Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 722)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu oceňuji několik věcí: 1: Fleischer si uvědomil, že Soumrak mrtvých je někde jinde (především britským stylem humoru) a proto vsadil na osvědčené pop-kulturní odkazy (Facebook, Hannah Montana) a aby i filmový fandové byli potěšení, tak je zde několik narážek na pár filmů (Krotitelé duchů, Anakonda, Titanic). 2: Zombieland si nehraje na nic víc, než je. Je to opravdu jen pěkná a zábavná cypovinka a o zabíjení zombíků. 3: Některé postavy (Emma Stone) které mi byly ze začátku silně nesympatické, jsem si postupně zamiloval. 4: Geniální scénu s B. M. (nebudu prozrazovat, ať si jí patřičně užijete). Za tohle za všechno, plus za fakt, že to uteklo neskutečně rychle (stopáž je fakt akorát) dávám plný počet. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Asi můj nejoriginálnější zombie zážitek. Zombieland před příchodem do kin neměl moc nadějí na úspěch, naštěstí díky krátké stopáži nemusel Ruben Fleischer ve svém celovečerním debutu vyplňovat mezery mezi zajímavými sekvencemi vatou plnou klišé. Woody Harrelson vyhlašuje do světa svůj návrat do skoro první ligy (on nikdy v té první sto procentně nebyl), Abigail Breslin zase všem dokazuje, že není žánru, do kterého by nezapadla. Ruben Fleischer dokázal spojit hororový akčňák se sociální satirou a výborným smyslem pro humor. Po případné apokalypse je pro mě Tallahassee první zombie kosič, kterého budu chtít mít vedle sebe. A hned potom B.M. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23,6miliónaTržby USA $75,590,286Tržby Celosvetovo $102,791,207Tržby za predaj DVD v USA $31,692,388 //počet predaných kusov 1,996,354║ Fajn oddychovka z celkom zaujímavým obsadeným, réžia nie najhoršia, spomalovačky, triky, masky, uspokojili ale nejak ma to na viac než na klasický priemer neohúrilo, ale aj tak spokojný. /60%/ ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Zombie a upírské filmy mají pořád potenciál. Mimochodem, pro mě nejlepší role Woodyho Harrelsona. Chci dvojku. A prequel. Ten si představuju jako drama o tom, jak se ze starostlivého otce stal kovbojský zombie-bijec. Dvojka by pak mohla být ještě větší nářez než jednička. (A možná by moh' přijít i Eddie Van Halen. :-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Americká odpověď na britský Shaun of the Dead i když fakticky vzato, první Zombieland už byl dávno předtím v Neverlandu.. Místy hodně vtipná road movie o zbavování se komplexů, hledání dospělosti a piškoto-krémové Twinkie na pozadí apokalypsy živých mrtvých a v ní prim hrající militantní "cock blocker" Harrelson vzdávající vskutku vynalézavě hold jezdci NASCAR Daleu Earnhardtovi. Bill Murray dokázal, že umí vtipně i umřít.. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • Část Hollywood Boulevardu byla ve tři hodiny ráno uzavřena, aby mohli filmaři obvykle rušnou turistickou atrakci proměnit ve scénu plnou postapokalyptické zkázy. (Amplifier)
  • Hudební doprovod pod úvodními titulky je píseň "For Whom the Bell Tolls" od skupiny Metallica, z jejího alba "Ride the Lightning" (1984). (david666)
  • Melodie, kterou hraje Tallahassee (Woody Harrelson) v obchodě na banjo, je začátek skladby "Dueling Banjos", která slavně zazněla v klíčové scéně filmu Vysvobození (1972). (Stanley619)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama