Reklama

Reklama

Cesta bojovníka

  • Indonésie Merantau (více)
Trailer

V Minagkabau v západní Sumatře se Yuda, zkušený žák Silat Harimau, připravuje na Merantau - prastarý rituál přerodu mladíka v muže. Kvůli tomu musí opustit svou rodnou vesnici a vydá se do rušné Jakarty, aby nasbíral zkušenosti. Život v Jakartě je těžký a po sérii neúspěchů si Yuda není jistý svou budoucností. Náhodou se setká s dívkou Astri, která je obětí gangu obchodníků s lidmi. Yuda se jí pokusí zachránit před jejím psychotickým šéfem Ratgerem a jeho pravou rukou Larsem. Yudovi se podaří osvobodit Astri i jejího mladšího bratra Adita, ale gang je jim v patách - chce zpět své "zboží" i krvavou odplatu. Yuda nemá jinou možnost, než čelit útočníkům a postavit se jim v dechberoucím finále. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

H34D 

všechny recenze uživatele

I na poměry bojových filmů má Merantau neobvykle plytký děj s přihlouplými jednorozměrnými postavičkami a tím nejkontrastnějším černobílým světem. Nejhorší však na tom je, že film si to vůbec neuvědomuje a tváři se neskutečně vážně a ""dojemně"" (dvoje uvozovky, protože jedny jsou, kurva, málo). Slzopudné scény jsou neuvěřitelně absurdní, ba přímo otravné, příběh tady není jen nutné zlo, ani neplní úlohu spojovatelky mezi akčními scénami, je to odpadní balast, který mi nemilosrdně navodil pocit, že jsem byl okraden o čas! Samotná akce už je samozřejmě o něčem jiném, mladí protagonisté nám představí bojový styl ladného pohybu, využívání energie protivníka i trošku drsnějšího lámání kostí, ale třeba v porovnání s taktéž nikterak inteligentním, ovšem mnohem chytlavějším Ong-Bakem 2 je jí překvapivě málo... 4/10 ()

Vecko99 

všechny recenze uživatele

Indonéský Ong Bak je rozhodně povedená podívaná. Příběh je stejný jako u spousty jiných martial arts filmů. Chlapec z vesnice se vydává do města aby poznal svět a do toho pomáhá chudým a nevinným lidem, kteří se o sebe postarat neumí a většinou je to proti někomu kdo má velkou ochranku a mnoho peněz. Souboje jsou na výtečné úrovni, ale oproti Ong Bakovi mi chybí větší orginalita, jelikož vše již bylo vidět někde jinde. I tak se jedná o nadprůměrnou podívanou. 3+ ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Poctivo spravená žánrovka. Gareth Evans vytvoril po technickej stránke perfektný film. Od choreografie súbojov, po fungujúce emócie medzi postavami, dokonca aj tí bratia ako záporné postavy mali určité čaro. Iko Uwais je sympoš, ktorého som si za ten čas čo som sa na neho pozeral obľúbil. Teším sa na jeho ďalšie filmy. Sisca Jessica bola nádherná a vôbec sa nečudujem Yudovi( Uwais), že ju ochotne zachraňoval. Prostredie, zápletka a finálny stret - trvajúci vyše 30 minút( s drobnými pauzami samozrejme) sú skvelo zostrihané, vybudované a vydramatizované. Ale po dopozeraní, som mal pocit, že všetky filmy s Tonym Jaaom, sa mi páčili viac. Boli brutálnejšie, temnejšie a zábavnejšie. Tu humor úplne absentoval. Tým netvrdím, že som si to neužil. Len tých nových vychádzajúcich hviezd, ktoré bojujú a zachraňujú kdekoho je akosi veľa. A niektorý favoriti sa aj napriek okolnostiam ťažko menia. Pre mňa ale rozhodne slušná prvotina. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy berte s rezervou. Stylem je to prostě ta "nejpokleslejší" telenovela, a já neumím brečet a dojímat se u tak přepálených citů a patosu doprovázených přerodem beránka na nemilosrdnou mlátičku. Západní civilizace už k tomuto typu příběhu potřebuje nadsázku a humor, povětšinou černý. Poprvé mi chyběl nějaký sidekick, který mě sice u Jackieho Chana většinou otravuje, ale tady by mohl tu explicitní přepálenost trochu zlehčit. Soubojů je sice dost, ale zapamatovatelné jsou dle mého jen dva (výtah a závěr). Na tři to u mne nestačí, ale chápu, že tohle není film určený pro západního diváka. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k tomu filmu komnečně dostal a paráda, teda co se týče akčních sekvencí. Podle mě má film hodně pomalej až nudnej rozjezd a i některé pasáže v průběhu tak působí. Když se dostane na bitky, tak je to nehoráznej mazec. To co zde předvádí choreografije je prostě pecka. Čím dál se film dostává, tím sou bitky lepší, propracovanější a taky brutálnější. Finále filmu je fakt mazec a jsem rád, že to končí jak to končí. Škoda tomu dlouhýmu rozjezdu a hluchých míst, takhle to vidim na 85% :) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v Jakarte a na ostrove Sumatra. (MikaelSVK)
  • Poprvé v historii filmu je použito bojové umění Silat, které se vyznačuje pomalými pohyby. Až po jejich úplném zvládnutí se přechází do rychlých pohybů, které by se dali nazvat až tanečními. Toto bojové umění je převážně používáno ve Filipínách, Indonésii a v Malajsii. Používajího jej i policejní a bezpečnostní složky. (ČSFD)
  • Akční choreografii na filmu dělal Gareth Evans, v závěrečných titulcích uvedený jako G. H. Evans. (Rominator)

Reklama

Reklama