Reklama

Reklama

Seance

(studentský film)
  • USA Séance
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Seance je krátký český horor o třech lidech, kteří se pokusí najít majetek zemřelé baronky pomocí spiritistické seance. Události té noci však naberou zcela jiný směr. Ve filmu se představí Klára Jandová, Marie Durnová, Zdeněk Julina a Pavel Nový, pro něhož je to vůbec první filmová role po téměř dvouleté nemoci. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

Iroquaise

všechny recenze uživatele

školní cvičení...v dílčích momentech hezké, ale jako celek totálně rozbité...nebýt kameramana a Pavla Nového ( kterého si díky jeho výkonu začínám zpětně opravdu vážit ), tak by se to úplně rozpadlo...vyprávění postrádá základní vypravěčskou koherenci...napětí a atmosféra jsou hrozně chtěné...celé to působí skečovitě a vykonstruovaně...snaha o horor je mi v kontextu tuzemských počínů velmi sympatická...ale tohle mě fakt neuspokuje...a předběžně jsem velice skeptický vůči plánované kingovské adaptaci... ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Na českou hororovou scénu je tohle jistě velmi povedený kousek, i když mu toho k dokonalosti dost chybí. Nečekal jsem něco takového, určitě si tenhle krátkometrážní film zaslouží dost uznání. Několikrát jsem se i lekl a přes scénáristické minimum snímek působí docela dobře. Dávám pozitivní 3* a palec nahoru, protože jako český hororový film je to dobré. Příště trochu lepší scénář a bude to výborné. ()

Reklama

Ravi 

všechny recenze uživatele

Palec nahoru za takovou hezkou krátkou a údernou žánrovku. K celovečernímu úspěchu je to ještě dlouhá cesta, ale zpracování je velmi nadějné. Osmnáctiminutový komplex je sice plný klišé, ale díky chytré pointě a skvělému střihu je ukázkou, že pokud se tento tým chytne kvalitního scénáře, máme se na co těšit. 70% = 4/5 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Hm, technicky dobře zvládnuté, ale dějem nebývale nudné, průhledné a nehorázně tuctové, bez jakéhokoliv náznaku originality, navíc s bídnou výpravou, kdy se tvůrci pokouší o jakousi dobovost, jenže ani odění jednotlivých postav, ani prostředí (vážně? Rudé závěsy a desítky svící úplně všude? Ne, to fakt nevypadá dobře, hororové überklišé na entou) tomu nepomáhá, navíc se zlatým hřebem (film samotný žádné zlaté hřeby bohužel neobsahuje) v podobě naprosto moderní goth - metalově - fantasy působící hole... Nicméně pořád je to dobře natočené, s fungujícím (byť neoriginálním) závěrem, nechť si každný přebere, zda to u studentského filmu stačí, já osobně bych raděj horší záběry, ale větší originalitu. " Knih se nebojte. " ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Mladý Kašpařík to v krátkém rozjíždění na bázi klasické historky zkouší pomocí patřičné vizuální výbavy. Což o to, scénu si spíchnout dokáže a nahnat herce stejně tak. Jenže nechat je plácat takovou dávku stupidit splachuje atmosféru hodně hluboko. Neošlehaný režisér tasí hlášky o bohu, "s kterým to nemělo nic společného" a pak se divte, když koutky budou dělat svoje. Obsazení je sice taky hodně diskutabilní, ale mám spíše dojem, že mnozí nesnesou jisté osoby jen na základě jejich předchozí práce (trošku trhlá Jandová). Ale co mě dostalo? Křik mě dostal. Ten přimrazí zatraceně hluboko, mistrovská práce. Křičet tam dvacet minut, nadšeně bych nedýchal a dal plné hodnocení. A něco mi říká, že Kašpařík ten úsměv lidem ještě skřiví. Jen ať. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film získal cenu za nejlepší krátký film v USA (Dark Carnival Film Festival) a Jižní Africe (South African HORRORFEST). (Bart)
  • V Seanci se na plátno vrací herec Pavel Nový, pro něhož je to vůbec první filmová role po téměř dvouleté nemoci. (Bart)
  • Film byl uveden na téměř dvaceti hororových festivalech po celém světě, včetně Hollywoodu, Kanady, Velké Británie, Mexika, Indie a dalších. (Bart)

Reklama

Reklama