Reklama

Reklama

On ve strašidelném domě

  • USA Haunted Spooks

Obsahy(1)

V klasické duchařské komedii se v hlavních rolích představují HAROLD LLOYD a Mildred Davis. Mildred, po smrti svého dědečka, zdědí dům. V závěti je ale podmínka, že bude v tomto domě jeden rok bydlet, jinak se dalším dědicem v pořadí stane její strýc... (oficiální text distributora)

Recenze (23)

Iggy 

všechny recenze uživatele

On ve strašidelném domě je jednou z vyloženě typických grotesek, ideální ukázkou všech jejích znaků. Víc než klasická duchařská pasáž, v níž se Haroldovi ježí vlasy hrůzou, se mi ale líbily jeho nápadité snahy skoncovat se životem. V době natáčení této grotesky Harolda Lloyda při reklamním fotografování těžce zranila předimenzovaná atrapa bomby, která ho málem připravila o život, ale nakonec přišel „jen“ o dva prsty pravé ruky, kterou si od té doby zakrýval rukavicí. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Po první (a z mé strany) vlažně přijaté grotesce Jeho výsost Lišák se mi Strašidelný dům jevil jako perfektní a svižná zábava, která má ty správné grády. Všechno to bylo nádherně dynamické a zároveň komické, a ikdyž zápletka nebyla nijak převratná, tak i přesto jsem se pobavil - zejména při všemožných pokusech o sebevraždu. Zkrátka takhle bych si nějak představoval ukázkovou grotesku. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemný a pohodový filmeček, kde mě bavily už fórky v úvodních titulcích a posléze mezititulcích, ale kde i samotný příběh má spoustu obrazových gagů (asi nejvíc mě bavily slepice a vstávání vlasů hrůzou). Je sice fakt, že prvních deset minut je to o nepovedených námluvách a strašidelnému domu se to věnuje jen na konci, ale to mi vůbec nevadí, protože jsem se usmíval pod fousy celou dobu a celkový dojem mám hodně pohodový. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jako ostatní Lloydovy grotesky je i tato zprvu pomalejší a příběhovější. První dvě třetiny sázejí hodně, což je pro Lloyda také typické, na slovní humor. Koncentrace gagů stoupá teprve s blížícím se klimaxem, který připomíná hranou verzi Scooby-Doo (a stejně jako ve Scooby-Doo je vše racionálně vysvětleno). Jako bonus často citovaný záběr se zježenými vlasy. ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Vyšší bílá, pod brejličkami osoba - nenechme se však obalamutit zjevem, nejedná se o žádného nesmělého intelektuála, ale o dravého energického chlapíka, kterému není žádná špatnost cizí, např. v boji se sokem o srdce své vyvolené. A který jde do všeho po hlavě, i když se jedná o páchání sebevraždy. A tak je to správné, tak to má být. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Harolda Lloyda při natáčení překvapil nečekaný výbuch na scéně, který ho připravil o palec a ukazovák na pravé ruce. (Hwaelos)

Reklama

Reklama