Reklama

Reklama

Modrý tygr

  • Slovensko Modrý tiger (více)
Trailer
Rodinný / Komedie
Česko / Slovensko / Německo, 2012, 87 min

Co se stane, když se ve městě objeví modrý tygr? Dobrodružný, magický a humorný rodinný film vtáhne děti i jejich rodiče do světa fantazie. Středobodem všeho dění je trochu zapomenutá, ale stále kouzelná botanická zahrada, ukrytá uprostřed hlučícího města. Dva kamarádi Johanka a Matyáš žijí bezstarostně mezi tropickými rostlinami společně s mluvícím papouškem a svými svéráznými rodiči v podání Báry Hrzánové a Jana Hartla. Když se ambiciózní starosta Rýp rozhodne zbourat zahradu, aby na jejím místě mohl postavit úplně novou čtvrť, přímo na křižovatce se objeví tajemný modrý tygr. Ten se s dětmi vydá na magickou cestu záchrany jejich jedinečného světa. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (113)

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Tak nudné, že jsem to přepnul a neviděl konec a ani mě nezajímá. Schizofrenní snímek, kdy se animové snové sekvence střídají s hranými a to podpořené nesympatickými rolemi a herci (tu Votrubovou bych zabil). Zbytečný film stejně jak Kuky se vrací, na tenhle snímek jsem si při puštění tohohle vzpomněl. A abych si opět zaryl, tak pohádka na Štědrý večer má 38 procent. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přijde Pepíček ze školy domů a dává rodičům podepsat žákovskou knížku, ve který je od učitele vzkaz „Váš syn ve škole neustále vyrušuje a znemožňuje tak mou výuku. Žádám o co nejdůraznější potrestání.“ Maminka s tatínkem se na sebe kouknou a řeknou „Nedá se nic dělat, Pepíčku, musíme tě opravdu tvrdě potrestat. Jdi do obýváku a dvakrát za sebou si pusť pohádku Modrý tygr.“ Pepíček začne brečet a prosit „Mami, tati já už se polepším, slibuju, zabavte mě iphone, ipod, tablet, kupony na McDonalda, zbijte mě, ale prosím Modrý tygra néé, já už budu hodnej, přísáhám.“ ()

Reklama

wacheksite 

všechny recenze uživatele

V první řadě musím pochválit hezkou retrofuturo atmosféru nejen města, ale celého Modrého Tygra, která ve filmu pro děti krásně fungovala. Bohužel jsem z filmu měl pocit, že formou a tempem nezasáhl svou cílovou skupinu - děti. Film je pomalý, příběh trochu plytký a navzdory originální vizuální složce dějově se spoustou klišé. Celkem věrohodné dialogy, až na přehnaně amerického starostu. Měl jsem tu smůlu (čest?) vidět film na představení určeném pro děti, a ty po půl hodině ztratily zájem a začali pobíhat po sále. Obávám se, že pro děti trochu nuda, alespoň pro ty menší, ale pro rodiče celkem příjemně strávená hodinka a půl. ()

ajuska 

všechny recenze uživatele

Začnu tím pozitivním - animované pasáže s tygrem a ožívající dětské kreslené představy jsou skvělé, mají nápad i zajímavé provedení. Trochu slabší už je to ale s dějem. Film se rozjíždí pomalu a i přes zdánlivě velký problém, který musí hlavní postavy řešit, se tam vlastně nic moc neděje. Kromě toho mi vadily některé postavy. Chápu, že v dětském snímku musí být jasný záporák, ale zdejší starosta je hrozná karikatura. Naopak se mi líbilo nečekané vykreslení města, v němž se příběh odehrával - na dětský film netradičně ošklivé, ale působivé. Suma sumárum solidní tři hvězdy, není to ostuda, ale ani žádný zázrak české kinematografie. ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

Kde nic tu nic..Hodina naprostého ničeho až najednou se konečně objeví modrá kočička s podivnou září na vouskách a všechno rázem vykvete. Líbila se mi jenom část kde je i animací ukázáno jak díky tygrovi všechno oživne a pak také mini role megery Lenky Vychodilové. I když jsem vždy měla ráda paní Barboru Hrzánovou tak v tomto filmu je její herectví naprosto umořeno stupidními ohlasy typu: "Viděli jste ho?" nebo "On nám žere psy!". Stručněji - další zbytečný výtvor české kinematografie potvrzující většinu nekoukatelných nesmyslů. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • Knížka, kterou Johanka (Linda Votrubová) čte, se jmenuje "Trosečníci z vlaštovky" od Arthura Ransoma. Není bez zajímavosti, že jedna z postav zmíněné knihy, Titty Walkerová, se povahově Johance velmi podobá. (dvd-L)
  • Modrého tygra ve skutečnosti hráli tygří dvojčata Aron a Tarzan. Jelikož měli stejné zbarvení, mohli se používat paralelně a „na střídačku“. (SimonSomin)
  • Velký skleník, který vznikl jako dekorace pro potřeby natáčení, byl inspirován podobnou stavbou až z Budapeště. Ve skutečnosti se pak filmovalo v botanické zahradě Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, v botanické zahradě v Praze - Troji a v Liberci. (Listeroman)

Reklama

Reklama