Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Krásný film, i když na romantické příběhy moc nejsem tohle se mi opravu líbilo. Skvělý Tom Hanks a Meg Ryan, dvojice kterou prostě musí divák milovat a již od začátku jim držet palce. Skvěle vymyšlená zápletka, která si vás získá svojí naivitou i milým obsahem všeho co spojí jeden hovor do rádia. Škoda, že je to jen film a takové věci se v životě nestávají ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velmi umělé a sentimentální, přesto v některých chvílích docela sympaticky se tvářící snímek, jehož hlavní představitelé patřili ve své době k naprosté špičce v daném žánru. Samotář v Seattlu využívá na plno sílu nočního města (závěr) a roztomilou potrhlost Meg Ryan, která se pro takovéto role narodila a ještě několikrát si je s chutí zopakovala. Průměrné řemeslo devadesátých let, které je v dané kategorii stále o třídu lepší než věci které se točí dnes na stejném konceptu. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Viděls Osudovou přitažlivost ??" - "Tos mi nedovolil !!" - "Ale já to viděl !! A zděsil jsem se, jako všichni chlapi v Americe.." ;) Další výsostně ephrondiziakální biják..;) Nora Ephron velmi ráda variuje téma osudové lásky, jíž se zkrátka nedá ubránit, která prostě vždy dříve nebo později dojde naplnění, když se nabízí asociace zejména s jinými slaďáky Když Harry potkal Sally, k němuž psala scénář, či Láskou přes internet, která vlastně rozvíjí druhý motiv, který zkoumá i právě zde, totiž zda je možné se zamilovat, nechat se člověkem okouzlit bez osobního kontaktu, dík třeba jeho hlasu, zkrátka jaksi nepřirozeně - Dnes stále aktuálnější.. - prostřednictvím technologií.. Taková láska na první poslech.. Chtělo by se říct nic víc, že ?! Ovšem skvostné dialogy, odkaz ke klasice, přirozenost a herectví Toma Hankse a Meg Ryan, jedné z nejsympatičtějších hereček vůbec, činí Samotáře v Seattlu neodolatelným.. A ta chemie mezi nimi zkrátka je !! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro někoho slzopudné, pro mě příjemně romantické se stopáží tak akorát, aby mě to ještě nevadilo. Nejsem fajnšmekr romantických filmů a když už musím raději si pustím Hříšný tanec, možná Pretty Woman. Ale tenhle film jsem vždycky v merku měl. Lákalo mě dozvědět se, co že to ten Tom Hanks v Seattlu provádí. Abych to zkrátil, zase až o tolik jsem nepřišel, ale určitě by byla škoda nesledovat jestli si k sobě někdy najdou cestu Tom Hanks a Meg Ryan. 70% ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se řiká krutej hardcore chick flick! Je naprosto úžasný, jak se v devadesátejch tyhle filmy nesnažily o žádný kudrlinky a šly prostě tvrdě na věc. S ikonama tehdejších romancí Meg a Tomem působí v dnešní době Samotář skoro stejně, jako Nezapomenutelná láska s Cary Grantem, kterou tam všichni sjíždí. A myslím, že přesně to si tvůrci přáli. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (21)

  • Další herečka, se kterou se pro roli počítalo byla Kim Basinger, pro mužskou hlavní roli pak Dennis Quaid. (don corleone)
  • Natáčelo se ve státech USA - Maryland, Washington, New York a Illinois. Natáčení probíhalo od 13. července do 25. září 1992. (Varan)
  • Tom Hanks a Meg Ryan se spolu objeví na plátně asi na dvě pouhé minuty. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama