Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Thriller určený divákom, pre ktorých bol Da Vinciho kód iba začiatkom. Mladá archeologička pátra po skrytých tajomstvách templárskych rytierov... Keď sa Mira Sorvinová ako manhattanská archeologička Tess Chaykinová stane svedkyňou krádeže podivného predmetu z Metropolitného múzea, ktorý ulúpia štyria muži na koňoch odetí v brnení templárskych rytierov a ozbrojení mečmi, jej život sa obráti hore nohami. Nasledujúce udalosti ju spolu so špeciálnym agentom FBI Seanom Daleym zavedú na fantastickú a dobrodružnú cestu, precestujú Turecko i Grécko a na záver príde k šokujúcemu odhaleniu vo Vatikáne... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

honajz 

všechny recenze uživatele

No ale to byl úžasný blábol! :-) Vatikán vem tu prostoduchou a milionkrát opakovanou premisu, že někde leží tajné evangelium / Ježíšova kostra / důkaz o Ježíšových dětech a Maří Magdaleně, co katolická církev strašně zatajuje (už je to ale přece jen otravné). Ale těch hloupostí v chování postav, promluvách, všechna ta klišé (jak se objeví na pustém břehu profesor zničehonic?, a co to dementní chování záporáků?), a hlavně celém ztvárnění - aby to bylo akční, musí to být na moři, v lodi, a vše samozřejmě při bouři, tehdy i nyní. Jak dlouho by takový svitek tajného evangelia vydržel ve vodě, i když v soše? A nebo takové ty drobnosti, jako že muže, kterého milujete, necháte šlapat pěšky pouští, a ujedete mu autem - třeba to přežije. A i když chce popřít křesťanství, modlí se pak holka k Bohu. Aby na závěr jste objevila to Velké tajemství, kterým je Láska... Ble, jdu si vypláchnout ústa a udělám si hořký kafe. ()

mala_kea 

všechny recenze uživatele

Něco na způsob Indiana Jones, Lovci pokladů, jen trochu v akčnějším podání. Film ani děj není špatný, jen je škoda, že se zde objevují typické béčkové scény, např když Tess zmlátí někde v kanálech bandu místních týpků, dále závěrečný souboj na lodi, kde pěst střídá pěst a né někdo zemřít nebo to vzdát. nový Indiana Jones je všas jednoznačně lepší, jen snad sénář má tento snímek na lepší urovni. ()

Reklama

Brouk 

všechny recenze uživatele

Mix Lovců pokladů, šifry mistra Leonarda a dalších snímků na toto téma. Ať tak či tak na to, že to je TV verze bylo to koukatelné a nijak mě to nepohoršilo (nelze to už říci o logice). A pokud nechce člověk moc přemýšlet nad logikou a chce se nechat pár desítek minut pasivně zabavit a zrovna nikde v TV nic kloudného nedávají....... proč ne.... NO FEAR... ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Téma sama o sebe zaujímavá je vyslovene sprznená lacným televíznym spracovaním, čo by však nevadilo až tak ako samotné prekrúcanie historických faktov natiahnuté na stopáž á la Rosamunde Pilcher. Keď vidím takéto nepresné vykladanie histórie, tak sa mi vo vrecku otvára nožík rybka. Vrcholom bolo vidieť templárov v krúžkovom brnení s mečmi plávať zo stroskotanej lode - dobrí plavci to museli byť... ()

hunterN 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Četl jsem románovou předlohu Raymonda Khouryho, užil jsem si ji a musím říct, že dle mého předčila i Brownovu Šifru mistra Leonarda. Román je to velice čtivý a když už, zasloužil by si kvalitnější a filmové zpracování. Televizní adaptace, namísto fimového ztvárnění, + nerespektování literární předlohy a nepřesvědčivé herecké "výkony" jsou faktory, které Poslednímu templáři velice uškodily. Rád bych jsem dal alespoň 3 hvězdičky, ale to nejde. Za přidané scény, které něměly s románem nic společného a naopak vypuštění několika, které drží příběh pokupě a celkově za mizerné zpracování jsou 2 maximum. Je mi líto. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Román Poslední templář byl debutem Raymonda Khouryho a na listině bestsellerů New York Timesu se udržel 22 týdnů. (hippyman)
  • Adaptácia románu Raymonda Khouryho - "Posledný templár" (The Last Templar). (Smok)

Reklama

Reklama