Reklama

Reklama

Fish Tank

Trailer 1

Obsahy(1)

Patnáctiletá Mia (Katie Jarvis) žije se svou matkou a mladší sestrou obyčejný život, který se ale změní, když si její matka domů přivede nového přítele. Connor (Michael Fassbender) pracuje jako ochranka, je milý, sexy, štědrý, zábavný, zajímá se o Miu a její sestru. Díky tomu všemu se Mia "rozzáří" a bude jen otázkou času, jestli bude i něco víc. (j.o.j.o.)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (314)

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Hlavní představitelce se nedá nic vytknout, (klidně strčí spoustu skutečných hereček do kapsy),tady snad jen to, že na hýbání se na hudbu byla docela dřevo . Konečně zase realistický film o dospívání a nahlédnutí pod pokličku takové běžné neúplné anglické rodině ze "spodních vrstev", kdy maminka alkoholička v okamžiku, kdy sežene nějakého chlapa, bez mrknutí oka odsune na vedlejší kolej své děti. Michaela Fassbendera jsem si v jeho předchozích filmech vůbec nevšimla, ale tady mě zaujal hodně. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Britská sociální dramata prostě můžu. Nejsou pro každého, ale jejich fanoušky Fish Tank nadchne. Škoda jen pomalejšího tempa zejména ze začátku. Je i trochu škoda, že hlavní hrdinka není herecky příliš výrazná a velkou část snímku si tak pro sebe krade jako vždy výtečný Michael Fassbender ve vedlejší roli. ()

Reklama

rawen 

všechny recenze uživatele

Fish Tank je o sexy frockovi ve vytahaných teplácích, který si za svoje problémy může vlastně sám, člověku se ale brzy podaří se s ním identifikovat a pak když to všechno skončí tak je mu docela smutno a chce se mu opít. Tak jsem se zboural jen maličko a šel spát s pocitem dobře prožitého večera. 8,5/10 --- PS: téměř klišé free, bravo ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Strašně hezký film, který mě zcela dostal. Děj se odvíjí s neuvěřitelnou lehkostí, tempo vyprávění a styl snímání všech postav je neobyčejně přirozený a poddajný - člověk má pocit, že nesleduje hraný film, ale spíše voyeurské nahlédnutí do života jedné sympatické mladé slečinky - mluvit o tomto filmu jako o nepřiznaném hraném dokumentu by možná nemuselo být od věci. Za zmínku určitě stojí samotná hlavní postava, v odzbrojujícím hereckém podání Katie Jarvis - je to neuvěřitelná sympaťačka, kterou si člověk nemůže nezamilovat a nedržet jí palce. Jenom jak o ní teď píšu, mám pocit, že ji zcela zbožňuji a že bych se s ní chtěl sejít naživo a úplně se rozplynout v jejím světě, který mi s odstupem přijde strašně krásný a poetický, i když ona sama by to tak možná neviděla. Když jsem se o tomto filmu dozvěděl, jenom jsem pohrdavě odfrknul, ať už konečně někdo natočí film o nějakém teenagerovi, který to má v životě lehké, a budu ho nosit na rukou - osobně mám pocit, že podobných filmů o strastech dospívání jsou mraky a už mě nudí k smrti, ale zrovna v tomto případě by bylo velmi neuvážené nechat si ho ujít - je to nenápadný filmový skvost, který se člověku dostanu pod kůži a zůstane tam velmi, velmi dlouho. Filmová krása, pro níž je 5 hvězd málo. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem vytýkat, že takhle špatně se to ve skutečnosti neděje, ale moje kamarádka, která na filmu byla se mnou a pracuje v dětském domově, se na konci rozbrečela a řekla, že přesně takhle to chodí. Leckdy i hůř. Že vážně existují takoví rodiče. V tom případě film má své opodstatnění, protože poukazuje na důležitý problém. Ale, upřímně řečeno, mě to až tak moc za srdce nechytlo. Tyhle sociální filmy ze života mě příliš neberou, navíc toto bylo až mox dlouhé. Špatný film to ale rozhodně není, pokud máte rádi "drsné příběhy ze života", určitě si přijdete na své. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o první film Katie Jarvis, jež hraje Miu. Vedoucí castingu si jí všiml na vlakové stanici při hádce s jejím přítelem a nabídl jí roli. (Teebo)
  • Ceny: MFF Cannes 2009: Cena poroty, BAFTA 2009: výjimečný britský film, Britské nezávislé filmové ceny 2009: nejlepší režie, nejslibnější herecký nováček (Katie Jarvisová), MFF Chicago 2009: Zvláštní cena poroty, nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli (Michael Fassbender), MFF Edinburgh 2009: nejlepší britský herecký výkon (Katie Jarvisová). [LFŠ 2010] (Krouťák)

Související novinky

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

100 nejlepších filmů režírovaných ženami

28.11.2019

Redakce BBC Culture nedávno požádala 368 filmových expertů z 84 různých zemí, aby jí pomohli vybrat 100 nejlepších snímků všech dob režírovaných exkluzivně ženami. Anketa probíhala tak, že každý… (více)

Andrea Arnold prozkoumává Ameriku

Andrea Arnold prozkoumává Ameriku

11.05.2014

Jméno Andrea Arnold není mezi širším publikum příliš známé, ale ve festivalových kruzích jde možná o nejuznávanější ženskou autorku současnosti. Držitelka Oscara za krátkometrážní film Vosa oslnila… (více)

Reklama

Reklama