Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

InJo odpad!

všechny recenze uživatele

V Troškově podání nefunguje snad žádná scéna tak, jak by měla, a herci pod jeho vedením opět podávají neskonale trapné a otravné výkony (hlavně Eva Holubová je zde nesnesitelná). Přitom ten příběh by v rukách schopných tvůrců mohl být alespoň průměrnou komediální jednohubkou. BTW V Africe se to odehrává asi 15 minut a je to možná nejhorší (a nejnechutnější) část filmu. 10 % ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ach ty letušky….Asi jediný důvod proč jsem se na to dodíval až dokonce. Film byl plný trapných scén i nepříliš vábivých hereckých výkonů, ale nadržená Zuzana Slavíková mě docela dostala. Stačilo mi to vidět jednou a nikdy více. Na rozdíl od tebe jsem Jino neměl takové štěstí a milosrdný spánek mě nepřepadl. ()

Reklama

Tetsuo odpad!

všechny recenze uživatele

Kameňák byl složen z desítek, možná i stovek vtipů. Doktor od jezera hrochů stojí na jediné anekdotě a výsledkem je neskutečně roztahaná, nezábavná, nevtipná, uvřeštěná nuda. Přesazení ze 70. let do současnosti je nefunkční, děj působí jak z jiné planety, respektive planety Czech Xenofobia. ________________ U Doktora od jezera hrochů, mimochodem, vrcholí zásadní paradox Troškovy tvorby - v jeho filmech nevystupuje žádná pozitivní postava, nebo komplexní postava, jenom karikovaní "idioti" a/nebo "kurvy". Přesto by se to z nějakých podivných důvodů mělo líbit obyčejným lidem, kteří se v tom prý mají poznávat. K čemu to poznání ale je? Takový film není ani reflexe, ani karikatura, ale jen sedativum. ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Jak hoštická náves slibně vzkvétá, tak nápady Troškovi neudržitelně chátrají. Hroši už pozbývají míru snesitelné trapnosti a nabývají prvku fekální mazlavosti. Napříč Afrikou nahrazuje dutý bambus – dutý makarón, kterému snaživě sekundují: slizoun Langmajer, uvřískaná Holubová, ukvíkaná Bebarová, dobráckej MUDr. Šmíd, rozplizlá džu–džu Pogodová a na završení… primabalerína Gondíková vznášející se s ladností trefené kobyly. Jen za Bóďu Klepla a Zuzanu Slavíkovou(to je materiál) tu jednu dám. Nedej NOVO, aby se mi ještě někdy dostalo takového hušu – mušu tyjátru, ale ono od trošky chraň jistě dostane… ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Neškodná letní komedie, která bohužel často tíhne k pavlačovému humoru. Není to žádný zázrak, ale např. Langmajer byl výtečnej. Po debilních Troškových Kameňácích konečně něco, co se dalo bez problémů vidět. V paměti to příliš dlouho neutkví, ale žádné velké ambice si to neklade, tak netřeba čekat něco velkého. Jinak 110 minut je na film podobného typu obludně moc. Kdyby to mělo 90, vůbec nic by se nestalo. 50% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • V záběru s bábovkou je ještě jedna chyba. MUDr. Karel Pištělák (Jiří Langmajer) dostane jen jeden kousek bábovky, po pár snímcích má ale na talířku kousky dva. (Chundys)
  • Jídlo filmařům připravovala místní kuchařka. (blackrain)

Reklama

Reklama