Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pokračování jednoho z největších kasovních trháků v dějinách filmu. Na obrazovce zuří těžké boje a držitel Oscara Lee Marvin se vrátil, aby vedl ještě špinavější tucet. Další držitel Oscara Ernest Borgnine se objeví v roli chladnokrevného generála Wordena, který dá povel ke zřízení speciální jednotky složené z drsných zločinců. Marvin představuje prohnaného majora Reismana, který má jedinou šanci, jak uniknout válečnému soudu. Má velet šílené sebevražedné akci v nacistickém Německu. Cílem je zlikvidovat jistého německého generála. Tento napínavý a odvážný nervák se stal klasikou mezi dobrodužnými akčními filmy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (40)

gogos 

všechny recenze uživatele

Skoda... Nebyt tady Marvin o nejakych 20 let starsi, tak by to bylo asi o chloupek lepsi... presto mi pripada hloupe natacet po 20 letech pokracovani neceho, co se zapsalo do dejin svetove kinematografie... Zase na druhou stranu, kdyby tam Lee nehral, pravdepodobne bych ten film ani nevidel a nemohl ho posoudit... ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

60% Nebrala jsem to jako pokračování slavného filmu, ale jako samostatný film. Občas jsem se zasmála, ale to bylo asi tak všechno. Přesto kdybych měla srovnat s jedničkou - chyběl tomu šmrnc, v menší míře vtip a především tak vynikající herci jako v jedničce. Lee Marvin sice značně zestárl, ale je stále skvělý jako v předchozím filmu. Také mě mrzelo, že výcvik byl tak krátký a také závěrečná scéna nepatřila mezi ty obzvláště zdařilé. ()

Reklama

Beliel 

všechny recenze uživatele

Nelze se oprostit od jedničky takže dvojka z toho vychází velmi zle. Pokud dám jedničce čtyři hvězdy, tak zde musím o půlku méně, protože je to dvakrát tak horší. Bohužel se nepovedlo zasazení děje (totální kopie jedničky). Vzhledem ke stáří v obličeji herců z prvního dílu je zasazení opět do druhé světové války trochu přehmatem. Výběr jeho jednotky je slabší a někteří členové jsou tam zcela zbytečně. Ve filmu je i dost hluchých míst a přehmatů. Černoch v německé vojenské khaki uniformě :-D Zcela neodhalitelný, že? :-D Střela do hlavy jednoho z členů komanda, který se chytí za čelo, upadne a následně má jen škrábnutí...no, proč ne, že jo...Ve chvíli, kdy německé motorky honí špinavce jedou v řadě za sebou a přesto všichni střílí...Mám za to, že by to přežil jen ten vzadu, ale ne tak zde :-D Jedná se sice o televizní film, ale to nic nemění na faktu, že tohle se moc nepovedlo. Jednou a dost! ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Druhým dílem přešli špinavci do televize a byl to rozhodně krok zpět. Příběh je hodně špatný, ale na druhou stranu to není zas tak zle natočený. Jen je to prostě okopírovaná jednička s trochu jiným tématem, které je dost debilní. Spojenci chtějí zabít německého generála, který chce zabít Hitlera, ve strachu, že by se válka mohla protáhnout. Spíš to ale vyzní tak, že přece nebude Spojencům někdo zabíjet Hitlera, když si ho chtějí odrovnat sami. Dalším problémem je pak to, že major Reisman během několika měsíců války zestárl o dvacet let. Marvina jsem měl moc rád, ale tady by se hodilo obsadit roli majora někým mladším. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Téměř dvacet let je téměř dvacet let. Šlo to dost poznat i na kvalitě výkonu samotného Lee Marvina, ale pořád patřil k tomu lepšímu, co nám tento televizní film nabídl. Oproti jedničce je to minimálně o třídu a půl horší, navíc nelze přehlédnout, že se v mnohém tvůrci opičili po svých předchůdcích (nejen některými scénami, ale i hláškami). Druhá dvanáctka (no na chvíli třináctka) byla rovněž o poznání horší (hlavně co se charakteristik postav – ale i hereckých výkonů týče) a jediný kdo mi dělal opravdu radost, byl „Billy z Predátora a bývalý pornoherec“ Sonny Landham. Jejich následné vlakové dobrodružství se nese v duchu mnoha přemrštěných scén, nelogických kopanců (to jako měli čas během přestřelky hrát na piano…?), ale zas na druhou stranu se tu dá najít i několik pěkných situací a záběrů. Dvojka je tak o poznání slabší než původní film, ale pořád se ještě zuby nehty drží průměru. 50% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Několikrát během filmu si lze všimnout, že ústí hlavní je "zašpuntované". (karda1)

Reklama

Reklama