Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebeskému studentovi Angelo Žáčkovi (J. Budař) teorie příliš neleze do hlavy. Což raději prokázat své schopnosti v praxi? Napravit hříšníka Vincka (J. Plesl), nad nímž už celé nebe zlomilo hůl, je pro něj přece hračka a diplom anděla strážného bude v kapse. Je ochoten dokonce použít metody, které nejsou nebi právě vlastní. O Mistra (B. Klepl) se pokoušejí mrákoty. Co zbrklý Žáček hodlá spáchat, to nebe ještě nevidělo. Dopálený pedagog vyráží za nezdárným studentem, aby mu zabránil v neandělském počínání. A snad by se mu to i podařilo, kdyby dorazil o chvíli dřív. Teď je hříšník peklu ještě blíž a Žáček se nikdy nestane andělem strážným. Otřesený student se pod dozorem Mistra znovu pouští do polepšování nenapravitelného Vincka, ale tentokrát, bude-li třeba, nasadí i vlastní kůži… (Česká televize)

(více)

Recenze (56)

otík 

všechny recenze uživatele

Jestli tohle mělo být něco jako Anděl Páně, tak se to HRUBĚ nepovedlo. Naprosto trapná snaha o pohádku naráží od začátku na tragický herecký výkon všech zúčastněných kromě Boba Klepla, na nepohádkový scénář a na neumětelství režiséra to vše dát do kupy. Neustálé stmívačky během hodinové pohádky jsou výsměch, nápad že princezna sbírá zvířátka a tak se jí do klece dostane zlý vesničan převlečený za yettyho je zcela absurdní a ubohý, Lábus jako král je okoukaný a princezna je tak blbá, až to bučí nahoře ve věži. Nebýt finální pasáže s "drakem", byl by to totální odpad. Něco tak hrozného se často nevidí. PS: jestliže dělám pohádku s anděly a křesťanskou tematikou a jedna z postav bere Boží jméno nadarmo, asi tu něco neštymuje ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Variace na Anděl Páně (a to i s Kajnarovou), kterou, řekl bych, si Budař nechal napsat pro sebe, protože zde nejenom hraje, ale je i autorem hudby. Jinak jako snaživý, ale pitomý anděl mi přijde, že právě Budař nejvíce přehrává. A hned po něm právě Kajnarová. Lábus jako král hraje svůj zmatený standard, rádce v podání Jana Vondráčka jsem poněkud nepochopil, ta postava je buď špatně napsaná, nebo zbytečně homosexuálně pojatá, netuším, každopádně je přehnaná i na pohádku až přepříliš, a Troškův žvatlající čertík je vedle toho veledílo. Snad jen Klepl s jeho vášní pro buchty je správně sarkastický (nejlepší scéna IMHO je, když si nakonec sebere celý pekáč buchet a matka to bere jako halucinaci), Plesl vlastně nemá co hrát, ale postavu nepříjemného lenocha hraje dobře - jeho přerod v zamilovaného je pak ale poněkud diskutabilní, neb se zdá, že princezna je spíše zoofil, než že by byla na mládence. ()

Reklama

Medea86 

všechny recenze uživatele

Podle mě teda moc nešlo o výchovnou pohádku. To napravování hříšníka vzali jen tak, aby se neřeklo. Vlastně se Vincek zase tolik snažit nemusel, aby se nedostal do pekla. Víceméně to za něj udělali ostatní a on pak dostal princeznu. Takže to je spíš realita než pohádka: jeden se dře a nic z toho nemá, druhý za sebe nechá dělat ostatní a pak líže smetanu. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Příběh stoprocentně moralistický, ale pohádkových prvků pomálu. Přitom začátek byl nadějný, poškolák Angelo Žáček (Budař) a Mistr (Klepl) pozorují z nebeské školy pozemský svět. Jejich počínání na zemi je už ale nudné a zápletka kolem líného a povýšeného Vincka je předvídatelná. Škoda, Budař s Kleplem výborní, ale při tak pomotaném scénáři příběh zapadne mezi ty méně povedené. Budař složil i hudbu. ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Rádoby pohádka, jejíž tvůrci si zvolili křesťanský námět, snad jakýsi pokus o variaci na Strachův "Anděl Páně". Námět by mohl být zajímavý, ale musel by jej natočit někdo jiný. Zde je vše obhroublé, pokřivené a zpitvořené. Rozeřvaná Zuzana Bydžovská, kterou dle mého názoru nelze angažovat jinam než do role Xantipy nebo čarodějnice, tu hraje starostlivou matku (mimochodem opakovaně zde bere jméno Boží nadarmo). Vinckova hříšnost tu nevyplývá pouze z lidské slabosti, ale je tu ukázána jako aktivní Zlo. Andělé jsou v podstatě nehezké, potřeštěné kreatury. Starší anděl (Bohumil Klepl) je na úrovni primitivního pivního žoku atd. Tento produkt Petra Zahrádky považuji za jeden z nejošklivějších, které Česká televize kdy ukázala, a to na Boží hod vánoční 25. 12. 2008... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se na zámku Červený Hrádek u Sedlčan. (rakovnik)

Reklama

Reklama