Reklama

Reklama

Hlavním hrdinou tohoto filmu, inspirovaného skutečnou událostí, je sedmnáctiletý kluk z ulice. Michael byl jako malý odebrán své drogově závislé matce a poté vystřídal několik pěstounských rodin. Přežívá odkázaný sám na sebe, prakticky bez domova, když si ho na ulici všimne Leigh Anne Tuohyová. Dozvídá se, že chlapec je jedním ze spolužáků její dcery. Pozve ho, aby zůstal v jejich domě na noc, protože venku je třeskutá zima a on je oblečený jen v šortkách a tričku. Co začalo jako gesto milosrdenství, se změní v něco víc, když se Michael přes rozdíly v jejich původu stává součástí rodiny. Leigh Anne naráží na nepochopení u svých bohatých kamarádek. Michael musí v novém prostředí překonávat naprosto odlišné problémy, než které řešil dříve. Rodina se mu snaží pomoci, aby naplno rozvinul svůj potenciál, a to jak na fotbalovém hřišti, tak i mimo něj. S jejich pomocí a díky trenérům a učitelům může naplno využít svůj talent a stát se skvělým hráčem amerického fotbalu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (954)

Bart 

všechny recenze uživatele

Oskar® za nejlepší ženský herecký výkon v hlavní roli? WTF..? Pravdou je, že jsem ostatní nominantky zatím v akci neviděl a že jsem viděl Sandru Bullock asi poprvé hrát, ale pro mě to byl standartní ničím neoslnivý herecký výkon. Nicméně předpokládám, že akademici byli stejně překvapeni jako já, že Sandra umí také hrát. Příjemný (ne kýčovitý), zajímavý (ne zbytečně dramatický) a odpočinkový (ne nudný) příběh. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tenkrát nikdo nevěřil, že by vesměs nenáviděná Sandra Bullock mohla natočit dobrý film. Co více, že by dokázala natočit skvělý film, navíc ověnčený oscary. Ovšem stalo se. Sandra totiž velice chytře vsadila na projekt, který alespoň s trošku schopným režisérským vedením zkrátka nemůže zklamat a jako bonus dokáže řadů diváků dojmout. Měl jsem trošičku problém s tím, že jde Blind side až moc přímočaře za tím dojemným vyvrcholením a leckeré reálie byly pozměněny ve prospěch filmu, čímž z toho scénárista a režisér v jedné osobě skoro vytvořil červenou knihovnu. Každému musí být jasné, že život se nedrží zaběhlých hollywoodských klišé a některé situace byly až příliš přehnané. Přes to všechno jsem si řekl, že je to až překvapivě hodně dobře natočené a Quinton Aaron naprosto fenomenální volba, že jsem v konečném důsledku nakonec tu pátou hvězdu přihodil...82% ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Dosti typický a prakticky nepřekvapivý hollywoodský slaďáček, který je ovšem, na rozdíl od svých mnoha předchozích variací, schopen do diváka skutečně zatnout své mainstreamové drápky soucitu, slziček i štěstí a udělat z něj blbečka v tom nejlepším slova smyslu. Člověk se jen nesmí vzpírat, chce to vhodnou "I need a proper hug" náladu a pak tento film muže, i navzdory všem svým klišé, skutečně oslovit a pohladit... Navíc jsem se zde doslova zamiloval do Sandry Bullock, její svěže napsaná postava a excelentní herecká performance mě pobavila, rozesmála, uhranula, stejně jako vzbudila ve mě respekt... 8/10 ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Odbarvená Sandra Bullock v uplé sukni a vypasované košili. Obří černoch (jméno jsem už stačila zapomenout) bez mimických svalů, s pohledem ztýraného štěněte. Perfektně fungující rodinka (in god we trust) s krásnou dcerou (roztleskávačkou samozřejmě) a geniálním, obrýleným synkem vtipálkem. Love...love...love... A tohle všechno v hyperkontrastu (jak pro naprosté dementy) s černošskou chudinskou čtvrtí, kde gangstaz neudělají bez "dvaadvacíky" (přinejmenším) ani krok a jsou každou vteřinu svého marného bytí fakt megahustý (you bitch). Od poloviny jsem se těšila, jak si zase na konci všichni pobrečí a já si tím přitluču další z nesmyslných filmových hřebíků do rakve. Hvězda za celá dvě uchechtnutí, která jsem ze sebe v průběhu filmu vysoukala. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Překrásný film! Důvodem k tomu, abych si sehnal The Blind Side byly ohlasy na výkon Sandry Bullock. Přeci jen, kdyby se někdo před pár lety pokusil dát do souvislosti "Sandra Bullock" a "oscarový výkon", stal by se zřejmě terčem posměchu. Jenže, časy se mění. Sandra přešla od trdlování ve Slečně drsňák do mnohem vážnější podoby, která je pro ni jako stvořena. Ano, je to pravda. Dejte Sandře příležitost a ona vám ukáže, že umí. Budete jí věřit každičký pohyb, každičké gesto. A i když jsem ji pokládal především za herečku komediálních rolí, tak musím vážně přiznat, že příště raději Sandru uvidím v nějakém dalším dramatu, než v komedii. _____ Tomuto filmu bych mohl vyčítat cokoliv. Od náboženského podtextu (který tu byl snesitelnější, než jsem čekal) až po předvídatelnost jednotlivých scén. Ale já se ptám proč? Proč bych měl něco vyčítat tak krásnému filmu, který ve mně vzbudil hodně emocí? Který mě ani na vteřinu nenudil? A který se zřejmě stane mou stálicí, když budu chtít vidět něco fakt krásného? Tohle se mi často nestává, ale hned po prvním zhlédnutí tento snímek miluju. A Sandře minimálně tu oscarovou nominaci přeju. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (23)

  • Při záběru na test z historie je u otázky "kde se odehrála bitva u Waterloo" zaškrtnuta možnost "D - Německo". Otázka je vyhodnocená jako správně zodpovězená, přestože správná odpověď je "C - jižně od Bruselu v Belgii". (jorginho89)
  • Počas prvého zápasu si môžeme na tabuli so skóre všimnúť označenie pre hostí "VISITOR", no o chvíľu už tam je "GUEST". (ShortyIC)
  • V severoamerických kinech film utržil 255 milionů amerických dolarů, v celosvětových dohromady 309,2 mil. (NIRO)

Související novinky

Cruise nepovede nových Sedm statečných

Cruise nepovede nových Sedm statečných

05.01.2014

Nejspíš dobře víte, že je současný Hollywood semeništěm nepřeberného množství remakeů a rebootů. Zvláštní zálibu v nich má studio MGM, které spoluprodukuje Hobity nebo Bondovky a i jinde se snaží… (více)

Reklama

Reklama