Reklama

Reklama

Nový animovaný komediálně-dobrodružný snímek o trpaslících Gnomeo a Julie dává nejslavnějšímu příběhu lásky na světě Williama Shakespeara další rozměr. Užít si jej můžete ve formátu 3D v kinech právě v období svatého Valentýna. Filmu se jako výkonný producent ujal zpěvák a skladatel Elton John, jehož písně jsou použité jako hudební doprovod. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (228)

Terva 

všechny recenze uživatele

DIALOG : MODRÁ TRPASLICE - Negramoto !!! ČERVENÝ TRPASLÍK - Proti černochům nic nemám.......... A já si říkal - vložím to do přehravače, rychloposuvem se podívám na pár scének, stejně se mi to nebude líbit, a až to dojde k titulkům, tak to prostě vypnu a na film zapomenu. A ejhle, půlka příběhu je pryč a já, nejen že na to koukám, ale mě to i baví, směju se, fandím, trpím, prostě je to dobrý. Trocha ironie, humoru, dobré písně, akce i romantika. CITÁT - Pokoj jejím střepům......... Reklama na Terrafirminátor mě sebrala. Zbraň hromadného zahradNIČENÍ. CITÁT - Mňau.......... Růžobrk je prudič, ale ví co je láska a dramatika - trpaslík za trpaslíka. Ve filmu si zahraje i socha Williama Shakespeareho ( 1564 - 1616 nebo tak nějak ). Příběh podle originálního scénáře Roba Spracklinga a Johna Smitha. Executive producent - Elton John. Hudba - Elton John, Bernie Taupin, James Newton Howard a Chris Bacon. Asi nejlepší trpaslík je Benny, kterého ke všemu v češtině namluvil Pavel Liška, proto je tak imaginární. Další postavy v originále namluvili - Fawn : Ozzy Osbourne a třeba Tybalta namluvil Jason Statham. Na konec to všechno skončilo tragicky. Nebyl to zas takový hrozný trapaslík. Pro náročné je to i ve 3D. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku je nejzajímavější to, že shakespearovský příběh je převeden do komedie, kde hlavní roli hrají zahradní trpaslíci. No, a to je vlastně všechno, co je třeba k tomuhle filmu říct. Pak už je to všechno jen standard, kde nic moc navíc nedostanete, dokonce i toho vtipu je zde celkem poskrovnu. No a asi je jasné, že tohle nebude končit jako Shakespearova klasika. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele

85% Vtipne, hrave, pohotove, se spoustou rafinovanych vtipku v pozadi, s peknymi pisnickami a i to podani zahradnich trpasliku se vyyrovnalo se Shakespearem velmi dustojne. Jak s jeho samotnou postavou, tak s parafrazemi nazvu jeho her, ci skytym citatem z Hamleta a podobnymi vecmi, ktere deti vubec nepochopi, ale o to vic dospeli oceni. Je to film, u ktereho se budou bavit obe skupiny, deti i dospeli. Hodne podobny Sherkovi, jen se tu tolik netlaci na pilu a kazda veta neni automaticky snaha o vtipnou hlasku, coz je ve vysledku mozna i dobre. Nakonec dojde i na tema smrti a moralni pouceni, ale nastesti je to vsechno v prvni rade podane s humorem. ()

baaaja 

všechny recenze uživatele

Zklamalo mě, že skoro všechny vtipné scénky, které se tu objevily, byly obsažené už v traileru.. Tak trochu jsem to i čekala, dost často to tak je, ale vzhledem k originálnímu nápadu na téma a zpracování jsem spíš doufala, že to tak nebude a že by z toho mohlo kápnout i něco víc. Nakonec se z toho vyklubal spíš průměrný animák, s trochou vtipných momentů ale taky s pár ne moc zajímavýma nezáživnýma pasažéma, který bych si pustila při nudným odpoledni jako takovou nenáročnou oddychovku, ale pravděpodobně ne víckrát než jednou nebo max. dvakrát. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Proti téhle dětské verzi Romea a Julie nemůžu říct nic moc špatného. Pro děti je to bezvadná verze, kterou díky vtípkům zvládnou i odrostlejší diváci. Škoda že v českém dabingu září jen Pavel Liška a jinak je to takové nemastné. Jinak to ale není nijak stupidní. Takže výchovné, místy trochu zábavné a naštěstí ne moc dlouhé odreagování. ()

Galerie (100)

Zajímavosti (15)

  • Když Gnomea nese v zubech pes a utíká s ním přes město, projíždí kolem autobus směřující na Statford-Upon-Avon - rodiště Williama Shakespeara. (Mikyska)
  • Název filmu, tedy úprava originálního názvu hry, vychází ze slova „gnóm“, což je méně často používané označení pro trpaslíka. (Taninaca)
  • Keď Gnomeo utekal pred Tibaltom a červenými trpaslíkmi, Júlia mu povedala: "Utekaj, Gnomeo, utekaj!" Je to odkaz na film Forrest Gump (1994). Keď Forrest utekal pred zlými chalanmi, Jenny mu povedala: "Utekaj, Forrest, utekaj!" (a_hofferson)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Reklama

Reklama