Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Moravským venkovem, vínem a láskou napravený pražský podvodníček Honza žije s přítelkyní Klárkou v chalupě po dědovi, a snaží se proniknout do tajů vinařství. Dům se sice rozpadá, vinaření se příliš nedaří, ale Honza se s Klářinou pomocí nevzdává. Jeho poklidný život však nečekaně skončí, když se objeví kamarád Jirka, který utekl z Prahy. Bohatý podnikatel Kocúrik ho přistihl se svou dcerou Marií, a protože pro někoho takového ji nevychovával, najal si na Jirkovu likvidaci nájemného vraha Tichého. Ten se vydá na Pálavu a ubytuje se u souseda Kozderky. První pokus o Jirkovu likvidaci nevyjde, protože i když Tichý poškodí brzdy Honzova starého auta, dvojice dojede v pořádku a zpátky ji kvůli podnapilosti přivezou policisté. Do Višňové dorazí manželé Kocúrikovi, kteří se kvůli těhotné dceři vydali za nic netušícím Jirkou. Naštvaný je na něj i Honza, protože rušivě zasahuje do jeho vztahu s Klárou. Jirka se ho snaží usmířit, a tak se pustí do práce, oba však propadnou do tajného sklepa, kde objeví nejen archívní víno, ale také díru vedoucí do Kozderkova sklepa. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (657)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jedno z mnoha zbytečných pokračování. Příjemný jemný humor a poetika moravských vinic je ta tam, zbyla jen celkem dobrá kamera a přibyla hromada trapného a samozřejmě "hezkého českého" humoru. Takže se tady Jirka Krampol válí v žížalách, Korn dostává elektrické šoky a o Janě Švandové několik postav prohlásí, že je to vážně kost. No prostě tady je něco špatně. Příběh samozřejmě nedává smysl a můj postoj k filmu by se dal přirovnat k postoji postavy Voříškové. Stejně jako ona je postupem času čím dál víc nasraná na Hádka, tak jsem já čím dál víc nasranej na celej film. Jenže já to, narozdíl od ní, tvůrcům nakonec neodpustim. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Jestliže Bobule jakž tak chutnaly, 2Bobule jsou jen zkvašeným jablečňákem... Snaha vylouhovat z původního ,,dobrého ročníku'' co se ještě dá tu byla evidentní. A zatímco původní nasazení Hádek, Voříšková, Langmajer v prvotině fungovalo, tady jsme již sledovali jen jejich roztahané přežívání... Navíc mne Langmajer (Lukáš!) začíná utvrzovat v dojmu, že hrát neumí. Táborský tu už lehce přehrával a nasazený Jirka Korn..Pche... Hrát vrahouna mu nešlo ani v Braku (2002) tak nechápu proč se o to pokoušeli tvůrci zde. No a ke Krampolovi se raději nebudu vyjadřovat nebo by můj koment admini mohli smáznout. Marně Krajčo zpíval své hity do průletů vrtulníku nad moravskou krajinou v západu slunce..tady to už ani krásné záběry Moravy nemohly zachránit. Tohle je za jednu bobuli jen kvůli Voříškové! * ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

"Tak na Moravu já nejedu!" chce se mi křičeť spolu s Juró Krampolovym, dyž čučim na 2Bobule a vidim, jak divná a zvrácená zemňa to mosi byť. Všude samé stréc v kroju, co kolem háže fóry jak v Kameňáku, baráky só tam napojeny na jediné jistič a děvčice se dokážó zamilovať až potym, co jejich galáni spadnó do vody. A že se dá natočiť tak zfušovaná scéna, jako je úvod do totoho filmu, tož to sem dosuď nečul. ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Nastavovaná kaše. Tvůrci si bohužel nepovšimli, že doba grotesek, kdy stačilo jen někam padat a běhat jako tady je pryč. Čekal jsem, že mi dvojka kromě fajn muziky přinese alespoň nějaký příběh, bohužel se tak nestalo. Spousta věcí zůstala nevysvětlena (co ten tajemný sklípek?) či nakousnuta. Těžko říct, jestli by mi více nedalo hodinu a půl sledovat nějaký atletický závod, kde se mi to neustálé běhání může i líbit. Slabších 40%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kým v jednotke sa dala vychutnávať sladká Morava, Tereza a vinárska atmosféra, tu sa vytráca Morava (málo pekných obrázkov) aj atmosféra - tá prechádza do formy gagov, nie vždy vydarených. Našťastie Hádek si konečne umyl vlasy, je to výzorovo lepšie, a Krampol tu herecky exceluje. Aj na jeho príklade vidíme, že herecké legendy odchádzajú, ale žiaľ nové pribúdajú len veľmi pomaly, ak vôbec. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Během natáčení padlo 3 423 klapek a vytočilo se úctyhodných 94 257 metrů filmové suroviny. (Taninaca)
  • Na začátku filmu se v roli člena ochranky objeví bývalý profesionální bojovník a trenér Pavel „Hakim“ Majer. (Arnyfe)
  • Když prolezou kluci dírou ve zdi, kterou ve sklepě udělal Honza (Kryštof Hádek), tak Jirka (Lukáš Langmajer) prohlásí, že by jí měli zadělat zpátky. Když s tím začnou, tak už je ale díra skoro zadělaná. (Duoscop)

Reklama

Reklama