Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři příběhy filmu tvoří mozaiku osudů několika manželských či partnerských dvojic, které v určitém zlomovém bodě života řeší otázky chtěného, nechtěného, vytouženého nebo zmařeného rodičovství. Záměrem scénáristky a režisérky Alice Nellis je ukázat pomocí souběžného vyprávění několika příběhů, že problém moderního rodičovství je širší a hlubší než konkrétní situace kterékoliv jednotlivé postavy. Domácí režisérka číslo jedna opět přichází s příběhem, který se může dotknout diváků bez ohledu na věk či postavení. Každý z vyprávěných příběhů o touze po dítěti, osudovém rozhodnutí, zda dítě mít či nemít nebo snaze vyrovnat se s nástrahami, které před nás život postavil, může být právě ten váš. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (244)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je snímek, kde se probírají vážná témata, citlivá témata, ale já si nemůžu pomoct, díval jsem se na jednotlivé postavy, a bylo mi celkem jedno, co prožívají. Ani s jednou jsem se nedokázal pořádně propojit. Tohle není moc dobré na skoro dvouhodinový film, který by vás měl dostat právě psychologií postav a s tím spojenými emocemi. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Podivně rozpadlý film. Celá ta tematika kolem dětí je jistě zajímavá a některé příběhy by si zasloužily celý film. Takhle pohromadě se ale kupodivu spíš ruší, než umocňují. A potápěčské dobrodružství Zuzany Bydžovské už mě nudilo kompletně. Je tu mnoho postav, celá řada výborných herců, ale výsledek je podprůměrný. Škoda. ()

Reklama

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se těšila. Nejasná mlha představ o charakterech, postavách a střípky dějové linie v hlavě režisérky a spousta herecké svobody, která příběh postupně vytváří. Znělo to geniálně - něco nového, zajímavého, nekonvenčního. Jenže pak...zklamané reakce diváků i kritiky. Docela to znejistí, ale i tak mě snímek lákal. Bylo proč. Pár křehkých příběhů, zajímavých zápletek, tragických chvil, životních paradoxů i úsměvných okamžiků, výborná Zuzana Bydžovská i ostatní herecké výkony mě ujistily v tom, že dát na první dojem se někdy opravdu vyplatí. ()

Tetsuo 

všechny recenze uživatele

Pasivně bezmyšlenkovité a šmírácké přitakávání životní mizérii. Film sděluje jen banalitu "takový je život", místo aby vypravěčskými prostředky vzbudil pocit "takový život být nemusí" (což dělají přínosné psychologické snímky). Alice Nellis tím vytvořila svůj rekord v nechutném a bezcílném citovém vydírání. ___________ Není tu jediná postava, která by si zasloužila sympatie (všichni muži jsou chcípáci a všechny ženy jsou vylíčeny negativně - mateřství tu nemá žádný pozitivní obsah) a není tu jediná scéna, kdy by postavy nebyly ponižované a uváděné do trapných situací. Je zázrak, že někdo takhle misantropický film může chápat jako citlivý. __________ Zvláštní "bonus" pak je pitomě poskládaný děj, kdy to vypadá, že jeden chlapík sedí na lavičce několik měsíců, stejně jako jedna ženská sedí na pláži několik měsíců a zatím Ukrajince naroste břicho a odrodí. Ale to už je jen taková perlička. _______ "Mystický závěr" s keporkaky či monolog Marthy Issové v divadle jsou jinak dokonalou ukázkou pseudoumění alias midcultu. Alice Nellis potvrdila svůj status nejpřeceňovanější české režisérky, jíž média tleskají z pouhé povinnosti a už ani nevědí proč. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Někdo mít děti může, někdo ne, někdo je chce a někdo ne. O tom by se dal natočit dobrý film, ale tenhle to teda rozhodně není. Celé je to tak špatně zahrané a zrežírované, že ani vracečky v čase nic neozvláštnily, natož aby filmu nějak pomohly. Spíš ještě víc umocňují celkovou nemohoucnost tvůrců, kteří nám chtěli naservírovat něco extra, ale to se jim jaksi nepovedlo. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo v Egyptě a Tunisu. (oje)
  • Snímek se natáčel chronologicky, aby bylo došlo k většímu propojení herců a jejich postav. (Olík)
  • Pro scény probíhající pod vodou musela Zuzana Bydžovská absolvovat půlroční potápěčský kurz. (oje)

Reklama

Reklama