Reklama

Reklama

Panika v městečku

  • Belgie Panique au village (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kôň má narodeniny. Jeho spolubývajúci, kovboj a indián doslova priťahujú problémy a katastrofy. Tentoraz sa rozhodnú darovať koňovi tehlový gril. Internetová objednávka tehál má však následky nečakaných rozmerov. A akoby toho nebolo dosť, počas noci začnú záhadne miznúť múry ich domu. Honba za zlodejmi z vodných hlbín ich zavedie do stredu zeme a do rúk dvoch šialených vedcov uprostred večného snehu a zimy... Podarí sa im získať svoj dom späť? Stihne kôň hodinu klavíra u svojej tajnej lásky, madam Longrée? Vo filme plnom absurdných a originálnych situácií autori rozhýbali klasické plastové postavičky z detských čias. Film vznikol na motívy rovnomenného seriálu. (maryam)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (381)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Je-li tenhle film surrealistický, pak je surrealistická i dětská fantazie. Dejte rozpustilému mládežníkovi odpovídající figurky a vymyslí stejně ujetou hovězinu. Přimíchejte tam dospěláckou zkušenost se syžety braku a máte Paniku v městečku, něco jako Wallace a Grommita na lehkých drogách, střiženého pošahanou kinetikou South Parku. Strašně příjemný regres a očista. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenný seriál jsem jako děcko měl strašně rád a na film se chci podívat už několik let - jen jsem si na něj vzpomněl až teď. Ale stálo to za to, mě tahle absurdnost dost sedla a bavil jsem se dobře, jen mi to teda místy přišlo až moc pitomé (i na film pro děti). Jinak jsem ale spokojený. Navíc tvůrci si zde krásně vyhráli s naprosto banálním dějem a po celou tu dobu jsem se nenudil, ačkoli ke konci už je znát, že některé scény jsou natáhnuté kvůli tomu, aby to mělo aspoň hodinu. O bůhvíjaké originalitě bych ale nemluvil - znám Gumballův úžasný svět a Panika v městečku na něj v míře absurdity a nápadů fakt nemá. Slabé 4* ()

Reklama

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Je to roztomile nesmyslné...a rychlé. Bohužel pro mě ani zábavné, ani vtipné, poučné, hezké, příjemné, poutavé nebo šokující. Zkrátka nic. Existují filmy podobně "dadaistické", které dokáži ocenit. Tohle je ale snímek, který je divný proto a takovým způsobem, aby se zalíbil. A je to z něj dost cítit. ()

Rosana 

všechny recenze uživatele

Uááá, tak to jsem nečekala. Proč takový hravý film dávají na čt2 od 9 večer? Však je to super pohádka pro děti, není tam nic brutálního, erotického a drastického, takový film by mohli pouštět klidně v sobotu ve 3 odpoledne. Film mi hodně připomínal hry dětí, které vymýšlí neuvěřitelné příhody svých plastových hrdinů a co vidíme ve filmu, to musely snad vymyslet jedině děti. Ponořuji se do děje a mám pocit, že sleduji hru dětí někde ve školce s postavičkami a sled událostí je naprosto nepředvídatelný. SPOILER: vědci, kteří zmlátí mamuta, krávy jako munice, partička karet na padajícím kusu skály, milostný tanec prasete s chobotničkou nebo vášnivý hasič s pěnou, který hasí třídu. To jen tak někdo nevymyslí :))) ()

easaque 

všechny recenze uživatele

budu muset snížit tohle šíleně vysoké hodnocení, protože jsem tomu animáku vůbec nerozumněl. Teměř jsem se za celou dobu nezasmál a kulil jen oči. Absurdní humor mám moc rád, ale tuhle spatlaninu opravdu teda ne. Hvězdičku si zaslouží za animaci a nápad, ale ten scenář je opravdu šílený a nesmyslný, ale je vidět že k úspěchu to stačí ;-( ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film je natočen podle stejnojmenného seriálu, kde kovboj, indián a kůň vystupují v každodenních pětiminutových skečích. (Terva)
  • Za 260 dnů se dvojici animátorů podařilo oživit na 1500 plastových protagonistů - každou postavičku bylo třeba nejméně dvěstěkrát naklonovat a rozhýbat do souvislého pásma. (Sinecod)
  • Film bol premietnutý v oficiálnom nesúťažnom výbere filmového festivalu v Cannes 2009 a ako úvodný film Medzinárodného festivalu animovaných filmov v Annecy 2009. (maryam)

Reklama

Reklama