Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třináct let po katastrofickém trapasu na maturitním plesu si nesmělý Ted (Ben Stiller) najímá soukromého detektiva (Matt Dillon), aby mu pomohl nalézt Mary (Cameron Diaz) – dívku, která tenkrát možná mohla být jeho přítelkyní. Pochybný detektiv se však rozhodne získat Mary pro sebe. Připravte se na nestoudně zábavný komediální hit, ve kterém souboj o Maryiny sympatie nabízí prostor pro vtipy všeho druhu! (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (385)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Bratia Peter Farrelly a Bobby Farrelly v roku 1998 spoločne zrežírovali snímok "There´s Something About Mary". Hlavné úlohy v ňom stvárnili Cameron Diazová, Ben Stiller a Matt Dillon. Je to celkom príjemná, pohodová, romantická komédia. Nie že by som sa pri nej váľal od smiechu alebo že by som ju musel pravideľne, raz za čas púšťať znovu, ale musím uznať, že "Niečo na tej Mary je". Bez rozpakov a s kľudným svedomím môžem tomuto titulu prideliť tri hviezdičky. *** ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

To že Farrellyovci nejsou zcela psychicky zdrávi není nejmenších pochyb, ovšem s Mary udělali docela dobrý tah a tudíž vznikla poměrně slušná komedie, co nestojí jen na úchylárnách a hnusárnách všecho druhu. Scénář sám o sobě je snadno čitelný, prakticky už scénu před nějakým zlomem tušíte, že se to za chvilku zlomí. Místy se pak stává film až nudný nebo nezáživný, ale naštěstí je pak následná vtipná scéna natolik dobrá, že tu nudu před ní dokáže umazat. Ben Stiller je skvělý, dokonce si zachovává svou "vážnost" i s tím zařízením tam dole přiskřípnutým v poklopci. I když scéna s tím zařízením tam nahoře na uchu už je zas typicky úchylně přebytečná. Cameron Diaz je ovšem jako vždy kouzelně krásná, navíc se dokáže smát tak příjemně, že mi až uvadly tulipány ve váze. Něco na té Mary opravdu bude, no a za těch skoro 120 minut se dá zjistit že to je víc než jen hromada chlapů, ale taky kupa zábavy. Solidní počin úchylných bratrů. ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +tak tohle bylo hodně bláznivé, Matt Dillon byl dokonale slizký, pouliční hudebníci sloužili jako dobrá hudební vsuvka, a různé trapné scény byly nesmírně zábavné/// Velice vtipné a zábavné, i když jsem to z počátku nečekal, nakonec se mi to hodně líbilo. Fekální humor dokonale sedl (fakt, že to není trapné nebo nudné se hodně cení) a romantická část je taky solidně zahraná a zajímavá. Nejlepší scény: snad všechny s tím pejskem, hlavně jeho oživování, úvodní retro scéna, scéna s "gelem na vlasy", výslech na policií :-) a je toho mnohem víc./// Celkem 71%/// ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé, jak mě to před těmi 16-ti lety v kině neskutečně bavilo a teď skoro vůbec. Možná proto, že jsem si stihl vybudovat nesympatii ke Cameron Diaz (a každá scéna s ní mi teď přišla skoro jako utrpení), možná proto, že mi došlo, že to jako celek moc pohromadě nefunguje a spousta suchých a vatových scén spojuje pár povedených (Dillon zachraňující psa, výtečná Lin Shaye - ta herečka mě baví čím dál více, stopař, Warren), možná proto, že mě vlastně mrzí, že Dillon ukradl film Stillerovi (který tu je neskutečně suchý). Nikdy předtím by mě to asi nenapadlo, ale najednou mi z toho vyplývá nejslabší kousek co jsem od Farrelly brothers viděl. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou mi připadá že jsem na filmy nějak moc mírný - dávám větší hodnocení než je průměr. Musím to ale udělat i u téhle věci - Něco na té Mary je. Je totiž málo komedií, které jsou opravdu vtipné - a Mary do nich zrovna řadím. Komedie z časů, kdy Cameron Diaz byla ještě neuvěřitelná kočka dokáže v mnoha místech zvednout bránici. Málo kdy se u filmo vyloženě zasměju, ale scéna s naspeedovaným psem mě doslo málem položila... Jasně Mary není žádný chytrý film, místy je až úchylný, ale kupodivu je natočen tak vyváženě, že humor, normálně braný jako záchodový, neznechutí, a snad možná i naopak. Opravdu jsem se od plic nasmál. Pro mě samotného jedna z klíčových komedií 90.let - doporučuju snad na každou příležitost. 75% Who needs him? I've got a vibrator! ()

Galerie (80)

Zajímavosti (35)

  • Časopis Premiere v roce 2006 zařadil film na svůj seznam „50 nejlepších komedií všech dob". (Cheeker)
  • Scéna s „gelem“ na vlasy se v jednu chvíli zdála nepřiměřená i samotným, jinak otrlým, režisérům filmu, kteří ji chtěli vystřihnout, ale nestalo se tak. Cameron Diaz (Mary) s ní však neměla žádný problém, takže nakonec ve filmu zůstala. (Trainspotter)

Související novinky

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Reklama

Reklama