Reklama

Reklama

Večeře s April

  • USA Pieces of April (více)
Trailer

Obsahy(1)

Rebelující dcera April Burns (Holmes) pozve svou rodinu na nákladnou sváteční večeři do svého newyorského bytu, protože zjistí, že její maminka je vážně nemocná a chce se s ní udobřit. Ale její pokusy udělat Den díkůvzdání nezapomenutelným se zhatí, když zjistí, že trouba nepeče. Její příbuzní už jsou na cestě do města a April se musí při přípravě dokonalého jídla spolehnout na pomoc cizích lidí a připravit událost, na kterou se nezapomíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (84)

sssssycak 

všechny recenze uživatele

V programu jsem tento film zahlédl s popiskem komedie, a tak jsem si ho s cílem zlepšení nálady pustil. Ovšem nakonec jsem dostal o dost něco jiného, než jsem si představoval. A to v dobrém slova smyslu. Žádné speciální efekty, žádné animace za miliony. Obyčejný, až tragický příběh vystřihnutý ze života kolem nás s Katie Holmes v hlavní roli. Ačkoliv drama moc nemusím, tohle si bezpochyby zaslouží 4*. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Film akoby podmaznutý rukou allana woodyho. Mierny humor prostredie, sklerotická stará mama, rakovinou poznačená mama, súrodenci, to všetko sa chystá na Deň ďakyvzdania k April mladej rebelke, čo odmietla takú konvenčnú rodinu a odišla do mesta žiť si po svojom. Príbeh s prípravou moriaka tradičné to jedlo na tento "americký den" sa mi zdá byť akosi ukradnutý z iného filmu (len si somenúť) .. :( spočiatku pomalý rozbeh takže len silou vôle sa dalo pokračovať v sledovaní ale posledná tretina mala správnu gradáciu s výborným záverom a pár "nežných" zvláštne ozvučených pesničiek dalo filmu napokon ten správny šmrnc.. ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající americký "nezávislý" film s výbornou Katie Holmes v hlavní roli, který zpracovává velká i malá témata.. Kterak se černá ovce rodiny snaží seč jí síly stačí připravit večeři na Díkůvznání pro svou umírající matku, která jí z duše nenávidí.. Tento krátký film (81 minut) dokáže bravurně zachytit problematiku rasové nesnášenlivosti, multikulturního neporozumnění, problematiku rodinných vztahů, otevírá drogové téma, poukazuje na sociální rozdíly, předsudky, pokrytectví, sousedské poměry.. Hodně špatná byla kamera braná "z ruky", ale zase to filmu přidávalo na "autentičnosti".. Jsem opravdu hodně uspokojena :-) ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

RÁNY BOŽÍ!!!! Proboha, co to je? To je nějaká americká verze pohádky o kohoutkovi a slepičce nebo co? 80 minut nudného běhání od dveří ke dveřím, střihlé "road movie". Opravdu mi uniká smysl tohoto snímku. Kdyby tu Katie Holmes vypadala normálně, dal bych za ni o hvězdičku navíc, takto dávám za jednu za námahu s natáčením. ()

Fanucci 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Krásný a dojemný film. Dlouho jsem uvažoval i nad pěti hvězdičkami. Překvapilo mne, že se v tomto nízkorozpočtovém filmu objevila řada poměrně známých herců. Na druhou stranu to ale pochopitelné je. Asi je občas příjemné si zahrát ve filmu, který sice neobohatí bankovní konto tak jako velkofilm, ale narozdíl od něj má opravdovou hodnotu... ()

Galerie (12)

Zajímavosti (9)

  • Celosvětová premiéra proběhla 19. ledna 2003 na filmovém festivalu Sundance v Utahu (USA). (BMW12)
  • První vlastní scénář Petera Hedgese. Všechny ostatní byly adaptacemi. (HellFire)

Reklama

Reklama