Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Za zoufale nevtipnou a nudnou první polovinu bych vraždil. Ta druhá totiž na humor kašle a hraje na emoce, v čemž je kupodivu docela fajn. Rozpačitý dojem z filmu to už ale nezachrání a zbyde jen pocit, že kdyby se Amy s Matthewem ocitli v něčem lepším, nemuseli svůj párový potenciál takhle propálit. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Ničím nevybočující z řady. Romance tu moc nehledejte, mezi ústřední dvojicí to vůbec nejiskří, Amy Adams je strašně prkenná (Matthew Goode se taky moc nepředvedl) a navíc je jen v jedné scéně ve spodním prádle. Samotná premisa už je sama o sobě dost přitažená za vlasy, nezbývá tak nic jiného, než koukat na nádhernou irskou krajnu (sem tam zpestřenou nevkusnými vizuálními doplňky (digitální hrad). Sice tam pořád prší, pořád je zataženo a vlastně se tam toho moc neděje, ale přesně takové počasí já rád a tak bych neváhal a do Irska na dovolenou odletěl. Stejně jako Přestupný rok okamžitě po zhlédnutí odletěl, ale do koše. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Možno je to tým, že príbeh je väčšinu zasadený do írskeho vidieka a je to práve príroda, ktorá dotvára romantický kolorit. Chémia medzi neokukanými hlavnými predstaviteľmi funguje tak akurát, humor je skôr roztomilý a príjemne hladí po srdci. Pochopiteľne, že v podobnom žánri je problémom vymyslieť niečo úplne nové, preto som vďačný za zopár scén, ktoré vybočujú zo série tých presladených. Hoci útrapy, ktoré Anna ( rozkošná Amy Adams ) musí prežívať na svojej ceste do Dublinu, sú nekorektne prehnané a zrejme mal scenárista ťažké srdce na ženy, práve tieto peripetie robia tento film tým, čím je. Ja som sa pobavil a určite sa s Priestupným rokom ešte stretnem. Nielen v kalendári. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný a milý filmek u kterého nemusíte přemýšlet, jak to dopadne s Annou Bradyovou, kterou hrála Amy Adams a Declanem zahraným charamantním Matthewem Goodem. Navíc je to z Irska, které je taky mojí slabostí. Amicis napsal: "Láska je jen to, co nás přitahuje proti naší vlastní vůli.". ()

Gee.Rocks 

všechny recenze uživatele

Irsko, nádherný Irsko, obhroublej týpek, prdlá ženská, potrhlej trip... Do filmu jsem nešla s tím, že mi změní život, ale s tím, že jsem chtěla vidět něco z toho nádhernýho Irska. S nulovým očekáváním jsem začala sledovat a nakonec musím říct, že jsem se velmi příjemně pobavila. Je to něco úplně jiného oproti těm rom-kom dnes, kdy je to naprané sexem a vulgarismy. Ne že bych byla prudérní, ale tohle je ten typ filmu, že když na něj kouknete s babičkou, nebudete se muset červenat za televizním programem cpouce se chipsama. Moc povedený příběh s kulisami prostě božského Irska a parádním koncem. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Jeden ze starších mužů v hospodě říká, že poslední vlak odjel z Dingle v roce 1987. Ve skutečnosti odjel poslední vlak z Dingle v roce 1953 na úzkorozchodné trati směrem do Tralee. (Dr Lizal)
  • Ve filmu se objeví 44letá láhev whisky Jameson. Problém je, že má na obalu čárový kód, který se v té době ještě nepoužíval. (Dr Lizal)
  • Herec Matthew Goode, představitel Declana, přiznal že během natáčení létal na víkendy domů do Londýna. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama