Reklama

Reklama

Surikaty

  • Česko Rodina surikat (více)

Obsahy(1)

Strhujíci dokument provázený hlasem Paula Newmana (Ladislav Běhůnek), je o životě surikat. Stanete se svědky tvrdých lekcí, které tyto pouštní šelmy musí absolvovat a které je učí, jak vůbec přežít na drsných jihoafrických planinách. Filmaři strávili přibližně 6 měsíců pozorováním surikat v jejich přirozeném prostředí, abychom i my mohli nahlédnout do jejich společenství a pochopili alespoň částečně nebezpečné zákony neúprosné pouště Kalahari. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

majo25 

všechny recenze uživatele

Príliš vykonštruovaný príbeh a dramatizácia ako pre deti. Mám oveľa radšej klasické populárno-náučné dokumenty, ako tieto 'príbehy' zvierat. Napriek tomu spracovanie, v podstate aj hudba (aj keď africké černošské spevy veľmi nemusím) sú pekne naaranžované, kameramansky a strihovo sú scény výborné zvládnuté...v tomto sa BBC nezaprie. Hodnotenie: 70% ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem mohla zhlédnout samostatný dokument, který je celistvě věnován těm malým, okouzlujícím, srandovním tvorečkům. Fascinovali mě již nějakou dobu, a proto jsem nesmírně ráda, že jsem viděla tento obsáhlý, přes hodinu trvající, úchvatný dokument. Surikaty jsou hrubá zvířátka:) Děj popisuje slasti a strasti jedné početné surikatí rodinky. V úvodu se setkáváme s mládětem, které poprvé opouští noru. Jeho jméno je Kolo:) Sledujeme jeho vývoj během celého dokumentu. Ten nabízí spoustu uchvacujících záběrů, jež jsou často doplněny o dramatickou hudbu, která jakoby vypadla z nějakého hollywoodského akčního nářezu. Excelentní moment "Surikaty vs. Kobra.":) Snad jediné, co mi zde trošku pochybělo, byly nějaké faktické údaje o jejich živočišném druhu a životě či časová období mezi několika událostmi. ()

Reklama

petrce 

všechny recenze uživatele

Jedinečný a originální dokument s příběhem o jednom malém tvorovi v rozsáhlé pouštní oblasti v jižní Africe zvané Kalahari. Tento malý tvor je fascinující Surikata (moc rád je pozoruji v ZOO) a ve filmu má jméno Kola, můžeme pozorovat jeho vývoj od nezkušeného mláděte až po významného člena klanu. Film je neuvěřitelně spektakulární a přitažlivý pro svoji jedinečnou kameru a úžasné záběry na krajinu ve spojení s nezapomenutelným a trefným hudebním doprovodem a napínavými i roztomilými úseky. ()

kery- 

všechny recenze uživatele

Je až neuvěřitelné, kolik mají tyto zvířata společného s člověkem. Nehledě na to, že v mnohém bychom se od nich mohli učit..Perfektně natočené, dojemné a zároveň akční. Jeden by až nevěřil, že mohou mít "akční sekvence" v dokumentu o triceticentimetrových šelmách takovou šťávu. Děkuji Paulovi Newmanovi za to, že mě dokázal tak skvěle provést životem jedné surikatí rodinky z pouště Kalahari.. ()

showxman 

všechny recenze uživatele

V průběhu sledování tohoto dokumentu mě napadlo, do jaké míry je tento snímek zrežírován. Přece jenom takový příběh se zvířaty ve volné přírodě jenom tak nenatočíte - kamery na každém kroku i když se váš hlavní hrdina zatoulá mimo své teritorium, napínavé akční scény, kdy zároveň útočí jak orel tak kobra, honičky v podzemních skrýších, ... Když jsem si pak přečetl oficiální komentář distributora k tomuto filmu, ve kterém jsem se dozvěděl, že filmaři strávili asi půl roku jenom natáčením, uvědomil jsem si o jak výjimečný a skvěle zpracovaný dokument se jedná. Surikaty do toho =) ()

Galerie (33)

Reklama

Reklama