouzený před šesti lety za vraždu těhotné ženy, která mu dlužila 96 dolarů. Mladá reportérka deníku Oakland Tribune Michelle Zieglerová byla pověřena úkolem udělat poslední rozhovor s odsouzeným mužem. Jenže krátce předtím Michelle zemře při tragické autonehodě a šéfredaktor přidělí její úkol stárnoucímu veteránovi Everettovi. Sukničkáři, mizernému otci i manželovi a také bývalému alkoholikovi. Kromě toho má ovšem Steve dokonalý novinářský čuch a ten mu napoví, že s odsouzením Franka Beachuma není všechno v pořádku. Když se mu podaří zjistit, že klíčový svědek lhal o tom, co viděl, získá téměř jistotu, že odsouzený muž je nevinný. Na to, aby jeho nevinu dokázal, má však pouhých dvanáct hodin. Steve začíná zběsilý závod s časem, ve kterém jde nejen o život Franka Beachuma, ale také o něj samotného. Jeho nadřízený Bob Findley už dlouho hledá záminku, aby ho mohl zničit. Steve kousek po kousku odhaluje pravdu o zločinu, za který má být potrestán nevinný člověk. To však nestačí. Musí najít dostatek důkazů, aby dokázal popravu zastavit. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

Roseinka 

všechny recenze uživatele

Nebylo to úplně špatné. I když dost předvídatelné. Začíná mě hrozně štvát jednotvárnost rolí Eastwooda. Přítel si teď pouštěl asi tak dvacet jeho filmů a já je sledovala jen jedním očkem a nestojí mi ani o hodnocení. Důvod je právě ten, že Eastwood je sice dobrý herec, ale příliš často má jednu povahu, která se ve filmech opakuje tak často, že mi to leze na nervy. Každopádně tenhle film mě o trošku zaujal více než ty ostatní, protože mě tak nenudil a protože mě zajímalo, kdo je vrah. Průměr. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ostřílený žurnalista Steve Everett s buldočí zarputilostí hledá důkazy o nevině muže, který byl před lety obviněn z vraždy těhotné ženy a zanedlouho má být popraven. Veterán Eastwood se tentokrát moc nevytáhl a předložil tuctovou formou natočený příběh u kterého je předem jasné, jak celý dopadne. 40% ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Mnohem víc mě bavilo bezradná Everettova plavba vlastním životem než leitmotiv kolem trestu smrti, možná i díky nemastnému Isaiahovi Washingtonovi v roli odsouzence na smrt.  Schematické a předvídatelné tanečky kolem vyšetřování SPOILER samozřejmě nevinně odsouzeného ničím nepřekvapilo, ba spíš nudilo a jediným svěžím, ale jaksi nedotaženým větrem byla kromě výše zmíněného Clintova rodinného dramatu zvláštní postava nanicovatého vězeňského černoprdelníka, jehož jsem tak trochu brakově podezíral i z  jiných věcí. ale vyšuměl do prázdna, stejně jako mi brzy vyšumí zážitek z tohoto filmu. Spíš zaokrouhlená trojka. ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Když pominu skutečnost, že jeden výborný novinář (Eastwood) zjistí za necelý den něco, co se nepodařilo vyšťourat obhájcům, policistům a ostatním novinářům během jednoho, šest let sledovaného případu - není z mého pohledu mnoho co vytknout. Možná ještě závěrečných 15 - 20 minut bylo značně přitaženo za vlasy, ale jinak se mi Pravda zabíjí líbila. Zejména společné výstupy Jamese Woodse a Clinta Eastwooda byly skvostným představením, až mě nakonec mrzelo, že Woodsova úloha ve filmu nebyla delší. Obsazení Isaiaha Washinghtona bylo také výborným tahem. Jako vězeň očekávající brzkou smrt byl uvěřitelný a politováníhodný. Debatovat nad Eastwoodovou hvězdou nemá asi smysl - hraje to co mu nejvíc sedí a kde nemůže šlápnout vedle, prostě starý dobrý Clint před i za kamerou. 75% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Rutinou a stereotypom dýchajúca kriminálka, skombinovaná s väzenskou drámou a žurnalistickým trilerom. Eastwood sa predstavuje (vo vlastnej réžii) ako novinár, odhaľujúci, že na blížiaci trest smrti čakajúci zločinec je možno nevinný. Výsledkom je nezaujímavý dramatický film, ktorý od 40%-nej jamy v poslednej chvíli ako-tak odťahujú solídne herecké výkony (Woods, Hill, Washington), napínavý scenár a zopár sviežich nápadov (useknutie akčného vyvrcholenia v najlepšom, dozorcovia sa k väzňom správajú ako ľudia - k ľuďom). ()

Galerie (22)

Zajímavosti (6)

  • Eastwood jako novinář Everett pracuje v Oakland Tribune. Skutečnou redakci Oakland Tribune však ve filmu uvidíme jen zvenku - ve scéně, kdy bezdomovec zastavuje Everetta a žádá jej o peníze. Pro potřeby natáčení byla vytvořena věrná replika - scénografové si pozorně prohlédli redakci Oakland Tribune a shromáždili potřebné vybavení a nábytek. (ClintEastwood)
  • Clint Eastwood byl spoluautorem závěrečné písně vytvořené speciálně pro tento film.Singl zpívaný Dianou Krall s názvem Why Should I Care zní při závěrečných titulcích. (Roztržitý Luke)

Reklama

Reklama